Slik vasker du vaffeljernet ditt
Lurer du på hvordan du skal vaske vaffeljernet ditt på best mulig måte? Vi gir deg de beste rengjøringstipsene for et plettfritt og rent vaffeljern.
Rengjøring av vaffeljernet
Vafler er en kjent og kjær folkefavoritt, og spises ofte i norske hjem. Men selv om alle elsker vafler er det nok mange som misliker å rengjøre vaffeljernet. Det kan være vanskelig å vite hvordan man skal vaske jernet, og det kan være en utfordring å få det helt rent. På utsiden blir jernet ofte fettete, mens innsiden ofte har fastbrente rester.
Heldigvis finnes det råd: utenpå bør vaffeljernet vaskes med en fuktig mikrofiberklut, før du tørker over det med en tørr klut. Er det ekstra fettete på noen steder kan man for eksempel bruke Zalo. I isåfall bør du passe på at emaljen på jernet ditt tåler bruk av kjemikalier.
Prøv med en "vaskevaffel"
Dersom du sliter med å få bort rester fra gammel røre kan du prøve en vaskevaffel. Den inneholder mye salt, og er derfor effektiv på fastbrente rester. En vaskevaffel er særlig lurt om det er lenge siden du har brukt jernet.
Slik gjør du:
Steketiden på vaskevafler kan være noe lenger enn ved steking av en vanlig vaffelrøre. Med en vaskevaffel får du enkelt renset stekeoverflaten, samt alle kroker og kriker.
- Bland 0,5 dl vann, 1 dl hvetemel og 2 ss salt sammen.
- Hell røren i vaffeljernet, og stek som en vanlig vaffel.
- Når vaskevaffelen er ferdig stekt er jernet rent.
- Husk å kaste vaskevaffelen - den må ikke spises!