Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
Temptech Sommelier vinskap

Vinskap: Sommelier by TEMPTECH - ta vare på vinen din!

Vin er et levende produkt som utvikler seg over tid. Derfor er riktig oppbevaring av vin svært viktig, uansett om man ønsker å langtidslagre vinen eller ha den for konsum i løpet av kort tid. Med et vinskap har man de perfekte lagringsvilkår for vin, enten man skal lagre hvitvin, rødvin eller musserende vin.
 Temptech Sommelier vinskap

Vinskap av høy kvalitet - 4 størrelser

Sommelier by TEMPTECH-vinskapene innfrir de strengeste krav til oppbevaring av vin, så vel som til kvalitet og design. Vinskapene har et moderne design med sorte glassfronter med integrert håndtak og sorte, uttrekkbare trehyller. De kan integreres i kjøkkenet eller plasseres frittstående. Vinskapene fra Sommelier by TEMPTECH kommer i fire størrelser:

- 30 og 60 cm med to temperatursoner for integrering under kjøkkenbenken
- 45 cm høyde med en temperatursone for integrering i høyskap
- Stort vinskap på 60x180 cm
 Ta vare på vinen i et Temptech Sommelier-vinskap

Riktig oppbevaring av vin i et vinskap

Riktig temperert og oppbevart vin vil gi bedre smak og en enda bedre vinopplevelse. Samtidig vil riktig oppbevaring av vinen gi lengre holdbarhet. Riktig lagrings- og serveringstemperatur i forhold til vintype, druer og modningstid er viktig. For optimal og korrekt lagring er det noen regler som er viktig å følge. Ved å lagre vinen i et Temptech vinskap vet man at alle disse faktorene blir ivaretatt.

Display på vinskapet

Riktig og konstant temperatur

Det er viktig å ikke oppbevare vinen for varmt eller for kaldt. Generelt kan man si at all vin kan lagres rundt 10-12 °C. For å dele inn mellom hvitvin og rødvin bør hvitvin lagres på 6-8°C, mens rødvin lagres på 14-16 °C.

 Riktig luftfuktighet i vinskapet bør ligge på 50 % - 70 %

Luftfuktighet

For at vinkorken ikke skal tørkes inn å begynne og trekke inn luft, noe som vil forringe vinen, er det viktig med riktig luftfuktighet. Riktig luftfuktighet i vinskapet bør ligge på 50 %–70 %.

Døren med UV-filter beskytter mot skadelig sollys

Beskyttelse mot lys

Vin er ømfintlig for lys noe som kan bidra til at modningsprosessen på vinen går raskere. Sollys inneholder også UV-stråler som kan være skadelig mot vinen. Våre vinskap har UV-filter på glassdørene noe som beskytter mot sollys og UV-stråler. LED-belysning innvendig skapene avgir heller ingen varme.

Luktfritt vinskap

Beskyttelse mot lukt

Lukt kan trenge inn via korken på vinen, og forringe kvaliteten på vinen. Lukt kan blant annet komme fra trehyller i vinskapene. Temptech sine vinskap benytter kun ulakkerte trehyller som ikke avgir noe lukt. I tillegg er våre vinskap utstyrt med kullfilter som renser lukten i vinskapene.

 AntiVibe-system reduserer vibrasjonen i vinskapet

Lav vibrasjon

Vibrasjoner over tid vil være skadelig for vinen. Vibrasjon kan komme fra kompressoren og spre seg ut i skapet via hyllesystemet og påvirke utviklingen av vinen. Temptech sitt AntiVibe-system reduserer vibrasjonen i vinskapet betraktelig.