Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
 Vlogging er en bloggform som lar deg fortelle historier med videoer fremfor tekst.

Hva er vlogging?

Er du den nye YouTube-stjernen?

En vlog, eller video blogg, er en bloggvariant der du formidler via video istedenfor tekst. Den største vlog-plattformen er den kjente og populære YouTube. De største YouTube-stjernene er faktisk også vloggere. Er du interessert i å begynne med vlogging? Vi gir deg tipsene du trenger for å komme igang og forteller deg om utstyret som trengs, som for eksempel et vlog-kamera, mikrofon, stativ og minnekort.
 Vlogging er en morsom og interessant måte å snakke om ting du er interessert i

Hvordan komme igang med vlogging?

Er du nysgjerrig på hvordan å komme igang med vlogging? Det er en morsom, kreativ og interessant måte å formidle noe på. I likhet med blogging, er det bare fantasien som setter grenser. Finn din historie og del den med interesserte tilskuere. Vlog-plattformer lar deg samhandle med publikummet, slik at kommunikasjonen kan gå begge veier.

Beset vlog kamera

Hva trengs for vlogging?

Hvilket kamera som egner seg best for akkurat din vlog avhenger av stil, emne og hvor du skal vlogge. Skal du vlogge foran datamaskinen, eller kanskje utendørs? Eller hva med på trening eller i skibakken? Mobilen din byr på en enkel og rimelig start på vloggingen, men om du vil ha bedre kvalitet på videoene dine kan et avansert webkamera, action-kamera, videokamera eller systemkamera være noe for deg. Det viktigste er å velge et kamera med autofokus og støtte for Full HD 1080p-opptak. Andre funksjoner det kan være greit å ha, er en vendbar skjerm og bildestabilisering.

 Vær deg selv og vær aktiv

Vær deg selv og vær aktiv

Sminke, fekting eller fitness – det viktigste er å vlogge om et emne som engasjerer deg. Del dine beste sminketips med verden, den mest effektive utfall-serien eller favorittoppskriften. Vis frem det som er unikt for deg, på en morsom og interessant måte.

Det nest viktigste er kontinuitet. Last opp nye videoer og historier, og få publikumsmassen din til å vokse. Husk at øvelse gjør mester – jo mer du står foran kameraet, dess mer trening får du i lage videoene.

 Utstyr som trengs

Tilbehør som gjør vloggingen bedre

En separat mikrofon sikrer deg god kvalitet på lydopptaket til videoene, og et stativ sørger for at opptaket blir fjellstøtt, uansett hvilken situasjon du filmer i. Hvis du skal utenfor hjemmet for å filme, kan ekstra batterier og minnekort også være en god idé.

Videoen runder du av med et videoredigeringsprogram. Slike programmer krever litt prosessorkraft, så se etter en datamaskin med minst 8 GB RAM og en firekjernes prosessor. Du kan lagre de ferdige videoene i skyen eller på en ekstern harddisk.

Hvilket kamera passer for deg?

Minnekort til vlogging

Stabile stativer

Ekstra kamerabatterier