COVID-19: INFORMASJON TIL VÅRE KUNDER >>

Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
Eldre par med mobiltelefoner

Slik velger du en brukervennlig telefon til seniorer

Trenger foreldrene dine en ny telefon? Moderne teknologi kan virke forvirrende for den eldre generasjon. Dette er lurt å tenke på når du kjøper telefon til et eldre familiemedlem.
Eldre mann med mobiltelefon

Brukervennlig

Teknologi kan være en vanskelig barriere for enkelte eldre mennesker. Mange seniorer vil sette pris på en telefon som er lett å bruke. Derson du hjelper dine foreldre med å kjøpe en smarttelefon er det lurt å tenke på hvilket operativsystem du skal velge.

Meningerne varierer om hvorvidt iPhone eller Android er mest tilgjengelig. En iPhone kan være det sikreste valget når det kommer til brukervennlighet, selv om de har en tendens til å være litt dyrere enn Android-modeller. Hvis de allerede har en smarttelefon kan det være lurest å holde seg til det operativsystemet de allerede kjenner. Hvis du regner med at kommer til å måtte hjelpe til underveis bør du velge den modellen du kjenner best - så vil det bli lettere for deg å hjelpe dem.

Still deg selv disse 5 spørsmålene før du kjøper ny telefon!

Eldre par med mobiltelefoner

Hva skal telefonen brukes til?

Hvis dine foreldre ikke bruker telefonen til annet enn å ringe og å sende meldinger har de kankje ikke behov for en smarttelefon.Du finner ogs et stort utvalg klassiske mobiltelefoner hos Elkjøp.

Men kanskje ser du likevel mulighetene i en smarttelefon. De har mange praktiske funksjoner og kan for eksempel fjerne behovet for et kamera. Å ha verden – internett, sosiale medier og banktjenester - rett i hånda er både moro og nyttig.

Doro mobiltelefon

Smarte funksjoner for eldre med Doro

Firmaet Doro lager telefoner som spesielt tar høyde for eldre. De er lette å sette opp og bruke. Det finnes flere forskjellige modeller, avhengig av hvor mange funksjoner det er behov for.

Smarttelefoner fra Doro gir deg muligheten til å velge mellom Android og Doros superenkle grensesnitt. Dette gjør dem svært brukervennlige. Telefonene er utstyrt med en spesiell alarmknapp i tilfelle nødsituasjonergiver - noe som også kan gi deg ro til sinns.

Hvis moren eller faren din ikke har bruk for en smarttelefon lager Doro også tradisjonelle mobiltelefoner. De har knapper med god størrelse, og selv om de ikke har noen touchskjerm har de fortsatt et kamera.

Eldre kvinne med mobiltelefon

Skreddersy den nye telefonen etter den eldres behov

Dårlig syn? Da bør du gå for en telefon med stor skjerm for å gjøre det lettere å lese. Både Android og iPhone har en forenklet modus. I denne modusen vises større og færre ikoner, slik at det er lettere å forst og navigere rundt.

Vondt i hendene? Hvis de har leddsmerter fra gikt, er det lurt å kjøpe en mindre telefon til dem. Den er lettere å holde og vil ikke anstrenge hendene. Du kan også tilføye for eksempel en popsocket eller andre typer grep til baksiden av telefonen. Dette gir høyere komfort og lar dem også plassere telefonen på bordet foran dem.

Dårlig hørsel? Dersom de lider av nedsatt hørsel bør du sørge for at telefonen har god lydkvalitet. Har de alvorlige hørselsproblemer? Da bør du også kontrollere om telefonen er kompatibel med deres høreapparat (alle Doros modeller er). Hvis den ikke er det må høreapparatet skrus av før de ringer med telefonen.

Velg det rette abonnementet

Velg et abonnement som passer til deres forbruk. Hvis du vet at de ikke kommer til å strømme serier og film er det ingen grunn til å kjøpe et dyrt abonnement, da det ofte er datapakken som hever prisen. Du kan få hjelp til å finne det beste abonnementet i våre butikker.

Få hjelp fra Elkjøp

Mange eldre får hjelp fra familiemedlemmer når de har trøbbel med telefonen. Dersom du ikke selv kan hjelpe dem kan de alltids få hjelp hos Elkjøp! Vi tilbyr flere nyttige tjenester. Vi kan sette opp telefonen for dem, overføre gammelt innhold til den nye telefonen eller hjelpe med tekniske problemer. Se våre telefontjenester her!