Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
Finn den perfekte ventilatoren

Finn den perfekte ventilatoren for ditt kjøkken

Det finnes en rekke ulike ventilatorer på markedet i dag, og det kan være vanskelig å finne den som passer best for ditt kjøkken. Ikke bare skal man tenke på plasseringen og ventilatorens funksjon, man må også tenke på lydnivå og kapasitet i tillegg til design og utseende.
Finn den perfekte ventilatoren

Det store viftevalget

En kjøkkenvifte er ikke lenger bare en kjøkkenvifte. Den kan vel så mye være en del av det totale kjøkkendesignet eller fullstendig bortgjemt når du ikke bruker den. Det finnes så mange løsninger at det rett og slett kan være vanskelig å velge.

De mange valgene

Det er mange faktorer som spiller inn når du skal kjøpe kjøkkenvifte. Størrelsen på kjøkkenet, hvor i huset eller leiligheten rommet er, hvilke utluftingsmuligheter du har og selvsagt pris. Du kan velge tradisjonelt og ha vifta som en del av det faktiske interiøret, eller du kan integrere den på en annen måte.

Det finnes kjøkkenvifter som ser ut som lekre designlamper, skjulte anlegg som gir både lys og utlufting helt oppe i taket og smale varianter som heves opp bak koketoppen når du trenger den – og gjemmer seg igjen i kjøkkenbenken når den ikke er i bruk.

Overskap

Skapmontert

Perfekt om du ønsker en stilren og plassbesparende ventilator.

Overskap

Veggmontert

Festes direkte på veggen og gir kjøkkenet ditt et klassisk og stilfult preg.

Overskap

Fritthengende

Perfekt for kjøkkenøya og åpne kjøkkenløsninger.

Overskap

Integrert i benk

En strømlinjeformet løsning perfekt for det moderne kjøkkenet

Overskap

Integrert i tak

En diskret men effektiv løsning som styres med fjernkontroll

Ventilatorguide

De viktige detaljene

Men det er jo ikke bare utseende som teller. Det er mange andre faktorer som er mye viktigere å hensynta når du skal få ut stekeos og vond lukt. Vi har laget en liten oversikt over noe av det du bør tenke på, og om du fortsatt føler du holder på å gå deg bort i jungelen av gode alternativer kan vi anbefale et besøk i et av våre varehus. Vi hjelper deg gjerne!

Ventilatorens motor: På de fleste ventilatorer befinner motoren seg inne i ventilatoren. Det finnes også modeller som kan ha, eller må ha en ekstern motor. I disse tilfellene plasseres ofte motoren i andre rom for å fjerne støy.

Ventilatorguide

Kapasitet: Hvor stor kapasitet ventilatoren skal ha kommer først og fremst an på rommets størrelse. Åpen kjøkkenløsning krever høyere kapasitet. Vi anbefaler en kapasitet på minst 500 m3/t for den gjennomsnittlige husholdningen.

Ventilatorguide

Funksjon: Ulike typer vifter kan ha ulike funksjoner. Det vanligste i dag er utluftning, som også kalles normalventilasjon. Da går luften rett ut av huset.

Ventilasjonsguide

Bedre inneklima:En effektiv ventilator bidrar til et bedre inneklima. Den holder kjøkkenluften frisk, og leder bort dålig lukt, matos, virus, bakterier og allergener. Uansett hvilken type ventilator du bruker, finnes det noen brukertips du kan følge:

- Ventilatorer med kullfilter krever regelmessig rengjøring. Et rent fettfilter gir maksimal oppsugingseffekt og et renere inneklima.
- Spar strøm ved å bruke rett hastighet.
- Ved å bruke ventilatoren hver gang du lager mat forebygger du fukt- og muggdskader.

Anbefalt lydnivå: Det finnes ingen fasit når det gjelder på hvilket nivå lyden bør ligge. Men om lydnivået viktig for deg, vil vi anbefale en ventilator med lydnivå på under 57 dB, som regnes for å være en stillegående ventilator.

Ventilatorguide

Kullfilter: Det har vært en stor utvikling innen ventilatorer med kullfiltere de siste årene. Visste du at du får kullfiltere som gir 90% kapasitet med en levetid på 10 år? Kullfiltere er også bedre enn vanlig utluft når det gjelder å fjerne stekelukt.

Ventilatorguide

Utluftning og rørtype: Ved utluftning er det viktig å tenke på hva slags rørtype man velger. Kronglete rør vil resultere i mer støy og dårligere kapasitet. Trenger du veiledning på valg av ventilasjonsløsning kan du stikke innom ett av våre varehus for hjelp.