Logo Elkjøp
Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
 Mesh-nettverk

Trådløst Mesh-nettverk

Internett-problemer i hjemmet?

Problemer med trege nettverk trenger nødvendigvis ikke alltid å være leverandørens feil, det kan også være problemer med utilstrekkelig dekning på det trådløse hjemmenettverket. Det kommer også stadig nye teknologier og enheter som skal kobles til hjemmenettverket, og dermed øker også behovet for raskt og stabilt internett. Lær mer om hvordan du kan oppdatere ditt hjemmenettverk med Mesh, slik at du kan møte dagens, og fremtidens krav.


Hva er et Mesh-nettverk?

Mesh er et trådløst nettverkssystem som skaper et trådløst hjemmenettverk som oppleves like stabilt uansett hvor i hjemmet du befinner deg. I motsetning til tradisjonelle nettverksutvidere lager Mesh ett stort nettverk som kommuniserer med hverandre. Mesh-nettverk er kanskje nytt i private hjem men har lenge blitt brukt på offentlige steder som sykehus, flyplasser og andre store bygg hvor behovet for store og stabile nettverk er viktig.

For private kunder kombinerer et mesh-system de to viktigste tingene: et sterk og stabilt signal uansett hvor man er og enkelt oppsett og bruk. Produsentene bak Mesh-nettverk har laget løsninger som er så enkle som mulig og systemene settes opp raskt og enkelt. Så hvorfor skal man utfordre teknologien ytterligere, når man kan ha et stabilt og velfungerende trådløst nettverkssystem helt uten problemer. I tillegg er også dagens moderne Mesh-nettverksløsninger laget med stilrent og moderne design, slik at du ikke må gjemme de bak bøker eller blomstervaser.Wireless mesh network

Hvordan fungerer et Mesh-nettverk?

Et trådløst Mesh-nettverkssystem består av et antall små routere som fungerer som såkalte satellitter på ditt Wi-Fi-nettverk. En av routerne fungerer som et inngangspunkt til modemet ditt og distribuerer tilkoblingen gjennom hele systemet. Alle routerne i systemet kommuniserer med hverandre og ikke bare med basestasjonen. Dette sørger for en stabil WiFi-dekning over hele systemet. Dataoverføringen og mottaksmengden på hver router i samme system vil være lik, selv om kun en router er koblet til modemet.

Alle enheter som bruker mesh-systemet (som smarttelefonen og nettbrettet ditt) skifter automatisk til den ruteren som har sterkest signal, slik at man ikke mister tilkoblingen. Hele Mesh-systemet bruker det samme brukernavnet og passordet, slik at den tilkoblede enheten ikke kobles til flere nettverk, slik den gjør om man bruker nettverksutvidere.Hva er forskjellen på et Mesh-nettverk og en trådløs nettverksutvider?

Mange lurer nok på hva forskjellen på et Mesh-system o gen trådløs nettverksutvider er. Som navnet tilsier utvider en nettverksutvider den trådløse rekkevidden ved en tilkobling til routeren og videreføring av signalet. Det utvidede nettverket skaper et tilgangspunkt uten å vite om det er andre utvidelser koblet til same nettverket, med Mesh-nettverkssystemet kommuniserer hver eneste router I systemet med hverandre for å gi deg det kraftigste signalet.

Mesh

Mesh-nettverk

Et Mesh-nettverk dekker hele boligen og opererer med ett domenenavn og passord. Dette gjør at du kan bevege deg fritt i hele huset og bruke samme nettverk uten at det går ut over kvaliteten på nettsignalet og dekningen.

 En tradisjonell nettverksutvider leverer dårligere signal jo lenger den er fra routeren.

Tradisjonell nettverksutvider

En tradisjonell nettverksutvider leverer dårligere signal jo lenger den er fra routeren. Mange tradisjonelle utvidere opererer med sitt eget nettverksnavn, noe som gjør at du må skifte WiFi-tilkobling når du forflytter deg rundt i boligen din. Det betyr at nettet både kan falle ut og at du opplever tregt nettverk.Er Mesh-nettverk det rette for deg?

Mesh-nettverkssystemer er perfekt for deg som har et hjem med flere etasjer og tykke vegger som hindrer spredningen av nettverkssignal rundt I huset. Mesh-nettverksløsning er også perfekt om du bor i et hus med unike løsninger som går på flere plan.

Antallet enheter som er koblet til det trådløse nettverket vil øke mer og mer i nærmeste fremtid og det dukker stadig opp nye, smarte og enkle løsninger. Å styre hjemmet trådløst er en del av den moderne tiden vi lever i. Nettopp derfor er det viktig å ha et stabilt og lynraskt trådløst nettverk.

 Mesh-nettverk

Burde jeg velge et Mesh-system eller en løsning med nettverksutvider?

Nettverksutvidere er ikke nødvendigvis en dårligere løsning på nettverksproblemer I hjemmet. Det finnes en mengde produkter som kan være den perfekte løsningen for deg, særlig om du bor i en mindre bolig. Tenk på hva du vil få ut av nettverket ditt nå, og i fremtiden.

Sist oppdatert: 15.09.2017 13:09:01