Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
 Crock-Pot - alt i én-gryte

Crock-Pot - alt i én

Hva er en Crock-Pot? Det er en alt-i-én-slow cooker. Saktekoking (slow cooking) er en gammel og tradisjonell måte å lage mat på og du får samme resultatet med den elektriske gryten - Crock-Pot Du tilsetter kun kjøtt og grønnsaker og lar det småkoke over mange timer. Crock-Pot gjør jobben med å lage middag for deg.

Hva med å lage middag samtidig som du gjør noe annet? En Crock-Pot gir deg muligheten til å lage sunne og gode alt i ett-måltider med slow cooking. Ønsker du å lage sunne måltider av kjøtt og grønnsaker til familien din, men føler at du hverken har tid eller energi til det i en travel hverdag? Svaret kan være en Crock-Pot. Det finnes mange ulike såkalte slow cookers på markedet, men vær obs på at de ikke har de samme funksjonene. De enkle grytene, som bare har lav, medium og høy oppvarmings-innstillinger må bli slått av og på manuelt. Mer avanserte gryter har en datastyrt tidsinnstiller, som gjør at kokken kan utføre ulike oppgaver. «Crock-Pot slow cooker er gryten som tar hånd om matlagingen for deg. Alt du behøver å gjøre er å fylle gryten med gode ingredienser og stille inn ønsket koketid, så tar gryten hånd om selve jobben. Crock-Pot er jo originalen blant slow cookers og det eneste firmaet som driver utviklingen fremover, selv etter 40 år i bransjen. Det seneste eksemplet er One Pot Cooking, der den innerste gryten i slowcookeren kan brukes på alle typer stekeplater», sier Marcus Grönskog i Acreto.

Crock-Pot - alt i en gryte

Alt i én-gryte

Crock-Pot er et elektronisk kjøkkenredskap, som du har på kjøkkenbenken. Den småkoker maten på en lavere temperatur enn andre tilberedningsmåter, som baking, koking og steking. «Crock-Pot tilbereder maten på lav temperatur under lang tid, opptil ti til tolv timer. Det gjør at kjøttet blir herlig mørt samtidig som grønnsakene fortsatt beholder sin spenst», fortsetter Grönskog.

En enkel slow cooker består av en rund eller oval gryte med lokk, hvor selve gryten er laget av glasert keramikk eller porselen dekket stort sett av et lag med metall, som inneholder elektriske varmeelementer. Lokket er ofte laget av glass og plasseres i en fordypning i grytekanten.

«En stor fordel med å lage mat med Crock-Pot er at du kan forlate gryten ubevoktet. Du kan altså være på jobb mens maten lages hjemme. Kommer du sent hjem, så trenger du ikke å bekymre deg siden mange gryter automatisk skrur over til å holde seg varm», sier han.

Crock-Pot - Gryter, supper og dessert

Gryter, supper og dessert

Men hva slags måltider er det mulig å lage med en slow cooker? «Det første jeg tenker er ulike typer gryter ettersom kjøttet blir såpass mørt og godt. Men det går til og med an å lage lasagne, lammelår, supper, brød og desserter», forklarer Grönskog.

Oppskrifter, som er laget for andre matlagingsmetoder må modifiseres for slow cookers. Mengden av væske kan behøve tilpasning siden det er lite som dampes bort. Mange oppskrifter for slow cookers er laget for enkelhetens skyld og inneholder få ingredienser. Den lange koketiden passer særlig for seige og billige stykker av kjøtt, inkludert svinenakke og oksebrisket. I mange langkokte retter vil disse kjøttstykkene gi et bedre resultat enn dyrere kjøttstykker.

På denne siden finner du inspirerende, smakfulle og varierte oppskrifter - tilpasset til og laget med bruk av Crock-Pot.

Slow-cookers

Ingen produkter er tilgjenglig

Crock-Pot slow cooker CP201030
På nettlager (100+)  
På nettlager (100+)  
  • Kapasitet: 5,6 liter
  • TimeSelect-funksjon
  • Til 6-8 personer