Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
 Landskapsfotografering
 Landskapsfotografering
 Landskapsfotografering

Landskapsfotografering

Landskapsbilder kan tas overalt, både i naturen og i byen. Majestetiske fjell, imponerende arkitektur og stemningsfulle skoger. Med et riktig objektiv gjør du bildet til et kunstverk og med riktig linse kan du finjustere fotoet. Her får du tips om hvordan du velger rett kamera, objektiv og utstyr samt nyttige nybegynnertips.

Dette trenger du

Objektiver

Det tradisjonelle landskapsobjektivet er et vidvinkelobjektiv som fanger inn vidstrakte utsikter og vakre landskap. Du kan imidlertid også bruke standard- og teleobjektiver til å fotografere landskap med et unikt perspektiv og lage panoramabilder.

Stativ

Stativet er viktig når du skal få et skarpt bilde. Uansett hvor rask lukkertiden er, vil et trebensstativ stabilisere kameraet og hindre rystelser og vibreringer.

Filtre

Filtre monteres foran objektivet for å endre lyset og skape unike effekter på bildene dine. Selv om etterbehandlingsprogrammer kan være virkningsfull, er det noen filtre som ikke kan kopieres digitalt og lage den samme effekten som f.eks. polariseringsfiltre kan.

Nybegynnertips

Beliggenhet

Finn det perfekte stedet. Landskapsfotografering handler om beliggenhet. Gå utenfor allfarvei og finn utsikten som inspirerer deg til å ta bildet.

Ulike perspektiver

Velg riktig objektiv. Landskapsobjektiver er normalt vidvinkelobjektiver, men du kan også bruke standard- og teleobjektiver til å skape et mer fokusert perspektiv eller panoramabilder.

Tidspunkt og værforhold

Planlegging er nøkkelen til gode bilder. Du bør alltid jakte gode lysforhold, og det mest fotogene lyset finner du ved soloppgang og solnedgang. Hold et øye med værmeldingen slik at du kan planlegge dagen din etter forholdene.

Hva vil du ta bilde av?

Kameraguide
 Kameraguide
 Kameraguide
 Kameraguide
 Kameraguide
 Kameraguide