Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
Oppvaskmaskinguide

Kjøpsguide - velg riktig oppvaskmaskin

For mange betyr oppvaskmaskin husfred. Det er den som sørger for at kjøkkenbenken tidvis syns, og det er den som sørger for at det er kopper i skapet. Og som med de aller fleste andre litt større investeringer, er det mye å hensynta når du skal kjøpe en ny oppvaskmaskin. Vi vil forsøke å hjelpe deg så godt vi kan – og dette er det vi mener du bør tenke på og ta hensyn til!

ikonBenkoppvaskmaskin

For mindre husholdninger og små boliger er selvsagt plass helt avgjørende for hvilken oppvaskmaskin man skal velge – om noen! En benkoppvaskmaskin tar ca 4-6 kuverter og tar dermed unna det en eller to personer trenger å få bort på en dag eller to.

Denne oppvaskmaskintypen kan enten kobles direkte til krana i vasken din eller mer permanent til vannforsyningen.

ikonIntegrert oppvaskmaskin

En integrert oppvaskmaskin har samme front som resten av kjøkkenet ditt. Dette betyr at du strengt tatt ikke helt ser hva som er et vanlig skap – og hva som er oppvaskmaskin. Displayet er gjemt i toppen av døra og mange er utstyrt med et lite lys ned mot gulvet eller på fronten sånn at du vet om den er ferdig eller fortsatt står og jobber.

ikonHalvintegrert oppvaskmaskin

Den halvintegrerte har kjøkkenfront opp til displayet. Det vil si at du betjener maskinprogrammene i front. Du beholder fortsatt helheten i kjøkkenet som med en helintegrert, men det er litt tydeligere hvor oppvaskmaskinen er.

ikonStandard oppvaskmaskin

Den oppvaskmaskinen som vi på våre nettsider kaller «Standard under benk» er den helt vanlige oppvaskmaskinen, den vi vel kjenner aller best til. Den som har den samme fronten som du ser i butikken.

Denne blir ikke en sømløs del av kjøkkenet ditt, men til gjengjeld er den veldig enkel å bytte om du skulle trenge det!

Den smale eller høye eller den i en skuff

Det er selvsagt standardmål man må forholde seg til her også, og de aller fleste oppvaskmaskiner skal passe inn i en 60 cm bred åpning. Men det er det jo ikke alle som har. Derfor finnes det også noen varianter som er 45 cm brede, og også noen som er litt høyere dersom du har ekstra høy kjøkkenbenk!

Så husk å ta mål før du bestiller din nye oppvaskmaskin!

Relativt nytt på markedet er oppvaskskuffen! Eller skuffene! Her har du mulighet til å gjøre noe litt spesielt. To skuffer over hverandre gir deg fleksibilitet i oppvasken og du kan vaske mindre mengder med god samvittighet.

Bestikkurv eller bestikkskuff?

Bestikkskuff eller kurv?

I senere tid har det dukket opp et nytt spørsmål du som kjøper må ta stilling til; vil du ha bestikkskuff eller den mer tradisjonelle bestikkurven? Er det ene egentlig bedre enn det andre eller er det bare smak og behag?

Det er lett å anta at den oppvaskmaskinfyllende delen av befolkningen er meget delt i dette spørsmålet, men det er noen argumenter som tåler dagens lys og som trekker for både den ene og den andre løsningen:

Bestikkurv
- Enkelt og effektivt å sette inn i
- Kan bringes til bestikkskuffen på kjøkkenet ved tømming
- Den stjeler ikke plass for høye glass

Bestikkskuff
- Du stikker deg ikke på spisse kniver eller gafler som står rett opp
- Mer hygienisk å tømme da du bare tar i skaftet
- Alle kniver og gafler ligger sammen (om du har lagt dem slik), noe som gjør det enkelt å tømme skuffen.
- Den nederste skuffen blir langt mer plasseffektiv

Program - oppvaskmaskin

Programmer

Det finnes maskiner med 12 forskjellige programmer! Det finnes muligheter for krystallvask, automatisk vask, kort vask og lang vask. De kan justere temperaturer og vannstyrke, du kan vaske kasseroller og ildfaste former rett fra middagsbordet. Noen produsenter tilbyr også spesialprogrammer som er spesialtilpasset f.eks ølglass. Men i hverdagen klarer de fleste seg med kun fire varianter.

Autoprogrammer
- Disse programmene «leser» oppvasken din og vurderer hvor møkkete den er før maskinen starter. 

Skåneprogram
- Her kan du vaske ømfintlige glass og den fineste porselen.

Sterkvask
- Her vaskes alt gullende rent, selv kjeler og ildfaste former rett fra middagsbordet!

Hurtigprogram
-Reduserer vasketiden betydelig og gjør det enklere å få unna mye i løpet av en travel dag. Pass på at du ikke bruker oppvaskmaskinpulver som trenger lang tid for å løse seg opp.desibelnivå

Lydnivå – når blir det støy?

Oppvaskmaskinen står i et av de rommene vi oppholder oss aller mest i. For mange er det også en del av stua. Og for at vi skal kunne fungere normalt i et rom der oppvaskmaskinen står og går er det viktig at vi vurderer desibelnivået.

