Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
 Hvordan spare strøm på telefonen

Hvordan spare strøm på telefonen

7 tips som får telefonen til å beholde batteriet sitt hele dagen.

Smarttelefonen er en ømfintlig gadget, som består av svært mange små deler og derfor er sårbar mot eksterne skader.

«Det er viktig å ha rett beskyttelse til telefonen sin, og flere og flere benytter seg av beskyttelsescover og glass-beskytter for å sørge for at telefonen tåler litt ekstra.», sier Daniel Ursin, assisterende salgssjef for Telecom ved Elkjøp Nordic.

Når det kommer til å oppnå best mulig bruk av telefonen, og å sørge for at den oppleves som rask lengst mulig, og med god batteri-kapasitet, gjelder det å til enhver tid prøve å holde seg oppdatert.

«Sørg for at telefonens programvare-oppdateringer er installert, at appene du bruker også er oppdatert, og at du holder telefonen så ryddig som mulig.» råder Ursin.

Det er verdt å bruke fem minutter på å fjerne apper du ikke benytter deg av, samt bilder og videoer som ligger og tar opp plass.

Når telefonen konstant må minne deg på oppdatering, og selv holde orden i alt innhold som lagres, er det klart at batteriet fortere går tom for strøm i tillegg til at det lettere slites ut.

«Det anbefales også å oppbevare bilder og videoer på PC, eller andre skytjenester slik at du frigjør denne plassen på telefonen», legger Ursin til.

7 triks som sparer strøm på telefonen

Uansett om du er ute etter å spare strøm på en iPhone, Samsung Galaxy, Sony Xperia eller Windows telefon, har samtlige smarttelefoner alternativer og innstillinger som kontinuerlig tapper telefonen din for strøm - uten at du kanskje legger merke til det.

«Det holder ikke lenger å lade telefonen én gang i uken. Med høyhastighets internett, høyoppløste skjermer og kamera som kan filme i opptil 4K-kvalitet, så kommer også et høyere batteriforbruk», forklarer Ursin.

For å kutte ned på strømforbruket, anbefaler vi 7 enkle triks som sparer telefonen for strøm.

1. Slå av WiFi

Når du ikke er hjemme eller koblet til for eksempel nettverket på jobben eller skolen, er det ikke noe vits i å la WiFi-funksjonen stå på. Da vil den bare kontinuerlig forsøke å finne et WiFi-nettverk den kan koble seg på, som naturligvis sluker strøm fra batteriet på telefonen din.

2. Slå av bluetooth

Det samme gjelder bluetooth. Denne vil du selvsagt ha på i bilen eller når du vil spille av musikk eller videoer på hjemmeanlegget eller Chromecast, men i likhet med WiFi vil bluetooth også lete etter enheter å koble seg på så lenge funksjonen står på, og dermed bidra til å raskere tømme telefonen for batteri.

3. Demp lyset på skjermen

Strømmen tappes faktisk mer enn du kanskje tror når lysstyrken står på for fullt, akkurat som den gjør på en laptop. Så med mindre du er ute i sollys kan du fint dempe lyset på skjermen og dermed spare batteriet for masse strøm. Har smarttelefonen din en automatisk setting for å stille inn lysstyrken ettersom hvor mye lys telefonen oppfatter, er dette alternativet det aller beste for batteriet.

4. Ikke del hvor du er

Det blir mer og mer vanlig å ‘sjekke inn’ på steder, og oppgi hvor vi befinner oss via bilder vi deler på sosiale medier. Dette er noe telefonen får til fordi GPS-funksjonen står på. Men på lik linje som WiFi og bluetooth, så vil GPS-funksjonen konstant forsøke å oppdatere informasjonen sin om hvor du befinner deg for å være klar for neste ‘innsjekking’. Med andre ord er det best å skru den av, hvis du ikke planlegger å dele den informasjonen med det første.

5. Slå av skjermen

For noen av oss går det nærmest sport i hvor mange ganger vi sjekker telefonen i løpet av en dag, og ofte lar vi skjermen stå på en liten stund etter vi har brukt den, i tilfelle det skulle skje noe nytt. Da blir telefonen stående i en ‘aktiv’ modus, og bruker mye mer strøm enn når skjermen er skrudd av. Velg derfor gjerne en skjermsparer-setting med kort intervall og forsøk å begrense antall ganger du åpner telefonen uten at du egentlig trenger det. For eksempel for å sjekke klokka.

6. Skru på strømsparemodus

Flere og flere telefoner i dag har en form for strømsparemodus. Disse skrur av funksjoner som ikke brukes, og setter applikasjoner som til stadighet forsøker å hente oppdateringer fra mobilnettet mens telefonen ligger med avskrudd skjerm, i dvale. Lysstyrken skrus ofte automatisk noe ned i tillegg.

7. Begrens telefonens ladesykluser

Batteriets levetid baseres på hvor mange ladesykluser du bruker. Jo færre sykluser, jo lengre lever batteriet og jo mindre behov for lading har den. Istedenfor å bruke batteriet helt tomt, for så å deretter lade det helt fullt igjen, er det derfor anbefalt å holde batteriet kontinuerlig et sted mellom 20 - 80%, og ideelt sett mellom 60 - 80%.