Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
Kvinne sitter med telefon i hånden

Send din gamle mobil trygt til gjenbruk

Nøler du med å levere inn din gamle telefon til gjenvinning fordi du er bekymret for at din personlige data ikke er sikker? Her har vi samlet de nødvendige trinnene du må ta for å sikre at all personlig informasjon blir slettet fra telefonen, slik at du trygt kan sende den til gjenvinning.

Uansett om du ønsker å sende til gamle mobil til gjenvinning, selge den eller gi den bort, så er det viktig at du beskytter din private informasjon. Men før du starter prosessen med å slette og nullstille telefonen din bør du først flytte all data du ønsker å spare på over på en annen enhet. Du ønsker sikkert ikke å slette dine ideer, bestemte beskjeder, kontakter eller bilder. Lagringsenheter som SIM-kort eller SD-kort bør også fjernes.Vi gir deg de nødvendige trinnene for å nullstille telefonen din. Vær oppmerksom på at hvis din telefons operativsystem er en eldre versjon kan trinnene være noe annerledes.

Finn ut hvordan du flytter alt ditt gamle innhold og kontakter her!

Smartphone ligger på Macbook ved siden av plante

Slik nullstilles iPhones

Trinn 1
Først må du skru av "Finn min iPhone"-tjenesten ved å følge denne stien: Innstillinger > ditt navn > iCloud (på noen systemer ligger funksjonen under «Hvor er?») > Finn min iPhone. Vær klar til å taste inn passordet til din Apple-ID.

Trinn 2
Avslutt så alle andre funksjoner som kan inneholde personlig informasjon slik som App Store og iMessage. Logg også ut fra alle dine sosiale medier-plattformer og apper som inneholder personlig data.

Trinn 3
Videre logger du ut av iCloud ved at gå til: Innstillinger > Ditt navn > iCloud. Scroll ned og trykk Logg av. Under denne prosessen kan det hende at du blir spurt om passordet til din Apple-ID to ganger.

Trinn 4
For å så slette dataen din fra telefonen, start med å gå til: Innstillinger > Generelt > Nullstill > Trykk deretter på Slett alt innhold og alle innstillinger.

Trinn 5
Hvis du ønsker å føle deg ekstra sikker så kan det være en god idé å fjerne telefonens serienummer fra din profil på Apple-kontoen. Dette kan du gjøre ved å gå til appleid.apple.com

Smartphone ligger på Macbook ved siden av plante

Slik nullstilles Androids

Du bør først slette telefonens adgangs-tillatelser til dine sosiale medieplattformer eller finansielle kontoer. Du bør også avinstallere disse appene.

Har din Android anti-tyveri-funksjonen Factory Reset Protection? Deaktiver den før du går videre til følgende trinn:

Trinn 1
Slå av skjermlåsfunksjonene (ansiktsgjenkjennelse, fingeravtrykk, kodeord og pin) ved å gjøre følgende: Innstillinger > Låseskjerm og sikkerhet > Skjermlåstype. Når du er kommet inn der, velg så skjermlåstypen ingen.

Trinn 2
Fjern Google-kontoen din fra enheten ved å gå til følgende: Innstillinger > Konto og sikkerhetskopiering > Konto >Trykk på din Google-konto og velg Fjern konto. Samsung-mobiler kan ha en ekstra Samsung-konto som du er nødt til å fjerne på samme måte.

Trinn 3
Det vil nå være mulig å gjenopprette din mobil til fabrikkinnstillingene så den trygt kan leveres til gjenvinning eller selges. Hvis mobilen din ikke er kryptert som default så må du gjøre data som ligger under applikasjons-nivået, (slik som SMS og chat-meldinger), utilgjengelig for ny eier. I et slikt tilfelle, gå til innstillinger og veldig muligheten til å kryptere dataen din.

Tablet står på bord ved siden av oransje bok

Er det annerledes med tablets?

Generelt sett slettes og nullstilles data på både Android-tablets og iPads på samme måte, som deres respektive smartphoneenheter. Med andre ord, å følge de samme trinnene vil også hjelpe deg med å gjøre din tablet klar til gjenbruk.

Den lette løsningen

Hvis du stadig er bekymret for din personlige informasjon og gamle data, så tilbyr vi å nullstille telefonen din i våre butikker. Vi bruker avanserte og sertifiserte metoder til å rense telefonen. På denne måten sikrer vi at det ikke vil kunne være mulig for noen å gjenopprette slettet data fra din mobil etter du selger den eller leverer den til gjenvinning. Vi kan også slette data fra andre enheter, slik som tablets og datamaskiner.

Finn inspirasjon i noen av våre andre artikler: