Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter

Spør oss om vaskemaskiner

Elkjøps eksperter hjelper deg å svare på dine spørsmål om vaskemaskiner. Vi gir deg mer utbytte av din nåværende vaskemaskin, og det blir enklere å velge en ny en.

Kan jeg vaske joggesko i vaskemaskinen?

Selvfølgelig kan du vaske skoene dine i vaskemaskinen, men tenk på et par ting:

Vask dem gjerne på lav temperatur og sentrifugehastighet. Det er også greit å fjerne skosåle og lisser. Nyere tørketromler har tilpassede tørkeprogrammer for sko. Hvis du ikke har det, er det greit å la dem lufttørke.

Se vårt utvalg av vaskemaskiner her.


Hvor lenge kan tøy ligge i vaskemaskinen?

Ikke la tøyet ligge for lenge i vaskemaskinen etter at vasken er ferdig, for det begynner å surne etter 10 minutter. Det fine i dag er at vi har nye maskiner som du kan kople opp til Wi-Fi og få app-styring på, og da får du beskjed så fort maskinen er ferdig.

Se alle våre vaskemaskiner med Wi-Fi.


Hvor mye vann bruker en vaskemaskin?

Hvor mye vann vaskemaskinen din bruker, avhenger av programmet du har valgt. Nyere maskiner er laget for å spare både strøm og vann. Ny teknologi hjelper vaskemaskinen å vaske bedre med mindre forbruk. Nyvinninger som autodosering vil også hjelpe på vannforbruket. Ved å bruke akkurat passe mengde såpe vil en kunne redusere vannmengden under både vask og skylling.


Hvorfor hopper vaskemaskinen?

Hvis vaskemaskinen din hopper opp og ned, er det noe galt. Hvis du har en eldre maskin, kan det hende den lever på siste vers. Hvis du har en helt ny maskin, sjekk om du har fjernet transportsikringene.


Kan man sette tørketrommelen oppå vaskemaskinen?

Selvfølgelig kan du plassere tørketrommelen oppå vaskemaskinen. Men du kan eventuelt sette inn en stableramme, for å få det stødig nok, eller bruke tynne gummiknotter. Dersom du har plassmangel, kan et alternativ være en kombinert vaske- og tørkemaskin .

Les mer om Elkjøps produkter:

Les mer om Elkjøps produkter:

Se og les om Elkjøps smarte produkter: