Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
Platetopp i et Epoq-kjøkken

Hvilken platetopp skal jeg velge?

Hvilken platetopp passer ditt kjøkken og dine behov? I denne guiden går vi gjennom fordeler og ulemper ved ulike typer platetopper. Er du på jakt etter en energieffektiv induksjonstopp, en keramisk platetopp som er enkel å holde ren, eller en tradisjonett gasstopp?
En induksjonstopp og stekepanne” title=

Induksjonstopp – effektiv og strømsparende

Fordeler: Induksjonstopp er et populært valg, siden det går fort å varme opp mat og vann. Den holder også en jevn temperatur og bruker mindre strøm enn andre typer platetopper.

Til forskjell fra andre platetopper varmer induksjonstoppen kun opp kjelen ved hjelp av et magnetfelt, mens overflaten rundt holdes kjølig. Dersom det ikke står noen gryte eller stekepanne på platetoppen varmes den heller ikke opp, og den slutter å utsråle varme så snart du tar kjelen bort. Dette er også en fordel om du skulle være uheldig å søle på platetoppen, siden ingenting vil brenne seg fast på overflaten.

Ulemper: Den eneste ulempen med induksjon er egentlig bare at alle kjeler må ha magnetisk bunn (noe de fleste har i dag) for å fungere på platetoppen. Det kan bli dyrt å bytte ut kjeler dersom du ikke har brukt induksjon tidligere.

Her finner du alle våre induksjonstopper

En omelett i en stekepanne som står på en platetopp

Keramisk platetopp – for alle typer kjeler

Fordeler: Den keramiske platetoppen har, som induksjonstoppen, en glatt overflate, noe som gjør den svært enkel å rengjøre. Den er også som oftest litt billigere enn induksjonstopp, og du behøver ikke å kjøpe noen nye kjeler – alle typer fungerer.

Ulemper: Keramiske platetopper varmes opp ved hjelp av elektrisitet – en tradisjonell oppvarmingsprosess som bruker mer strøm en f.eks. induksjon gjør. Det tar derfor lengre tid å varme opp maten eller koke opp vannet, siden platen varmes opp først, før den overføres til kokekaret. Husk dermed at selv om en keramisk kan virke billig, kan den bli dyr i lengden.

Se vårt store tilbud av keramiske platetopper her
Epoq og Bosch platetopp med integrert ventilator

Platetopp med integrert ventilator – Få 2-i-1

Fordeler: En platetopp med innebygd ventilator kombinerer to apparater i ett; induksjonstopp og et kraftig luftfiltreringssystem. Å kombinere disse to er både plassbesparende og moderne. Har du en kjøkkenøy, vil du med en slik platetopp slippe å ha en forstyrrende ventilator hengende ned fra taket. De er enkle å installere og tar ikke opp mye plass i underskap, slik at du kan ha skuffer under platetoppen. Videre har disse platetoppene induksjon, og derfor får du også fordelene som kommer med induksjonstopper.

Ulemper: En platetopp med integrert ventilator tar gjerne opp mer benkeplass enn en vanlig platetopp. Det er derfor viktig at du vurderer hvor mye benkeplass du har, og hvor mye du har bruk for. Med en platetopp med integrert ventilator, må matlagingsutstyret ha magnetisk bunn. Dermed blir kostnaden med denne typen platetopper ofte høyere, men du slipper altså å tenke på ventilator.

Se vårt utvalg av platetopper med integrert ventilator

Et kjøkken fra Epoq med gasstopp, gryter, kaffemaskin, bærepose og kjøkkenredskaper

Gasstopp – lag mat som en kokk

Fordeler: Er du en entusiastisk hobbykokk som tar matlagingen på alvor? Da bør du satse på en gasstopp. Profesjonelle kokker foretrekker ofte gass, ettersom du kan kontrollere temperaturen med stor presisjon, og varmen kan heves og senkes raskt. En perfekt platetopp for deg som liker å lage mat og ønsker å eksperimentere på kjøkkenet.

Ulemper: Det kreves litt kunnskap for å håndtere gass på rett måte for å oppnå de beste matlagingsresultatene. Det er også viktig at det finnes gassledninger trukket frem der du planlegger å installere platetoppen. Dersom du planlegger å bruke gassbeholder, kan det finnes visse krav om hvordan installasjonen utføres.

Klikk her for å se våre gasstopper

Se alle våre platetopper

Ingen produkter er tilgjenglig

Miele KM 7000 induksjonstopp KM7201FR
På nettlager (5+)  
29514
7 790
Outlet-vare fra kr 5 453
 
 
På nettlager (5+)  

 • 60 cm induksjonstopp
 • Vario-teknologi
 • Timer
  
 
Miele KM 7000 induksjonstopp KM7210FR
På nettlager (25+)  
29516
14 990
Outlet-vare fra kr 13 491
 
 
På nettlager (25+)  

 • 75 cm bred induksjonstopp
 • Vario-teknologi
 • 1 utvidet sone, timer
  
 
Miele induksjonstopp KM7465FL
På nettlager (5+)  
29515
15 795
Outlet-vare fra kr 12 636
 
 
På nettlager (5+)  

 • 62 cm bred
 • PowerFlex-soner
 • Con@ctivity 3.0
  
 
Miele induksjonstopp KM7575FL
Bekreftet lagerdato 03.09.2021  
46137
19 995
Outlet-vare fra kr 17 995
 
 
Bekreftet lagerdato 03.09.2021  

 • 80 cm induksjonstopp
 • PowerFlex-sone, boostere
 • Vario-teknologi, app
  
 
Miele KMDA 7000 platetopp med ventilator KMDA7633FLNO
Bekreftet lagerdato 05.08.2021  
Bekreftet lagerdato 05.08.2021  

 • 80 cm bred platetopp med ventilator
 • PowerFlex-kokesoner
 • SmartSelect, hold varm
  
  
 
Miele KMDA 7000 platetopp med ventilator KMDA7633FRNO
Bekreftet lagerdato 05.08.2021  
Bekreftet lagerdato 05.08.2021  

 • 80 cm induksjonstopp m. ventilator
 • PowerFlex-kokesoner
 • SmartSelect, hold varm