Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
Integrert i benk

Ventilator integrert i benk

- moderne og minimalistisk

En ventilator som er integrert i benken er både effektivt, plassbesparende og moderne. Om du liker et moderne og strømlinjeformet design er en ventilator som er integrert i benken perfekt for deg. I tillegg til ventilatorer som er integrert i benken, finnes det også platetopper med ventilatoren integrert.

Ventilatorguide

Velger man en ventilator som er integrert i benk vil denne automatisk ha normalventilasjon med mulighet for kullfilter.

Ventilatorguide

Normalventilasjon

Normalventilasjon er nok den mest brukte metoden i norske hjem i dag, og også den metoden folk kjenner best til. Ved normalventilasjon sitter motoren i kjøkkenviften og fører luften videre ut via en utblåsningskanal. Normalventilasjon er spesielt vanlig i eneboliger og rekkehus.

Det er også mulig å montere motoren eksternt. Dette kan gi fordeler når det kommer til forstyrrende støy, som ved ekstern motor flyttes til andre områder.

Ventilatorguide

Nyttig å vite om kapasitet

Om du trives på kjøkkenet, og lager mye mat er det viktig å tenke på hvor stor ventilatorens kapasitet er. Det kan være lurt å velge en ventilator hvor kapasiteten ligger på minimum 500 m3 i timen på et vanlig kjøkken.

I tillegg til ventilatorens kapasitet er det også andre faktorer som spiller inn, slik som plassering. Fritthengende ventilatorer bør ha større sugeevne da luften kommer fra alle sider, mens vegghente modeller har mer målrettet utsugning og er mindre avhengig av høy sugekapasitet. Skal du ha en ventilator til et eldre kjøkken, og ikke har planer om å endre utluftningskanalen kan det lønne seg å velge en ventilator med høyere kapasitet. 

Ventilatorguide

Nyttig å vite om lydnivå

Lydnivået er avgjørende for mange ved kjøp av ny ventilator, og man vil gjerne ha en så stillegående ventilator som mulig, særlig om man har en åpen kjøkkenløsning. Men det kan være vanskelig å annslå hva ventilatorens lydnivå bør ligge på, og selv om en ventilator med lydnivå på 57 dB regnes som stillegående vil dette avhenge av hvilket nivå man bruker ventilatoren på. Intensivknappen er den som gir mest støy, men vil til gjengjeld kun føles naturlig å bruke ved steking på sterk varme. 

Velger man å plassere motoren eksternt kan man også koble til en lyddemper som vil bidra til å redusere støyen.  Å unngå for lang luftutgang med få vinkler kan også bidra til et forbedret lydnivå

Ventilatorguide

Annen info

  • Kanalløsningen ved utluft kan ha mye å si for ventilatorens kapasitet. Rør som har "kronglete" vegger vil gi luftmotstand, dårligere kapasitet og mer støy.
  • En ventilator skal ha kapasitet nok til å erstatte luften i rommet ti ganger i timen.
  • For å finne riktig kapasitet er det lurt å vite volumet på kjøkkenet ditt. Da regner du lengde x bredde x høyde og ganger svaret med ti.
  • Har du åpen kjøkkenløsning kan det lønne seg å gå for en ventilator med høyere kapasitet, gjerne fra 600-700 m3 i timen.