Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
Wireless mesh network

Trådløst mesh-nettverk

Har du problemer med WiFi-nettverket ditt?

De fleste trådløse hjemmenettverk har utfordringer når det kommer til nettverkshastighet, signalstyrke og knotete oppsett og innstallering. Neste generasjons trådløse mesh WiFi-system er designet for å løse de vanligste nettverksproblemene du møter, samtidig som det gjør WiFi-nettverket ditt rustet til å møte dagens og fremtidens nettverkskrav.
?rel=0?rel=0" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen>

Har du dårlig nett i deler av huset? Kanskje er løsningen enklere enn du tror. I denne videoen gir vi deg flere tips til hvordan du kan utbedre problemet.

Hva er et Mesh-nettverk?

Mesh er neste generasjons trådløse hjemmenettverk som gir deg mer pålitelig, raskere og mer brukervennlig Internett hjemme. Kort forklart er mesh et routersystem som bruker flere enheter eller «noder» til å gi deg bedre WiFi-dekning enn det en enkeltrouter vanligvis klarer. Med mesh får du dekning i alle kriker og kroker i huset og i hagen, hvis du ønsker det. Mesh er det ideelle valget for hus med flere etasjer eller utfordrende planløsning.

Mesh-systemet kombinerer et stabilt og sterkt internettsignal i hele huset med intuitive installering og brukervennlighet. Systemet er raskt klart til bruk, og det elegante designet på de nye mesh-enhetene gjør at du ikke trenger å gjemme dem bort, men heller viser dem frem.

Hvordan fungerer et Mesh-nettverk?

Et trådløst Mesh-nettverkssystem består av et antall små routere som fungerer som såkalte satellitter på ditt Wi-Fi-nettverk. En av routerne fungerer som et inngangspunkt til modemet ditt og distribuerer tilkoblingen gjennom hele systemet. Alle routerne i systemet kommuniserer med hverandre og ikke bare med basestasjonen. Dette sørger for en stabil WiFi-dekning over hele systemet. Dataoverføringen og mottaksmengden på hver router i samme system vil være lik, selv om kun en router er koblet til modemet.

Alle enheter som bruker mesh-systemet (som smarttelefonen og nettbrettet ditt) skifter automatisk til den ruteren som har sterkest signal, slik at man ikke mister tilkoblingen. Mesh-systemet bruker kun ett navn (SSID) i nettverket, slik at den tilkoblede enheten ikke kobles til flere nettverk, slik den gjør om man bruker nettverksutvidere.Hva er forskjellen på et Mesh-nettverk og en trådløs nettverksutvider?

Mange lurer nok på hva forskjellen på et Mesh-system og en trådløs nettverksutvider er. Som navnet tilsier utvider en nettverksutvider den trådløse rekkevidden ved en tilkobling til routeren og videreføring av signalet. Det utvidede nettverket skaper et tilgangspunkt uten å vite om det er andre utvidelser koblet til same nettverket, med Mesh-nettverkssystemet kommuniserer hver eneste router I systemet med hverandre for å gi deg det kraftigste signalet.

Mesh

Mesh-nettverk

Et Mesh-nettverk dekker hele boligen og opererer med ett domenenavn og passord. Dette gjør at du kan bevege deg fritt i hele huset og bruke samme nettverk uten at det går ut over kvaliteten på nettsignalet og dekningen.

 En tradisjonell nettverksutvider leverer dårligere signal jo lenger den er fra routeren.

Tradisjonell nettverksutvider

En tradisjonell nettverksutvider leverer dårligere signal jo lenger den er fra routeren. Mange tradisjonelle utvidere opererer med sitt eget nettverksnavn, noe som gjør at du må skifte WiFi-tilkobling når du forflytter deg rundt i boligen din. Det betyr at nettet både kan falle ut og at du opplever tregt nettverk.Er Mesh-nettverk det rette for deg?

Mesh-nettverkssystemer er perfekt for deg som har et hjem med flere etasjer og tykke vegger som hindrer spredningen av nettverkssignal rundt I huset. Mesh-nettverksløsning er også perfekt om du bor i et hus med unike løsninger som går på flere plan.

Antallet enheter som er koblet til det trådløse nettverket vil øke mer og mer i nærmeste fremtid og det dukker stadig opp nye, smarte og enkle løsninger. Å styre hjemmet trådløst er en del av den moderne tiden vi lever i. Nettopp derfor er det viktig å ha et stabilt og lynraskt trådløst nettverk.

 Mesh-nettverk

Burde jeg velge et Mesh-system eller en løsning med nettverksutvider?

Nettverksutvidere er ikke nødvendigvis en dårligere løsning på nettverksproblemer I hjemmet. Det finnes en mengde produkter som kan være den perfekte løsningen for deg, særlig om du bor i en mindre bolig. Tenk på hva du vil få ut av nettverket ditt nå, og i fremtiden.