Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
Vi hjelper deg å finne de riktige integrerte hvitevarene til kjøkkenet

Guide: Vi hjelper deg med å finne riktig integrert produkt til kjøkkenet

Med integrerte hvitevarer får du et stilrent kjøkken med rene linjer slik at du skaper et helhetlig uttrykk med samme fronter på hele kjøkkenet ditt. Integrerte løsninger er også mer fleksible når det kommer til plassering enn frittstående hvitevarer. I denne guiden forklarer vi hva du bør tenke på når du skal velge integrerte hvitevarer.

Innehold på siden

  • Fordeler og ulemper
  • 5 tips for å få riktig mål
  • Installasjon
  • Oppvaskmaskin
  • Kjøleskap og fryser
  • Komfyr, stekeovn og komfyr med innebygd vifte
  • Kjøkkenvifte
  • Kaffemaskin, vinkjøler og mikrobølgeovn
  • Vaskemaskin og tørketrommel

Integrerte hvitevarer

Integrerte hvitevarer gir et stilrent kjøkken eller vaskerom, og du får de samme frontene på det hele. En integrert hvitevare er spesielt tilpasset til å fungere bak en lukket dør, noe som betyr at dimensjoner og spesifikasjoner skiller seg fra andre hvitevarer. Ettersom hvitevarene kan deles opp er man ikke avhengig av kombinerte løsninger, som kjøl- og fryseskap eller komfyr- og platetopp.

Du kan for eksempel velge å ha et lite kjøleskap og en liten fryser under kjøkkenbenken eller å ha en platetopp med gass og en elektrisk stekeovn. Stekeovnen kan også plasseres høyere enn det du ville gjort med en vanlig komfyr.

Se alle våre integrerte hvitevarer

 Epoq-kjøkken med integrerte hvitevarer

Fordeler:

- Sømløst inntrykk

- Stor fleksibilitet og frihet

- Lettere rengjøring

- Skreddersydde løsninger

Ulemper:

- Vanskeligere å installere – målene er viktigere, både på kjøkkenskap og hvitevarene.

- Mindre plass og mindre romslige hvitevarer.

- Vanskeligere å bytte ut hvitevarene over tid.

Planlegging og installasjon

5 tips for å få rett mål på dine produkter

- Bruk et målebånd og tegn opp målene

- Dimensjonene du trenger er høyde (H), bredde (B) og dybde (D)

- Mål området du har, ikke det gamle apparatet

- Vær nøye med å måle riktig og i centimeter

- Mål flere punkter om målene varierer på visse områderInstallasjon

Integrerte hvitevarer krever installasjon av en fagmann, både for det elektriske men også fordi det stilles høye krav til installasjon av integrerte hvitevarer med ventilasjon.

Uansett hvilke hvitevarer du velger anbefaler vi bruk av kvalifiserte servicefolk for montering og installering. På denne måten er du helt sikker på at alt gjøres på riktig måte. Vi hjelper deg med monteringen.
Få hjelp med å planlegge ditt nye kjøkken eller vaskerom

Book en 1,5 timers kjøkken eller vaskeromsplanlegging med en av våre kjøkkenselgere i Elkjøps butikker. Tjenesten er gratis og helt uten forpliktelser.

Oppvaskmaskin

Bredde:
De fleste innebygde oppvaskmaskinene har en bredde på 60 cm, men det finnes også oppvaskmaskiner med en bredde på 45 cm.

Høyde:
Når det gjelder høyden er det viktig å se på nisjemålene for høyde under produktspesifikasjonene. Her ser du for eksempel at oppvaskmaskinens nisjemål før høyden kan være minimum84,50 cm og ha en makshøyde på 91 cm. For å se om oppvaskmaskinens høyde passer måler du plassen du har fra gulvet til benken.

Helintegrert oppvaskmaskin på et kjøkken med hvite fronter

Helintegrert oppvasmaskin

Helintegrerte oppvaskmaskiner har et frontpanel som matcher resten av innredningen og blir derfor tilnærmet usynlige. Knappene og displayet er plassert på oversiden av døren og syns kun når oppvaskmaskinen er åpen.


Se alla våre helintegrerte oppvaskmaskiner

En oppvaskmaskin i rustfritt stål på et kjøkken

Underbygget oppvaskmaskin

Underbygde oppvaskmaskiner plasseres under en kjøkkenbenk og blir raskt et blikkfang på kjøkkenet. De er raske å installere og stikker seg ut med et eget design. Disse oppvaskmaskinene er perfekte om du ønsker å matche de ulike hvitevarene og skape et helhetlig inntrykk på kjøkkenet.