Dersom du har en åpen kjøkkenløsning kan det være en tommelfingerregel å velge en maskin med desibel på 44 eller under, mens et lukket kjøkken kan tåle 48 eller lavere. Til sammenligning snakker to mennesker sammen på et nivå tilsvarende 60 desibel!

Tilbehør

Det finnes faktisk en god del tilbehør til oppvaskmaskinen. Noen er en investering i en litt mindre risikofylt hverdag, mens andre ting er mer praktisk orientert.

Dryppbakke

Dette er en nærmest usynlig forsikring for deg som huseier. En tynn plastplate med opphøyede kanter som fører til at en vannet fra en lekkasje renner ut foran maskinen slik at du oppdager det før det blir en dyr skade. Den er tilpasset både vaskemaskin og oppvaskmaskin, bare husk målene på din maskin.

Glassholder

Har du skjøre vinglass du er redd skal knuse i oppvaskmaskinen sånn at du til nå har vasket de opp for hånd? Med denne universelle holderen plasserer du glassene dine trygt og stødig i oppvaskmaskinen og den rommer 6 -8 vinglass, avhengig av type.

Oppvaskmaskinrens

Lukter maskinen din? Over tid bygger det seg opp fett og kalk i alle vitale deler av oppvaskmaskinen. Dette er umulig å se, og den eneste måten å forsikre at dette blir borte på er å jevnlig rense oppvaskmaskinen din, og slippe lukten. Dette gjør du enkelt med en oppvaskmaskinrens som vasker filter, spylearmer, rør, vannpumper og sluk.

Salt

Har du noen gang lurt på hvorfor det lyser en Supermann-S i displayet på oppvaskmaskinen din? Vel, kanskje ikke, men om du sjekker nå er det relativt trolig at akkurat dette symbolet lyser hos deg. I Norge er det stort sett helt unødvendig å reagere på dette tegnet, men maskinen din forsøker å fortelle deg at den trenger salt. Og da ikke Jozo uten jod, men et eget oppvaskmaskinsalt.

Saltet er spesielt viktig for deg som bor i områder med hardt vann, men alle maskiner har godt av en runde med oppvaskmaskinsalt i ny og ne. Saltet fjerner nemlig kalkrester i maskinen din og vil forsterke effekten betraktelig og forlenger levetiden. Og ikke bare det – oppvaskmaskinen fremstår som ny!

Aqua Guard

Hvert år skades flere tusen boliger av vannlekkasjer, men dette kan forhindres ved å montere en Aqua Guard. Dette er en automatisk lekkasjestopper med fuktføler som monteres etter tilførselskran til f.eks vaskemaskin, oppvaskmaskin, side by side-kjøleskap, kaffemaskin eller andre produkter med tilkoblet vann. Aqua Guard består av magnetventil, fuktsensor, tilkoblingsslange og nødvendig tilbehør for en enkel og sikker montering. Det kan i alt kobles til tre fuktfølere til styringsenheten.

Installering fra Elkjøp

Vi vil gjerne hjelpe deg med å montere din oppvaskmaskin. Derfor tilbyr vi både hjemkjøring og installasjon av din nye oppvaskmaskin, utført av rørlegger. Dette er ikke noe du må gjøre, men vi vet at det er både enklere – og litt sikrere, å bruke kyndig hjelp til dette. Og dessuten tar vi med oss den gamle oppvaskmaskinen din og all emballasje når vi drar.

Du kan lese mer om våre tilleggstjenester her.

Se vårt store utvalg:

Ingen produkter er tilgjenglig

Matsui oppvaskmaskin MDW60W19N
38885
Matsui oppvaskmaskin MDW60W19N
2 495
Demovare fra kr 2 245
 
Sammenlign
Vis produkt
Bekreftet lagerdato 05.02.2020  
 • Standard 60 cm, 12 innstillinger
 • 6 programmer, 5 temperaturer
 • Aqua Stop, utsatt oppstart
  
  
 
Beko oppvaskmaskin EDDN28535W (hvit)
EDDN28535W
Beko oppvaskmaskin EDDN28535W (hvit)
5 995
Demovare fra kr 4 196
 
Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (100+)  
 • 60 cm standard under benk, 15 kuverter
 • Åtte programmer, seks temperaturer
 • Stillegående drift
  
  
 
Electrolux oppvaskmaskin CSF5200LOW
69841
Electrolux oppvaskmaskin CSF5200LOW
3 995
Demovare fra kr 3 595
 
Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (100+)  
 • 60 cm bred, 13 kuverter
 • 5 programmer, 4 temperaturer
 • AirDry, Quick-program
  
  
 
Siemens iQ300 oppvaskmaskin SN436W00ES
49428
Siemens iQ300 oppvaskmaskin SN436W00ES
6 495
Demovare fra kr 5 845
 
Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (100+)  
 • 60 cm bred, 13 kuverter
 • 6 programmer, 5 temperaturer
 • VarioSpeedPlus, IntensiveZone
  
 
Loading

Sist oppdatert: 06.12.2018 10:28:11