Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
 Chromecast vs. Apple TV – forskjellene og hva du bør velge  Chromecast vs. Apple TV – forskjellene og hva du bør velge

Apple TV vs. Chromecast - forskjellene og hva som passer deg best

For alle uten smart-TV er det to dingser som konkurrerer om å gjøre strømming av film, TV-serier og musikk fra nettet enklest mulig. Apple TV vs. Chromecast – hva er egentlig forskjellene på de to strømmeenhetene, hvilken bør du velge og gir de 4K UHD-kvalitet?

Les mer om Chromecast Ultra og 3. generasjons Chromecast

Apple TV vs Chromecast - hvilken bør du velge? Her er de viktigste forskjellene mellom de to strømmedingsene generelt, og de to siste modellene Apple TV 4 og Chromecast Ultra spesielt.

For deg som ikke har smart-TV er det hovedsakelig to dingser som kan gjøre strømming av film, TV-serier og musikk fra nettet enklere – Apple TV eller Chromecast. Hva er egentlig forskjellene og hvilken bør du velge?

 Chromecast vs. Apple TV – forskjellene og hva du bør velge

Apple TV vs. Chromecast – to forskjellige måter å se det på

Apple TV og Chromecast er rett og slett to ulike veier til målet. For moderne TV-tittere som vil se akkurat det de vil akkurat når de vil, er internett det nye Tryvannstårnet. Alt innholdet du ønsker å se på TV-en, ligger tilgjengelig på nett til alle døgnets tider, men hvordan får du det fra nettet til TV-en på best mulig måte? Svaret på dette spørsmålet er strømmeenheten Chromecast. Den lille runde dingsen kobler du til TV-en via en HDMI-kabel og den blir bindeleddet mellom innholdet på nettet og TV-en din – ved å bruke smarttelefonen din som fjernkontroll. Heller enn å la nettet går rett inn i TV-en, er Apple TV på sin side en slags kabel-TV for strømmefjernsyn, hvor Apple samler alle de viktigste strømmeleverandørene i ett system, slik at du kan velge og vrake mellom underholdningen du liker best.

 Chromecast vs. Apple TV – forskjellene og hva du bør velge

Dette er Apple TV

  • en liten sort boks m/fjernkontroll som kobles til TV-en via HDMI-inngangen
  • gir tilgang på NRK og TV 2, Netflix, Viaplay og HBO Nordic med flere via apper, samt filmleie fra iTunes
  • strømmer video eller bilder fra telefon eller Mac direkte til TV-en
  • Apple TV 4th generation – siste versjon som lar deg stemmestyre boksen samt installere nye apper

Kjøp Apple TV

 Chromecast vs. Apple TV – forskjellene og hva du bør velge

Dette er Chromecast

  • liten rund strømmeenhet du plugger i TV-en via HDMI-kabelinngang
  • kommer også som en egen lydvariant som kobles direkte i stereoanlegget
  • styres med en enkel mobil-app
  • lar deg caste alt favorittinnholdet ditt med smarttelefonen, nettbrettet eller datamaskin som fjernkontroll

Kjøp Chromecast

 Chromecast vs. Apple TV – forskjellene og hva du bør velge

App vs. fjernkontroll

Chromecast er i bunn og grunn et verktøy for å få innhold fra nett til TV på en enkel og bra måte. Du sender – eller «caster» – innhold på TV-en enkelt fra telefon eller nettbrett ved å trykke på cast-ikonet. Ettersom innholdet kan styres av alle enheter som er på samme nett, kan alle med Chromecast-appen enkelt være med å styre TV-opplevelsen. Chromecast fungerer også for stadig flere apper og fungerer godt, enten du bruker en Android- eller IOS-enhet som fjernkontroll til å styre strømminga. Også Apple-TV kan styres via en app på iPhone, iPad eller Apple Watch, men enheten styres først og fremst via den relativt ordinære fjernkontrollen som følger med. Både fjernkontrollen og oppsettet gjør Apple-TV litt mer håndfast og gir større TV-følelse enn hva Chromecast gjør, slik at de som synes det føles snodig å legge vekk fjernkontrollen ofte foretrekker Apple-TV.

 Chromecast vs. Apple TV – forskjellene og hva du bør velge

Telefon og hastighet på bredbånd spiller inn

Selv om begge løsningene fungerer både for iOS- og Android, favoriserer selvsagt produsentene sine egne kunder på en del funksjoner. For eksempel er det med Chromecast noe enklere å speile telefoninnholdet fra en Android-telefon enn med en iPhone, mens det med Apple-TV er enkelt å se egne bilder og videoer, eller strømme TV-serier utenom de vanlige appene med en iPhone eller iPad via AirPlay. Også innhold du har kjøpt digitalt på iTunes er enklere å se på Apple-TV. En annen viktig ting å huske på, uavhengig av hvilken dings du lander på, er at du må ha god nok hastighet på bredbåndet ditt. For å se filmer og TV-serier i HD, for ikke å si 4K, anbefaler strømmeleverandørene 5 Mbit/s eller raskere internettlinje.

Apple TV 4 vs. Chromecast Ultra - den siste generasjonen

I dag er HDR-kvalitet og 4K UHD TV-er på full fart inn i vår medieverden. Med neste generasjon av skjermoppløsning og fargegjengivelse er vi i ferd med å nå et helt nytt nivå innen levende bilder, men de nye standardene krever mer både fra strømmetjenester, båndbredde, TV-er og strømmeenheter. Apple TV 4 og Chromecast Ultra gir deg innholdet i perfekt 4K UHD-kvalitet. Chromecast er fortsatt så rimelig at du kan kjøpe to Chromecast-enheter for prisen av en Apple-TV og fortatt ha råd til take-away, men hvis du bryr deg om TV-pakke-biten vil den mer helintegrerte løsningen Apple-TV 4 sannsynligvis falle i smak, komplett med den stemmeaktiverte assistententen Siri som vi kjenner fra Apple-universet. Går du glipp av en kjapp replikk kan du nemlig bare spørre ”Siri, what did they say?” og Siri spoler tilbake siste 10 sekundene og spille av på nytt med undertekster. Genialt!