4 fordeler ved å investere i en pizzaovn
Frister det med deilig, perfekt stekt pizza? Da er kanskje en pizzaovn svaret. Her får du fire gode grunner til å investere i en pizzaovn.
1. Skorpen blir sprøere og smaker bedre
Med egen pizzaovn oppnår du steketemperaturer du bare kan drømme om med en vanlig ovn eller grill. Hvis du vil lage en perfekt, autentisk pizza, er temperaturen helt avgjørende. Og ingenting slår en pizzaovn. En vanlig stekeovn kan komme opp i 275 grader og grillen ute 350 grader. En pizzaovn derimot kan oppnå temperaturer på 400–500 grader. Den perfekte temperaturen for den perfekte pizzaen. Toppingen på pizzaen smaker også langt bedre når den stekes raskt på høy varme.
2. Du kan lage "restaurantpizza" hjemme
Det er koselig å gå ut og spise pizza, men på travle dager har du ikke alltid tid til det. Men hva om du hadde pizzarestaurant hjemme? Med en pizzaovn kan du lage pizza som smaker minst like godt som den du får på restaurant. Og på grunn av den høye varmen blir pizzaskorpen større og luftigere – akkurat som på restaurantpizza. Det er nesten så du bare må brette pizzastykket. Så god blir den.
3. Du vil bruke terrassen oftere
Vi er verdensmestere på å bygge terrasser, men hvor ofte tar vi oss tid til å sette oss ned og nyte livet og utemøblene? Hvis du har en pizzaovn, er det enklere å samle familien til middag utendørs, og kameratene til barna stikker mer enn gjerne innom. Med en pizzaovn blir det også enklere å bruke terrassen året rundt og samle venner og familie utendørs.
4. Du kan bruke pizzaovnen til andre ting også
Noen pizzaovner har grillfunksjon, slik at du kan bruke den til å grille alt fra pølser til store kjøttstykker. I og med at det tar en stund for ovnen å kjøle seg ned etter pizzastekingen, benytter mange seg av ettervarmen til å steke for eksempel brød. En pizzaovn kan være nyttigere enn det du kanskje trodde.
Våre pizzaovner
Praktisk pizzatilbehør
Relaterte artikler
Ikke gå glipp av vårt store utvalg av artikler og guider om dette emnet. Her finner du mer informasjon om hvordan du får mest mulig ut av grillsesongen.