Hopp over navigasjonen
nærbilde av klokkene venu 2 og 2s mann og dame håndledd

TEST: Få mer ut av treningsøkten med Garmin Venu 2 (og 2s!)

Vi har latt triatlet og Ironman John Hurry utforske Garmin Venu 2, en kraftig sportsklokke med imponerende funksjoner og enkelt brukergrensesnitt. – Et pålitelig verktøy når du skal nå treningsmålene dine, sier han.

mann som løper på grus med treningsklokke og solbriller

Grundig testet

For å få en innsikt i brukeropplevelsen og ytelsen til Garmin Venu 2 og Venu 2s, tok vi kontakt med triatlet, Ironman-deltaker og treningsentusiast John Hurry, som nå har testet klokken grundig i flere måneder. Her er hans erfaringer:

Nyttige økter og instruksjoner

Når det gjelder treningsformer som styrketrening, yoga eller HIIT-trening, gir Venu 2 forslag til ulike økter og treningsprogrammer med tilhørende øvelser.

– Man kan enkelt velge ønsket økt eller øvelse, starte treningen og følge instruksjonene.

En ekstra bonus er de animerte visningene av øvelsene på skjermen.

– Dette er ikke så nødvendig når du skal sykle eller løpe, men kommer absolutt til sin rett under styrketrening eller yoga-økter.  Animasjonene gir en morsom påminnelse om hvordan øvelsene skal utføres riktig, og er spesielt nyttig for de mindre erfarne av oss.

mann som sykler med sportsklokken Garmin Venu 2
Garmin – Venu2 – mann som sykler med sportsklokke
Avansert søvnsporing og måling av «kroppsbatteri»

Venu 2 lar deg måle helsen din på en grundig og presis måte, og spesielt to av funksjonene har imponert John Hurry:

  • Advanced sleep tracking: Klokken er utstyrt med en helt ny optisk sensor som registrerer din søvnkvalitet. Hvilke faser du er inne i, og hvor lenge du er i hver fase (lett, dyp, REM, våken).
  • Body batteri: En funksjon som viser hvor mye du lader kroppsbatteriet i løpet av natta, og hvor mye det tappes gjennom dagen som følge av aktiviteter, jobb, stress og lignende.

– Disse to funksjonene går hånd i hånd, sier Hurry, som bruker målingene til å planlegge dagens treningsøkter.

– Etter en dårlig natts søvn registrerer klokken at kroppen ikke er «fulladet». Dette er nyttig informasjon med tanke på hvor tøff økt man skal kjøre, og er uvurderlig når det gjelder restitusjon, sier han.

Samtidig:

– Disse målingene baserer seg på algoritmer, og jeg vil ikke stole blindt på disse funksjonene. Ikke la teknologien erstatte din egen magefølelse, råder han.

Til å stole på – og enkel i bruk!

Gjennom testperioden opplevde John Hurry at GPS-funksjonen på Garmin Venu 2 ga nøyaktige målinger av distanse.

– Det er minimalt eller ingen avvik når det sammenlignes med faktisk avstand, noe som er viktig for løpere og syklister, sier han.

Et par andre nyttige funksjoner han satte ekstra pris på, var «Øyeblikksbilde av helsen» og «Utfordringer»:

  • «Øyeblikksbilde av helsen» tar bare to minutter å gjennomføre og gir en oversikt over gjennomsnittlig puls, oksygenmetning, pustefrekvens, stressnivå og hjertevariabilitet (HRV). Disse variablene kan ses i sammenheng for å gi et helhetlig helsebilde. Tanken er å ta denne testen regelmessig for å se trenden over tid.
  • Med «Utfordringer» kan man bli med i alle typer utfordringer som allerede er laget av Garmin, eller lage egne og utfordre venner/familie. Utrolig fin målsetting som gir ytterligere motivasjon!

Og sist, men ikke minst: Selv om Garmin Venu 2 er spekket med avanserte funksjoner, er den laget for at hvem som helst kan få glede av den.

– Klokkene er veldig intuitive og enkle i bruk. Og om du ikke er vant med Garmin, så tilbyr klokken automatisk en guide til bruk ved oppstart. En enkel, kort og konsis instruks som gjør at du blir kjent med alle funksjonene, avslutter en fornøyd John Hurry.