Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
 Makro
 Makro
 Makro

Makrofotografering

Makrofotografering, eller nærfotografering, er fotografering av små objekter som blomster, planter eller insekter. Til makrofotografering trenger du et lyssterkt objektiv, et stabilt stativ og en god dose tålmodighet. Les mer om hvordan du kan begynne med makrofotografering.

Utstyr til makrofotografering

Objektiver

Makroobjektiv er alfa og omega for gode makrobilder. Det er mulig å ta denne typen bilder med andre objektiver, men for at resultat skal bli bra gjør du lurt i å investere i et dedikert makroobjektiv.

Nærlinser

Nærlinsen monteres foran standardobjektivet ditt og fungerer som en korrigerende linse som gjør objektivet i stand til å fokusere nærmere enn sitt vanlige minimums fokuseringsavstand. På den måten kommer du nærmere motivet og kan ta makrobilder.

Nybegynnertips for makrofotografering

Stativ

For å ta makrobilder med skarpt fokus, bør du investere i et stativ slik at du unngår ristinger som du får uansett hvor stødig du er på hendene.

Tålmodighet

Tålmodighet er en dyd når du skyter makrobilder utendørs. Dyr poserer sjelden og vinden blåser i blomstene. Vær tålmodig og vær klar til å knipse når muligheten melder seg.

Hva vil du ta bilde av?

Kameraguide
 Kameraguide
 Kameraguide
 Kameraguide
 Kameraguide
 Kameraguide