Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
Tekst: Vi resirkulerer

Miljø og resirkulering hos Elkjøp

Elektronisk avfall inneholder en rekke stoffer som er skadelig både for miljøet og helsen. Derfor er vi i Elkjøp opptatt av at disse produktene ikke kastes sammen med vanlig avfall, men resirkuleres på riktig måte. Du kan levere inn dine ødelagte produkter i våre varehus vederlagsfritt fremfor å kaste de i «vanlig» søppel.
Vi tar imot alt fra de minste batterier til de største kjøleskap.
 Vi resirkulerer

La oss gjenvinne ditt gamle produkt

Ved kjøp av et nytt produkt ønsker man naturligvis å kvitte seg med den gamle varen. Bestiller du levering av ditt nye produkt kan du også legge til retur av et gammelt produkt, og dermed sørger vi for at det blir fjernet og resirkulert – på den måten sparer du tid, og sammen sparer vi miljøet. Les mer om vår tjeneste for retur og gjenvinning av elektrisk avfall her.

Retur av emballasje

Når vi leverer og installerer ditt nye produkt, kan vi også ta med oss emballasjen produktet kom med. Med denne tilleggstjenesten slipper du å tenke på hvor og hvordan du skal kvitte deg med emballasjen fra produktet, og i tillegg vet du at all emballasje blir resirkulert riktig.

 Vi resirkulerer

Dette skjer med det du leverer inn

Alt du leverer inn til resirkulering fraktes videre til godkjent gjenvinningsanlegg med best tilgjengelig teknologi for optimal utnyttelse av ressursene. En gammel vaskemaskin inneholder for eksempel jern, aluminium, kobber og glass – som kan gjenbrukes i andre og nye produkter. Et eksempel er aluminium som sendes til smelteverk og blant annet kan brukes i biler og husholdningsapparater.

Årlig samler Elkjøp-konsernet inn mer enn 27 000 tonn elektronisk avfall, noe som er en nordisk rekord. På denne måten slipper fabrikker å fremstille nye materialer fra råvarer, utslippet reduseres og naturressurser kan forbli urørt.

 Vi resirkulerer

Viktigheten av å resirkulere

El-avfall inneholder ofte små mengder av materialer som gull, kobber og sølv som kan resirkuleres mange ganger uten at det går utover kvaliteten. Dermed bidrar du til økt gjenbruk og en holdbar håndtering av gammel elektronikk hver gang du resirkulerer.

Et av Elkjøps viktigste mål er å sørge for at mer enn 85% av produktene våre returneres og resirkuleres til nye produkter. Det finnes enorme mengder gamle produkter stående i hjem over hele lander, og mye av dette havner dessverre i restavfallet. Selv de minste produktene kan gjøre en forskjell, og hver eneste retur er et skritt i riktig retning.

 Elkjøp Outlet

Elkjøp Outlet – godt for både deg og miljøet

Med Elkjøp Outlet kan du kjøpe lett brukte, men fullt fungerende produkter til en lavere pris og samme garantier som et tilsvarende produkt. Tilbudet består av returnerte produkter eller utstillingsprodukter fra varehusene. Dette bidrar til at fullt fungerende produkter får forlenget levetid i stedet for å gå rett til resirkulering.

Elkjøp Outlet finner du her!

Les mer om: