Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
En Google Home-høyttaler ved siden av en PC.

Gjør livet enklere med Google Assistant rutiner

Visste du at du kan få Google Home til å gjøre mange ting på én gang? «Rutiner» er en måte å koble flere handlinger til samme kommando – noe som sparer deg for å gjøre handlingene separat og som kan tilpasses i det uendelige.

Si for eksempel «God morgen, Google» og få både siste nytt, værmeldingen, kalenderen og oppdatering på kollektivtrafikken. Slik kan en dag se ut med «rutiner.
Smilende dame som strekker seg i senga

En Google vekking

Det er morgen, vekkerklokketid. Lyset i soverommet har gradvis blitt sterkere, slik at du får en simulert soloppgangseffekt – noe som gir kroppen din en naturlig og gradvis oppvåkning. Du vekkes skånsomt av favorittmusikken din, du er jo allerede nesten våken.

Før du går på badet for å dusje, ber du Google – via smarthøyttaleren din - om å sette på kaffen og varme opp ovnen. På badet er speilet med lys fra fra Philips Hue stilt inn slik at det imiterer kaldt, hvitt dagslys – enda et triks for å få deg til å føle deg mer våken.

A cup of fresh coffee

Frokost, kaffe og Google

Vel påkledd snuser du deg frem til nytraktet kaffe på kjøkkenet og smetter kjapt noen halvstekte rundstykker i den ferdig oppvarmede ovnen. Hva står egentlig på planen for dagen? Du spør Google. Google svarer med å lese opp avtalene i kalenderen din, samt minne deg på at du må ha med deg treningstøy på jobb, slik som du ba den gjøre kvelden før.

Den forteller deg også at det er forsinkelser på toget, så du kan bruke de ekstra ti minuttene på å kose deg med frokost og kaffe, fremfor å stå på perrongen og fryse i regnet. Og apropos regn, dette tipser Google også deg om. Husk paraply!

Stue med stemningsbelysning, styrt av Philips Hue-appen

Nå går jeg, Google!

På vei ut døra, sier du farvel til Google. Dette er ikke fordi du er redd for at Google skal savne deg, men fordi Google da skjønner at du ikke lenger er hjemme. Dermed skrur Google av alle lys og varmen senkes. Ingen vits i å fyre for hybelkaninene.

I løpet av dagen vil innetemperaturen også kunne reguleres basert på værmeldingen. Smarte persienner og varmekilder vil ha lært seg hvordan utetemperatur og solforhold påvirker innetemperatur, og vil bruke værmeldingen til å tilpasse temperaturreguleringen.

Kunstig intelligens gjør produktene dine bedre. Les mer om hvordan her >>

Roomba 980 støvsuger stua

Mens du er ute

Endelig fremme på kontoret får du en melding fra en kamerat du ikke har sett på en stund. Vedkommende er i nærheten og lurer på om det passer å komme en tur innom deg etter jobb. Det vil du gjerne, og du inviterer på middag.

Dessverre er kjøleskapet like tomt som hodet ditt for middagsideer. Du ber Google – som også bor i telefonen din – om middagstips. Risotto med steinsopp høres bra ut, takk Google! Google setter deretter ingrediensene opp på handlelista di, og du ber Google om å bestille alt på lista via matbutikken på nett. Varene vil du få levert på døra når du kommer hjem.

For sikkerhets skyld ber du Google også om å sette i gang Roombaen. Den lille robotstøvsugeren er godt vant med å sveipe over gulvene dine mens du er ute av huset, og når den er ferdig kjører den bare tilbake på plassen sin, slik at den er klar til neste gang du trenger den.

Smart kjøleskap med skjerm

Middag med Google Assistant

Når du kommer hjem, plukker du med deg matvarene du bestilte tidligere. Med armene fulle er du takknemlig for den automatiske dørlåsen, som åpner for deg når kameraet gjenkjenner deg.

Du sier hei til Google, som reagerer med å skru på lysene for deg. Lysene er allerede programmert til å etterligne dagslysets rytme, og det gir en naturlig og behagelig atmosfære i stua. Du ber Google sette på litt musikk. Nei, ikke så høyt. Litt lavere, Google.

Du tusler inn på kjøkkenet for å begynne med middagen. Du ber Google om å vise oppskriften på skjermen på kjøleskapet ditt, slik at du har full oversikt over fremgangsmåte. Vennen din sender en melding og lurer på hva adressen din er. Du har sølete hender, så Google leser meldingen høyt for deg og lar deg diktere et svar.

Noen ringer på døren

Ding dong

Det ringer på døra. Vennen din er fremme. Du vet det er vennen din, fordi ringeklokken sender video direkte til skjermen på kjøleskapet. Du ber Google åpne døra og ønsker vennen din velkommen. Samtidig ber du Google sette en timer på 20 minutter. Det er viktig at risotto koker akkurat passe lenge, og du vil ikke glemme deg bort i skravlingen. Perfekt resultat, takk for hjelpen, Google!

Etter middagen, tar dere plass i sofaen. Det er lenge siden dere har sett hverandre, og dere har mye å snakke om. Og det er veldig mye enklere å oppdatere hverandre når alle viktige hendelser er dokumentert med bilder! Du ber Google vise bildene fra sommerferien, og Google responderer ved å skru på TV-en og vise det aktuelle albumet.

Sov godt, Google!

Du begynner å bli trøtt, men vennen din ser ikke ut til å være klar for å ta kvelden helt ennå. Så mens vennen er en tur på toalettet, ber du Google om å gjøre belysningen og musikken søvndyssende. Det fungerer som fjell. Ikke lenge etterpå, gjesper vennen din og unnskylder seg med at det er på tide å komme seg hjem.

Success!

Du gjør deg klar for senga, ber Google om å minne deg på at bestemor har bursdag i morgen, og kryper til køys. God natt, Google!

Les mer om Elkjøps produkter: