Hopp over navigasjonen

Om Elkjøp

elkjop ansatte SE 2

Vi jobber hver dag med å tilby alle den fantastiske verden av teknologi.

DETTE ER ELKJØP

Elkjøp ble grunnlagt i Norge i 1962 og har siden den gang har Elkjøp vokst til å bli en solid markedsleder innen forbrukerelektronikk og hvitevarer i Norden. Konsernet består av rundt 11 000 engasjerte medarbeidere som opererer under merkevarene Elkjøp og Elkjøp Phonehouse i Norge, Elgiganten og Elgiganten Phonehouse i Sverige, Elgiganten i Danmark og Gigantti i Finland. Elko på Island, Elding på Færøyene og Pisiffik på Grønland. I Norge er vi godt over 4000 medarbeidere og har rundt 150 butikker.

Vi i Elkjøp jobber hardt hver dag for å berike forbrukernes liv gjennom teknologi, enten de kommer til oss på nett eller besøker butikkene våre. Vi gjør dette ved å løse teknologiproblemer og dekke sentrale menneskelige behov på tvers av en rekke områder, inkludert underholdning, produktivitet, kommunikasjon, mat, sikkerhet og helse.

VÅR KULTUR

En stor del av suksessen vår skyldes vår sterke kultur, som lever på grunn av våre fantastiske medarbeidere.

Alle våre ansatte brenner for det de gjør. Og for oss er det viktig at alle har det gøy når de er på jobb. Derfor er vi overbeviste om at vår kultur er med på å skape engasjerte medarbeidere, og viktigst av alt – fornøyde kunder!

Vi i Elkjøp skal fremme en kultur som feirer mangfold.

Samlebånd med varer ved NDC

HOVEDLAGERET VÅRT

Nordic Distribution Center (NDC) i Torsvik, Jönköping, er en av nøklene til Elkjøps lave priser. Med alle varer sentralisert på et sted blir det få mellomledd når vi skal få et produkt fra fabrikk til butikk – og videre til deg. Arbeidet på sentrallageret er en oppvisning i effektiv logistikk!

NDC rommer 107 000 kvadratmeter. Det har et eget jernbanespor og 83 laste- og losseporter for trailere. I snitt er det 75 fullastede biler innom daglig, og det sendes ut rundt 1 million pakker i året. I høysesongen vår kjører en lastebil med varer fra sentrallageret hvert 9. minutt – døgnet rundt!

Den siste utbyggingen som ble gjort i 2015, er 32 meter høy og har 220 roboter som plasserer og henter varer med en kapasitet på 7000 esker inn og ut pr. time.
Det er også åtte pallkraner med en kapasitet på 240 EUR-paller i timen.

Tre Elkjøp-ansatte i en sofa
Åpenhetsloven

Den norske åpenhetsloven skal sikre at vi driver selskapet vårt ansvarlig, respekterer menneskerettigheter og har ryddige arbeidsforhold. For å overholde denne loven, må vi som selskap gjennomføre aktiviteter i egen virksomhet, så vel som i hele forsyningskjeden.


Elkjøp ønsker å ta ansvar for å fremme etisk handel i vår leverandørkjede, og som en ansvarlig virksomhet forplikter vi oss til det.  

Åpenhetsrapporten