Hopp over navigasjonen
En skiløper som filmer seg selv i et hopp

Guide: Hvordan komme igang med GoPro

Hvis du har kjøpt ditt første GoPro (eller vurderer å gjøre det) og er usikker på hvordan du kommer igang, er denne guiden for deg. Her er vår nybegynnerguide til GoPro. 

Bli kjent med ditt GoPro

Aller først: ta kameraet ut av esken og bli kjent med det. Utforsk hvordan berøringsskjermen fungerer og hvordan menyene ser ut. Lek deg med innstillingene. Kameraet er klart til å tas bilder med rett ut av esken, men hvis du prøver å endre noen av innstillingene, får du fort en følelse av hvordan det påvirker resultatet. På den måten blir du bedre kjent med mulighetene som finnes, og hvilke av de som passer best for dine behov. 

En som steiler med motorcrossykkel

Hva slags tilbehør trenger jeg?

Et ekstra grep eller en selfiestang er et enkelt og praktisk utgangspunkt, spesielt hvis du har planer om å vlogge eller vil få med deg selv i opptakene. 

Et sugekoppstativ er praktisk hvis du vil vise opptak som gjøres fra bilen. Med det blir det enkelt å feste ditt GoPro i vinduet eller frontruten. 

Dersom du vil ta timelapse-opptak, trenger du et stativ. Et slikt stativ vil også gjøre det enklere for vloggere.  

Og for de eventyrlystne vil en brystrein med feste for kameraet eller en hodereim fange opp alt som skjer foran deg. Hvert eneste actionfylte øyeblikk vil fanges opp.

Med innstillinger og tilbehør på plass, er du nå klar for action. 

Et gult enmannsfly over åkre

Hvordan redigerer jeg videoer?

For Apple-enheter er iMovie en gratis og enkel app du kan bruke, og den er ideell hvis du er helt nybegynner. Du kan se igjennom og dele videoene dine, redigere, legge til tekst og effekter, samt markere de viktigste øyeblikkene. Du kan også legge på et soundtrack, legge til sakte film- eller hurtig film, bruke todelt skjerm og mye mer.  

Ettersom det er en gratisapp, vil den ha noen begrensninger. For noe mer avansert, finnes det videoredigeringsapper slik som Final Cut Pro (for Macbook) eller Adobe Premiere (Windows). 

Tilbehør til GoPro

Les mer