Ønsker du å skape et gamingtilbud?
Vi har samlet nyttig informasjon og tips til hvordan å organisere ulike typer aktiviteter innen e-sport og sosial gaming.
Ulike gamingtilbud - hva finnes?
I dag ser vi flere og flere aktører som tilbyr gamingaktiviteter på ulike arenaer i samfunnet. Vi har fordelt noen av de på tre hovedområder:
Bredde e-sport: Tilbudene kan dreie seg om organisert e-sport fra lavterskel e-sportklubber som driftes mest for det sosiale, til profesjonell e-sport som har mål å utvikle de beste spillerne. Dette kan organiseres innad i eksisterende idretts- eller skolelag, eller som frittstående klubb.
Åpne arenaer: Et annet område vi ser vokser fort fram er åpne arenaer der publikum kan stikke innom for å benytte seg av et lokale med noe gamingutstyr enten bare for å spille selv eller for å møte andre. Eksempler på slike tilbud finner vi på bibliotek, kjøpesentre og fritidsklubber.
Utdanning: Gaming og e-sport blir mer og mer utbredt i skolen på ulike nivåer. Der skiller man på de rene e-sportlinjene som skal utvikle e-sportkompetanse, og der man benytter seg av gaming som et pedagogisk virkemiddel for læring.
Hvordan komme i gang med organisering av gamingaktiviteter?
Enten du ønsker å starte en lokal e-sportklubb, bruke gaming i undervisning, eller sette opp et gamingrom på den lokale fritidsklubben - så er det visse ting som må på plass og som bør tenkes gjennom.
Flere av faktorene er nokså like uavhengig av type aktivitet, men behovene for lokaler, utstyr, bemanning m.m. kan også variere en del. Derfor har vi satt sammen tips for hvordan å komme i gang fordelt på tre ulike temasider: BREDDE E-SPORT, ÅPNE ARENAER, og UTDANNING. Klikk deg inn på hver av de i lenkene nedenfor for å lese mer.
Husk at man fint kan starte i det små med litt utstyr og noen aktiviteter, og deretter bygge på og utvide tilbudet etter hvert som man er i gang.
Lykke til!
Skap en trygg og sunn gamingarena
Les mer om verdier og etikkDerfor er det positivt for unge
Les mer her
Bli inspirert
Aktuelle artikler om samarbeidspartnere og caser som viser gode eksempler på gjennomførelse av ulike gamingtilbud
School of Gaming
Les merSchool of Gaming er et digitalt konsept som bruker spill som normalt sett blir brukt til å game, som verktøy for refleksjon og læring.
E-sportalliansen
Les merE-sportalliansen er en samling e-sportklubber som jobber for aktivitetsglede til alle barn og unge.
Case: Esport på VGS
Les merStrand videregående skole bruker gaming på flere måter
Gaming i læreplanen
Les merElkjøp Bedrift jobber med lokale aktører for å få gaming inn i pensum på skolene.
Månedens gaming deal
Les merHardcore gaming krever det riktige utstyret. Hver måned oppdateres denne siden med de beste gamingtilbudene, som består av alt fra gaming-PC-er og headset til kontroller og gamingstoler. Følg med på denne siden hver måned for å holde deg oppdatert på de beste prisene med månedens gamingdeal hos Elkjøp. Begrenset antall på alle kampanjevarer.