Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
Støvsugerordliste

Støvsugerordliste

Trådløs støvsuger med HEPA-filter eller en støvsuger med lang rekkevidde og parkeringsmodus? Få oversikt over støvsugerens viktigste funksjoner med vår ordliste.

Lydnivå - stillegående støvsugere

Hvor stille er egentlig en stillegående støvsuger. Støynivået fra støvsugere måles som så mye annet i desibel, og varierer mellom 59 og 81 dB. Løv som blåser at et volum på 20 dB, støynivået i et kontorlandskap ligger på rundt 50 dB, mens en alminnelig samtale mellom to personer er på rundt 20 dB. Grensen for hørselskade går ved 85 dB. Stillegående støvsugere passer for deg som ønsker å ha muligheten til å støvsuge uten å forstyrre omgivelsene dine, samt ønsker å kunne høre det som skjer rundt deg.

HEPA-filter

HEPA står for High Efficiency Particulate Arresting, altså et høyeffektivt partikkelfilter på godt norsk. Et HEPA-filter kan filtrere bort minst 99,7 % av och ett HEPA-filter är alltså ett högeffeketivt partikelfilter. Ett HEPA-filter kan filtrera bort minst 99.7 % av partiklene i luften med en størrelse på 0,3 mikrometer (µm) i diameter - partikler som ellers er vanskelige å filtrere bort. Større partikler filtreres bort enda bedre. Det finnes både vaskbare HEPA-filtre og HEPA-filtre som ikke kan vaskes.

Innsugningseffekt - støvopptak

En støvsugers evne til å suge opp støv og gjøre rent på harde og myke overflater måles på en skala fra A til G, der klasse A er høyeste klasse av støvopptal. Du finner støvsugerens støvopptaksevne under spesifikasjonene.

Rekkevidde

Er du lei av å måtte dra ut stikkontakten hver gang du skal støvsuge i neste rom? Velg en støvsuger med lang rekkevidde, så slipper du denne irritasjonen neste gang du er på jakt etter hybelkaniner.

Les mer om støvsugere med lang ledning.

Parkeringsmodus

Denne funksjonen gjør at støvsugeren automatisk slår seg av når du plasserer munnstykket med rør i en spesifikk posisjon. Perfekt når du plutselig trenger en pause.

Teleskoprør

En støvsuger med teleskoprør lar deg justere lengden på støvsugerrøret, slik at det passer høyden din og området du skal støvsuge.

Støvsugere
Trådløs støvsuger
Håndstøvsuger
Robotstøvsuger
Dampvasker
Tilbehør for støvsugere

Les mer om: