COVID-19: INFORMASJON TIL VÅRE KUNDER >>

Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
Google Home Mini-høyttaler ved siden av en mobil

Guide: Slik setter du opp Google Assistant

Siden du leser dette, er sjansen stor for at du er blant de mange som har kjøpt Google Home smarthøyttaler. Ved hjelp av Google Assistant, stemmen din og Wi-Fi, kan du da styre enhetene i ditt smarte hjem hvis du bruker de riktige kommandoene.

For å fungere optimalt, må stemmeassistenten lære seg vanene og preferansene dine. Google Assistant kan enkelt settes opp med steg-for-steg-guiden, men for at du skal utnytte alt den kan hjelpe deg med, bør du skreddersy funksjonene. Det er dette vi skal hjelpe deg med i denne artikkelen.

Skjermdump fra Google Home-appen som viser Voice Match-funksjonen

Konfigurer stemmen din

Vi starter med det første først, for å være sikker på at du henger med. Først laster du ned Google Home-appen gratis fra Play Store for Android, mens iOS-versjonen får du i App Store.

Mot slutten av det innledende oppsettet kan du lære Google Assistant å kjenne igjen stemmen din gjennom Voice Match. Denne funksjonen åpner for at den virtuelle assistenten kan gi deg personlige resultater ettersom den kjenner igjen stemmen din. Andre personer kan fortsatt snakke med høyttaleren, men de vil ikke få tilgang til informasjon tilknyttet deg, som kalendere og gjøremål. Flere medlemmer i husstanden kan imidlertid konfigurere stemmen sin med Google Home, slik at de også kan få personlige resultater fra smarthøyttaleren.

For å få Voice Match på flere kontoer, åpner du Google Home-appen og trykker på Min konto-symbolet nederst i høyre hjørne. Sjekk at Google-kontoen er koblet til smarthøyttaleren, gå tilbake startsiden (hjem), trykk på enheten du vil konfigurere, gå til Enhetsinnstillinger og slå på Personlige resultater.

Hjelp gjennom dagen

Når assistenten har lært seg stemmen din, kan du bruke Routines-funksjonen. Disse kan være til stor hjelp gjennom dagen og kan hjelpe deg med en enkel kommando. Routines er forhåndslagd og bare tilgjengelig hvis du setter opp Google Home på engelsk.

På kontosiden i Google Home-appen finner du Routines under Innstillinger og Assistant-fanen. Her finner du en liste over ferdiglagde valg, og du kan tilpasse innstillinger for spesifikke rutiner ved å huke av boksen ved siden av den ønskede handlingen.

Med "God morgen"-rutinen kan f.eks. assistenten tilpasse lys og mediavolum, samtidig som du får værmelding, kalenderavtaler og Android-mobilen din ut av stillmodus bare med et enkelt “Hey Google, good morning”. Routines inkluderer blant annet bedtime, leaving home og reise til jobb.

Hvordan ser dagen min ut?

Får å vite dette, trenger Google Assistant tilgang til kalendrene dine. Husk at når personlige resultater er aktivert, kobles disse til spesifikke personer, med mindre du deler kalenderne i Calendar-appen eller nettleser.

For å legge til eller redigere kalendere, går du til kontoinnstillinger og finner «kalender» under Tjenester-fanen. Huk av boksene ved siden av kalenderne du vil koble til Google Assistant, og så er du i mål. Merk at Google Assistant bare støtter Google-kalendere, men det fins måter å omgå dette hvis du er villig til å legge ned litt innsats.

Med kalenderne koblet til, er det tid for å la stemmeassistenten organisere dagen din. Be den om å sette opp bestemors bursdagsfest på søndag kl. 15, eller be den lese opp hva du har i kalenderen en spesifikk dato. Prøv deg frem med funksjonene. Trenger den mer informasjon, som tittel, dato eller varighet, vil den be deg spesifisere.

Skjermdump av Google Home-appen med musikkstrømmingtjenester.

”… spill Lady Gaga”

Nå skal du kunne koble stemmeassistenten til tredjeparts-apper og -tjenester, og her er mulighetene mange! Under kontoinnstillinger finner du Tjenester-fanen. Scroll gjennom og se alle funksjonene smarthøyttaleren kan tilby. Avhengig av tjenesten, må du logge inn på en eksisterende konto eller registrere deg for tjenesten.

La oss ta en titt på underholdningsmulighetene du har. Du kan f.eks. koble stemmeassistenten til Spotify, YouTube Music og Google Play Music. Velg plattformen du foretrekker og la Google Assistant spille favorittartister- og later bare ved å si «Ok Google, spill Shallow med Lady Gaga og Bradley Cooper.»

 Skjermdump av Google Home-appen med TV-strømming.

TV og lyd

Med Chromecast og Chromecast Audio kan du styre TV-funksjoner og lydanlegg med stemmen. Stømmetjenester som Netflix, Viaplay og YouTube er allerede compatible med stemmestyring. Kobler du disse til Google Home, gjør du fjernkontrollen din tilnærmet arbeidsledig. Hvorfor knote med knapper når du bare kan si «Ok, Google, spill Stranger Things på Netflix»?

Andre tjenester du kan snakke med er nyhetsformidlere, matleverandører eller andre smartprodukter. Å oppdage nye tjenester og utforske nye muligheter er kanskje det morsomste med Google Home. Smartsystemet har allerede massevis av morsomme og nyttige funksjoner, og nye tjenester og funksjoner kommer stadig til. Et godt tips er å være nysgjerrig og prøve ut det som er nytt.

Kjøp Google Home hos Elkjøp

Ingen produkter er tilgjenglig

Google Nest Mini 2. generasjon (chalk) Google Nest Mini 2. generasjon (chalk)
På nettlager (100+)  
På nettlager (100+)  
 • Google stemmestyrt assistent
 • Nest Mini har 2x bedre bass
 • Kompatibel med Android/iOS
  
 
Google Nest Mini 2. generasjon (charcoal) Google Nest Mini 2. generasjon (charcoal)
På nettlager (100+)  
På nettlager (100+)  
 • Google stemmestyrt assistent
 • Nest Mini har 2x bedre bass
 • Kompatibel med Android/iOS
  
 
Google Nest Audio (chalk)
 
216734
1 049
Outlet-vare fra kr 679
 
 
 
 • Google stemmestyrt assistent
 • Forbedret lyd, innebygd Chromecast
 • Kompatibel med Android/iOS
  
 
Google Nest Audio (charcoal)
På nettlager (100+)  
216735
1 049
Outlet-vare fra kr 679
 
 
På nettlager (100+)  
 • Google stemmestyrt assistent
 • Forbedret lyd, innebygd Chromecast
 • Kompatibel med Android/iOS
  
 
Google Home - norsk (grå/hvit)
 
GOOGLEHOMEGY
1 090
Outlet-vare fra kr 545
 
 
 
 • Stemmestyrt smarthøyttaler
 • Google Assistant med norsk tale
 • Kompatibel med Android/iOS
  
 

Les mer om: