Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
LACIE ekstern harddisk tilkoblet en Mac på et bord

Optimer lagringsplassen på PC-en din vha. diskopprydding og eksterne harddisker

Hender det at du går tom for lagringsplass på PC-en din? I denne artikkelen viser Elkjøp deg flere måter for hvordan du kan frigjøre lagringsplass på PC-en din. Kjør diskopprydding på Mac og Windows PC-er, bruk skytjenester eller invester i en ekstern harddisk.

1. Opprydding av ubrukte, dupliserte og gamle filer, samt programmer

Frigjør lagringsplass ved hjelp av diskopprydding

Alle PC-er lagrer store mengder informasjon som kan ta opp unødig plass og lett forsvinne i mengden hvis du ikke har oversikt. Både Windows og Mac PC-er inneholder programvare som kan hjelpe deg med å identifisere og fjerne mange av filene som er trygge å gjøre noe med. Her finner du en guide for det:

Windows oppryddingsprogrammer:

Windows 10 har et program som heter ”Diskopprydding” som hjelper deg med å rydde opp i både midlertidige filer og systemfiler. La oss begynne med midlertidige filer. Slik kan disse slettes:

  • Skriv diskopprydding i søkefeltet på oppgavelinjen og velg deretter Diskopprydding fra resultatlisten.
  • Marker stasjonen du vil rydde opp i og velg OK.
  • Velg filtypene som du ønsker å fjerne under Filer som skal slettes.

Hvis du har behov for å frigjøre enda mer plass, kan du også slette systemfiler. Dette gjør du ved å velge rydd opp i systemfiler i Diskopprydding, for så å velge hvilke type systemfiler du vil fjerne. Diskoppryddingsprogrammet beregner hvor mye plass som kan frigjøres, vær obs på at prosessen kan ta en del tid.

Oppryddingsprogrammer til Mac:

Kom i gang ved å velge Om denne maskinen i Apple-menyen og klikk deretter på lagring. Her vil du få en oversikt over tilgjengelig lagringsplass delt inn i ulike filgatorier, herunder programmer, dokumenter og bilder. Klikk på Administrer hvis du vil vise anbefalte løsninger for å optimalisere av lagringsplassen din.

Hva med bilder, filmer og andre filer som er viktige for deg? Ikke bekymre deg, det finnes mange måter å lagre dem på uten at du skal måtte gå tom for lagringsplass.

G-Drive ArmorATD bærbar harddisk tatt med på fjellet av en mann

2. Overfør filene dine til en ny harddisk eller et eksternt lagringsmedium

Få ekstra lagringsplass ved å lagre store filer og alle de uerstattelige feriebildene dine på en separat harddisk.

Hvis du har en stasjonær PC kan du øke lagringskapasiteten med en intern harddisk fra pålitelige produsenter som Seagate, Kingston, PNY, Western Digital. Hvis du ønsker rask tilgang til filene dine bør du gå til anskaffelse av en SSD-disk (Solid State Drive), og hvis du heller ønsker mye lagringsplass til en rimelig pris, så gir tradisjonelle harddisker deg flere terrabytes for pengene. Du kan til og med få begge - lynrask hastighet og enorm mengde plass – takket være hybriddisker (SSHD) slik som Seagate FireCuda.

En mer portabel løsning, spesielt hvis du har en bærbar PC, er å koble til en ekstern harddisk. Det finnes mange forskjellige løsninger og prisklasser å velge mellom. Noen eksterne harddisker, for eksempel WD My Passport, byr på ekstra sikkerhetsforanstaltninger i form av standard passordbeskyttelse for å få tilgang til innholdet på den eksterne harddisken.

Andre harddisker som G-Drive ArmorATD eller LaCie Rugged Mini er bygd for å være robuste, og kan til og med tåle å bli mistet på gulvet uten å bli ødelagt. Perfekt for deg som gjerne tar med deg harddisken på farten.

Et tredje alternativ hvis du ønsker pålitelig tilgang til filene dine fra alle plattformer, eller du trenger å ta backup av dem, er å investere i nettverkslagring fra for eksempel Synology. Du kan enten bruke disse med hvilken som helst harddisk, eller kjøpe en nettverksklar alt-i-en-løsning. Ved hjelp av spesielle apper og tjenester kan mange av disse også gi deg tilgang til filene dine når du ikke er hjemme.

Elkjøp Cloud

3. Ubegrenset lagringsplass med Elkjøp Cloud

I og med at de fleste husholdninger har lynraske internettforbindelser, har skytjenester utviklet seg til å bli et fantastisk, brukervennlig og sikkert alternativ til eksterne lagringsenheter. Likevel kan det nok virke litt skremmende å oppbevare personlige bilder på en fjernserver (i en sky). Heldigvis finnes det mange billige løsninger med sikkerhetsegenskaper som hindrer at uvedkommende får tak i dine bilder, filmer eller andre personlige dokumenter, samtidig som du vil ha tilgang til filene dine fra alle plattformer.

Et rimelig alternativ som kombinerer brukervennlighet, maksimal lagringsplass og sikkerhet er vår egen skytjeneste: Elkjøp Cloud.

Via Elkjøp Cloud får du ubegrenset lagringsplass til 179 kroner i måneden. Med andre ord, en tjeneste og et område hvor du enkelt kan laste ned og laste opp filer uten å få beskjed om at du begynner å få lite lagringsplass.

Med Elkjøp Cloud får du både lagringsplass og mulighet til å sikkerhetskopiere filene dine når du måtte ønske. Alle endringer du gjør vil automatisk bli registrert i skyen, og i tillegg får du enkelt tilgang til innholdet, samtidig som du kan dele det hvor enn du er. Elkjøp Cloud er kompatibelt med både Macer, samt Windows-, Android- og iOS-enheter.

Kombiner den ubegrensede lagringsplassen du får i Elkjøp Cloud med tjenestens automatiske synkroniseringsfunksjon, så slipper du å bekymre deg for verdifulle filer og minner – selv hvis du kjøper en ny datamaskin eller mobiltelefon.

Les mer om våre produkter: