Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
Klasvask foran en tørketrommel oppå en vaskemaskin

Vaskesøyle - en plassbesparende løsning

Med tørketrommelen over vaskemaskinen kan du spare plass på badet eller i vaskerommet. Her finner du all nødvendig informasjon om vaskesøyler og våre produkter.

Hvordan setter jeg opp en vaskesøyle?

1. Du må alltid plassere tørketrommelen oppå vaskemaskinen – ikke omvendt. En vaskemaskin er for tung til å plasseres oppå tørketrommelen.

2. Hvis du allerede har en vaskemaskin, er det viktig at du ikke kjøper en tørketrommel som er dypere enn vaskemaskinen din. Sørg for at bredden og dybden passer. Ha denne informasjonen klar før du begynner å lete etter ny tørketrommel. Hvis du har en vaskemaskin med standard frontmating, kan alle tørketromler i vårt sortiment i prinsippet plasseres oppå maskinen. Du bør likevel dobbelstjekke målene og sørge for at døren åpnes i riktig retning, før du bestemmer deg for en tørketrommel.

3. For å montere tørketrommelen oppå vaskemaskinen trenger du en stablingsramme, som holder vaskesøylen stabil og sikrer at tørketrommelen ikke løsner.

Samsung tørketrommel oppå en Samsung vaskemaskin

Stableramme mellom vaskemaskinen og tørketrommelen

For å feste tørketrommelen bør du bruke en stableramme, som sørger for stabilitet og sikrer at tørketrommelen holder seg på plass.

En stableramme kan ha flere funksjoner enn bare å holde vaskemaskinen og tørketrommelen sammen. Velg en stableramme med en uttrekkbar hylle, som du kan brette tøy på eller bruke som oppbevaring.

Få eksperthjelp til sette sammen vaskesøylen

Besøk gjerne en av selgerne våre i din nærmeste butikk for å få gode råd om hvordan du bør sette sammen en vaskesøyle som passer best for dine behov. Samtidig får du gode råd om hvilke vaskemaskiner og tørketromler som passer best på badet eller vaskerommet ditt.

Les mer om våre produkter her:

En hvit vaskesøyle i et skap

Montering av vaskesøyle

I nybygde leiligheter er det ofte en dedikeret plass til vaskesøyle. Men hvis du ønsker å ha en innebygget vaskesøyle kan du også gjøre det. Bruk dekksider ved siden av din vaskemaskin og torketumel med et skap over. En løsning som passer for de fleste er å finne et 60cm dypt og bredt overskap som har en høyde som passer din takhøyde (minus høyden av vask, tørk og stableramme).


Dette bør du være oppmerksom på:


  • Velg en plass på badet som er litt unna dusjen, for å unngå å få vann på skapet.
  • Vaskemaskinen og tørketrommelen har bruk for elektrisitet, så ha dette i bakhodet når du begynner å planlegge, eller kontakt en elektriker for å se om det er mulig å trekke strøm til der du ønsker å plassere vaskesøylen din. Hvis du har et lite bad er det smart å bygge skapet hele veien opp til taket for å få det stilrent og samtidig utnytte av plassen.
  • Hjørneplassering foretrekkes

Skjul vaskesøylen i et høyskap

Hvis du vil skjule hele vaskesøylen kan du kjøpe garderobedører som er bestilt på mål. 
  • Sørg for at høyskapet ikke er for smalt og tett, så luften kan sirkulere rundt maskinene
  • Plasser skapet så det ikke står direkte på gulvet for at unngå at det står i vann

Les mer om Elkjøps produkter: