Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
 Night
 Makro
 Kveld

Kveldsfotografering

Å ta bilder om kvelden kan være utfordrende. Best resultat får du med et lyssterkt vidvinkelobjektiv og litt trening. Et stativ gir stabiliteten du trenger når du tar bilder med veldig sakte lukkertid. I denne artikkelen får du fotoråd og tips til riktig utstyr når du skal ta bilder i dårlig lysforhold.

Utstyr til kveldsfotografering

Kameraer

Alle kameraer egner seg ikke til kveldsfotografering eller til å bruke under dårlige lysforhold. Minstekravet til denne typen kameraer er at de har manuell eksponeringskontroll og lengre lukkertid enn 30 sekunder.

Objektiver

Alle objektiver kan ta bilder i mørket, men noen egner seg definitivt bedre enn andre. Objektiver med større blenderåpning kan gi nok lys for håndholdt fotografering i mørket, mens objektiver med Infinity-stopp gjør det enklere å fokusere i dårlige lysforhold.

Stativ

Stativet er viktig når du skal få et skarpt bilde. Ved langsomme lukkerhastigheter om kvelden er det ekstra viktig at kameraet står fjellstøtt uten ristninger eller vibreringer.

Begynnertips for kveldsfotografering

Manuell modus

Lær deg hvordan du bruker manuelle innstillinger. Hvis du bruker autoeksponering om kvelden risikerer du at ISO-verdien økes automatisk og at du får mer støy i bildet.

Fotografering i Raw

Still kameraet ditt til å ta bilder i filformatet Raw. På den måten får du mer kontroll over kontrastnivået, fargetemperatur og hvitbalansen etter at du har tatt bildene.

Stabilitet

Ved å bruke et stødig stativ og en fjernutløser får du skarpere bilder i dårlig lys. Tren på å bruke dem slik at du kan sette de opp raskt og gjøre justeringer i mørket.

Hva vil du ta bilde av?

Kameraguide
 Kameraguide
 Kameraguide
 Kameraguide
 Kameraguide
 Kameraguide