Se alla våre underbygde oppvaskmaskiner

Stekeovn, platetopp og platetopp med innebygd kjøkkenvifte

Platetopper

Det første du bør tenke på er hvilken type platetopp du kan tenke deg og hvor mye plass du har. Den vanligste bredden på en platetopp er som regel 60 cm, men fler og fler ønsker en bredere løsning på mellom 70 og 90 cm. En bredere platetopp vil gi mer fleksibilitet. Husk å dobbeltsjekke plassen om du ønsker en bredere plate. Ønsker du maksimal fleksibilitet kan du kombinere en induksjonsplatetopp med en smalere gass- eller grilltopp.

Se alle våre integrerte platetopper.

Stekeovn

Alle tradisjonelle ovner kan plasseres i høyskap eller under benken. Om du plasserer stekeovnen i et høyskap får du en mer ergonomisk stilling og det blir lettere å følge matlagingsprosessen. Kompakte stekeovner og mikrobølgeovner plasseres i høyskap der den vanlige høyden ligger på enten 45 eller 38 cm.

Se alla våre integrerte stekeovner

Platetopp med innebygget kjøkkenvifte

Med en induksjonsplatetopp med innebygget vifte slipper du å ha en kjøkkenvifte hengende over kjøkkenøya eller planlegge hvor viften skal plasseres på kjøkkenet.

Se alle våre platetopper med innebygget kjøkkenvifte

Kjøleskap og fryser

Det finnes to typer integrerte kjøleskap; under kjøkkenbenken eller et integrert stående kjøleskap som passer i høyskap.

Det er enkelt å måle opp en ny modell og de fleste under- og høyskap har samme bredde på 60 cm og dybde på 55 cm. Om du bytter ut et gammelt kjøleskap må du huske å måle høyden ovenfra og ned til kjøleskapet.

Du kan også ta en titt på vår kjøleskapsguide for mer informasjon.

Kjøkkenvifte

For integrerte kjøkkenvifter funnes det flere smarte alternativer som gjør at kjøkkenet kjennes luftigere og en integrert kjøkkenvifte kan fort bli prikken over i-en i et sømløst kjøkken.

Gjør kjøkkenet komplett med...

Kaffemaskin

Velger du en innebygd kaffemaskin må du bestemme om kaffemaskinen skal plasseres i et overskap eller høyskap. Velger du plassering i et overskap må du velge en kaffemaskin som har en mindre dybde ettersom overskap på kjøkken vanligvis er mellom 30 og 37 cm dype. Kaffemaskinene er derfor mer kompakte og har mindre kapasitet enn de som plasseres i et høyskap.

Se alle våre integrerte kaffemaskiner

Se vår guide om integrerte kaffemaskiner

Vinskap

Et integrert vinskap skal alltid plasseres i et høyskap og kan for eksempel settes sammen med en integrert stekeovn. Det integrerte vinskapet har ingen ventilasjon i fronten, slik som et innebygd vinskap, men er bygget inn i resten av kjøkkenet. Husk allikevel at det skal ha ventilasjon både oppe og nede.

Se alla våre integrerte vinskap.

Mikrobølgeovn

Du behøver ikke lengre å ha mikrobølgeovnen stående fremme. La den heller bli en del av kjøkkeninredningen og skap et helhetlig inntrykk på kjøkkenet.

Se alle våre integrerte mikrobølgeovner.

Vaskemaskin og tørketrommel

Skal du ha en vaskemaskin på ditt integrerte kjøkken finnes det spesialtilpassede maskiner for akkurat denne bruken, men du kan også velge en vanlig vaskemaskin som plasseres under kjøkkenbenken. Når du skal kjøpe en ny vaskemaskin er det viktig at du måler opp området der den skal stå. Vaskemaskinens høyde varierer vanligvis normalt mellom 85-90 cm. Standardbredden ligger på 60 cm men det finnes også modeller i andre størrelser.

Om du vil ha et sømløst uttrykk på vaskerommet kan du enten velge en helintegrert vaskemaskin eller bygge vaskemaskinen inn i et høyskap.

Les våre tips om hvordan du best innreder vaskerommet her.

 Epoq-kjøkken med integrerte hvitevarer