Hopp over navigasjonen
Elkjopfondet_logo_Blue_CMYK-01

Slik søker du om penger fra Elkjøpfondet

I 2024 kan det føles som en selvfølge å ha tilgang til teknologi i hverdagen – men slik er det slett ikke for alle. Derfor ønsker vi å løfte mennesker som strever med å holde tritt i dagens teknolandskap, og støtter prosjekter og organisasjoner som jobber med å redusere digitalt utenforskap. 

Siden 2017 har Elkjøpfondet delt ut over fem millioner kroner – og nå er vi på jakt etter flere gode formål. Har du et prosjekt eller en idé som kan bidra til at grupper som eldre og funksjonshemmede får en enklere digital hverdag? Da vil vi høre fra deg!

Nå er vi i ferd med å dele ut midler fra forrige søknadsrunde. Dato for neste søknadsrunde blir lagt ut her når perioden er bestemt. 

Eldre-mann-med-pc

Slik søker du om støtte fra Elkjøpfondet

Søknaden må inneholde kontaktinfo til søker og forening/organisasjon. Spesifiser om du søker økonomisk støtte eller produkter – og fortell oss hvorfor nettopp din hjertesak trenger en donasjon fra Elkjøpfondet.  Etter at vi mottar søknadene er det kolleger rundt om i våre varehus og butikker som deler ut midlene og deretter er tilgjengelige for støtte og spørsmål rundt produkter som doneres. For oss er det viktig at foreninger og organisasjoner som mottar støtte fra oss, har den lokale kompetansen i nærheten.
 

posesalg-fondet-liten
Prosjekt Elkjøp-bæreposer

Vi har besluttet å følge dagligvarekjedene og øker derfor prisen på handleposer til:

3 kr for liten pose

5 kr for vanlig pose

7 kr for stor pose

Vi allokerer hele inntekten fra posesalget til Elkjøpfondet, hvor pengene er øremerket til å bekjempe digital utenforskap.

Årsaken til prisøkningen er at vi ønsker å ta en tydelig posisjon både på å bevisstgjøre kundene om at bæreposer av plast ikke nødvendigvis er det beste alternativet for planeten, men også for å sikre tilstrekkelig med midler til fondet og Elkjøp sin kamp mot digitalt utenforskap, i tillegg til andre velferdstiltak. 

Prisendringene tredde i kraft fra 2. oktober 2023.

Les mer: