COVID-19: INFORMASJON TIL VÅRE KUNDER >>

Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
 Sport
 Sport
 Sport

Sportsfotografering

Hemmeligheten bak et vellykket sportsfoto er rett fotograferingsteknikk, reaksjonsstyrke, kunnskap om sporten du fotograferer og riktig fotoutstyr. Telelinse av høy kvalitet, et stødig stativ og en håndfull minnekort hjelper deg godt på vei.


Dette trenger du

Kamera

Når du fotograferer actionfulle sporter er et kamera med rask skuddtakt og høy ytelse i dårlige lysforhold det du er ute etter. Andre nyttige funksjoner er vertikalt grep, hurtig bildebuffer i kameraet og ikke minst et robust design.

Objektiv

Nøkkelen til sportsfotografering er å komme tett på handlingen. Da trenger du et teleobjektiv med lang brennvidde. Dessuten fungerer objektiver med stor blenderåpning bedre under svake lysforhold.

Ettbensstativer

Kamerarystelser kan gi uklare bilder når du bruker en stor telefotolinse. Med en monopod får du ekstra stabilitet for kameraet og objektivet samtidig som du får mulighet til å henge med i handlingen og får trykket på utløseren i riktig øyeblikk.

Nyttige nybegynnertips

Bruk stor blenderåpning

Jo større blenderåpningen er, jo mer lys slippes inn i kamerabrikken samtidig som lukkertiden økes. Det gir også mindre dybdeskarphet, slørete bakgrunn og økt fokus på motivet ditt.

Manuell prefokusering

Selv om autofokus-teknologien blir stadig bedre, kan det fortsatt være vrient å bruke autofokus på et motiv som beveger seg i stor fart. Prefokusering på f.eks. målstreken eller målet kan hjelpe deg med å få det perfekte bildet AF ikke klarer.

Minnekort

Ta med deg flere minnekort enn du tror du trenger. Det passer sjelden å redigere i løpet av en kamp og minnekort fylles fort opp når du tar seriebilder. Fotografering i JPEG kan også spare mye plass på minnekortet.

Hva vil du ta bilde av?

Kameraguide
 Kameraguide
 Kameraguide
 Kameraguide
 Kameraguide
 Kameraguide