Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
Game On - finn spillkonsollen som passer for deg

Game On - finn spillkonsollen som passer for deg

Verden har gått fremover siden 80-tallets Commodore 64. I dag har vi spillkonsoller som lar deg spille spill i HD, med bevegelsessensorer og til og med i kunstig virkelighet (VR). De mest populære konsollene er Xbox, PlayStation og Nintendo Switch, alle med forskjellige egenskaper og muligheter som gjør dem unike. Men hvilken konsoll skal man velge? Hvilken konsoll passer best for deg, dine barn eller barnebarn? Hva er egentlig forskjellen på Nintendo Switch, PlayStation 4 og Xbox One? For å hjelpe deg å finne svaret har vi laget en guide, slik at det er enklere å se forskjellen på de forskjellige konsollene.

Nintendo Switch - Allsidig underholdningsmaskin

Nintendo er en ekte klassiker som finnes i mange hjem. Karakterer som Mario og Donkey Kong har underholdt oss i flere tiår, og mens Nintendos spillkonsoller har fornyet seg, så har disse velkjente karakterene fulgt med.

I Nintendos ånd er Nintendo Switch så mye mer enn bare en spillkonsoll. Med Switch har den klassiske spillkonsollen hoppet inn i fremtiden, og igjen slår japanerne et slag for sosialt samvær, barnslig moro og legenden Zelda.

Nintendo Switch er nemlig full av muligheter, og som hybridkonsoll gjør Switch det mulig å spille alene, med andre, på reise eller hjemme. Få muligheten til å tilpasse spillopplevelsen etter din hverdag, og skap relasjoner som du aldri har opplevd i spillverdenen tidligere. Nintendo Switch kommer dessuten med en helt ny type kontroller, som kalles Joy-Con. Disse gir deg en mer levende spillopplevelse og kan brukes individuelt eller sammenkoblet. Kontrollene har dessuten en innebygget HD rumble-funksjon som gjør spillopplevelsen mer levende og intens.

Nintendo Switch passer perfekt for deg som ønsker å drømme deg bort, underholdes og ha det gøy med familie og venner, uansett hvor dere befinner dere. I tillegg gjør Switch det mulig å være en del av Nintendo Networks sosiale medier på nett. Her kan du kommunisere med andre spillere og kjøpe digitalt innhold direkte på Switch-konsollen.

Konsollguide
Hold verden i dine hule hender med Xbox One

Hold verden i dine hule hender

Etterfølgerne til Xbox One, Xbox One S og Xbox One X, har tatt plassen som Microsofts underholdningsflaggskip. Xbox One S er slankere enn forgjengeren, og leverer en kraftig førsteklasses gaming- og underholdningsopplevelse. Xbox One S passer perfekt for deg som vil være den første til å ha de nyeste spillene, støttet av 4K og HD for en bedre spillopplevelse. Ved å koble til et gamingheadsett, tastatur og Kinect bevegelsessensor føles det som om du befinner deg midt i spillet.

Xbox One X er det nyeste medlemmet i Xbox One-familien, med en ytelse langt over det vanlige. Gaming og strømming av online-innhold i ekte 4K UHD-oppløsning er ikke lenger en drøm. Kraften bak Xbox One X sørger for at den leverer fantastisk finesse og detaljer i 4K 2160p når du spiller - og du kan glemme alt som heter frame drops, screen tearing og andre grafikkproblemer. Selv når du spiller på en Full HD 1080p-skjerm vil du oppleve nydelig visuell og grafisk kvalitet.

Xbox Live er verdens ledende gamingnettverk. Her kan du spille sammen med venner, eller få nye bekjentskaper i den store gamingverdenen. Med multiplayer-funksjoner er dessuten gaming alt annet enn en ensom sport. Send kommandoer til lagkamerater fra hele verden, og del skjermen i to, slik at du kan spille og holde videosamtaler samtidig.

Som en integrert del av Windows 10s økosystem kan du nå også spille dine Xbox-spill på PC-en din. Strøm spill hvor som helst i hjemmet til din stasjonære eller bærbare PC - eller til og med nettbrettet ditt - så lenge de kjører Windows 10 og du har en internettilkobling.

Men Xbox One er mye mer enn bare en spillkonsoll. Med Xbox One kan du se Blu-ray, og laste ned film, musikk og annet innhold.

Så hvis du er ute etter hardcore gaming med uendelige muligheter er Xbox One S eller Xbox One X konsollen for deg.

En kraftig multi-entertainer

Er det en ting PlayStation alltid har vært flink til så er det å skape underholdende øyeblikk i vennegjengen. Hvem husker vel ikke den stressende, men akk så engasjerende quizmasteren Buzz, eller mer eller mindre vellykket sang i SingStar? Men i tillegg til å være alle gitarhelter og danseløvers private scene er PlayStation en kraftig spillmaskin som leverer topp kvalitet og ytelse til noen av de største titlene vi kjenner på dagens spillmarked.

Den nyeste PlayStation i serien, PS4, vil engasjere en sann gamersjel gjennom en underholdende kveld med gode venner. En rekke interaktive spill tilbyr tilkobling til diverse sosiale medier, slik at du kan dele opplevelsen din med andre.

For gamere som krever litt mer er PlayStation 4 Pro det innlysende valget. "Pro"-versjonen leverer langt mer kraft og bedre ytelse, både når det gjelder grafikk og lagringsplass. Hvilken versjon passer best for deg?

PlayStation har tatt skrittet videre fra tradisjonelle spillkonsoller in i VR-verdenen, med deres egne PlayStation VR. VR suger deg inn i den virtuelle verden, hvor utrolige opplevelser og omgivelser venter på deg.

PlayStation VR Social lar vennene dine rundt deg oppleve det du ser med VR-brillene på TV-skjermen. I The PlayRoom VR har du muligheten til å oppleve den underholdende VR-verdenen med hele vennegjengen din, med samarbeid og teamwork i høysetet.

PlayStation er for de sosiale øyeblikkene, så om du vil hygge deg med gode venner er PlayStation 4 konsollen for deg.

PlayStation 4 - En kraftig multi-entertainer
Retro-gaming med oppdaterte klassikere

Tilbake til de gode gamler dager

Retro-gaming er mer populært enn noensinne, og det finnes nå oppdaterte versjoner av de klassiske konsollene som sender deg rett tilbake til det glade 80- og 90-tallet. Tilbake til en æra hvor den klassiske Nintendo, SEGA og Atari hersket i gamingverdenen. Retro-gaming tiltrekker også et yngre publikum med en piksellignende grafikk, arkadefølelse og et klassisk utseende som har inspirert spillkonsollene vi ser i dag.

Hvis du er på utkikk etter litt barndomsnostalgi, eller du rett og slett elsker eldre spill, så kan du nyte oppdaterte versjoner av klassiske konsoller fra Nintendo, SEGA og Atari. Velg din favoritt, koble konsollen til TV-en, og nyt timevis med moro.

Retro-gaming er mer populært enn noensinne.

Gaming på farten

Håndholdte konsoller er et godt tidsfordriv når du pendler til skole, jobb eller rett og slett bare har litt fritid uten smarttelefon eller nettbrett. Nintendo Switch kan brukes både som en vanlig konsoll i hjemmet, eller tas med når du er på farten.

Konsollene New Nintendo 3DS XL og 2DS XL introduserer deg for klassiske Nintendo DS-spill. Er du en dedikert Nintendo-fan vil du garantert elske disse håndholdte konsollene enda høyere takket være amiibo-figurene.

Hvis du er glad i klassiske retro-spill kan du gjerne prøve Sega Ultimate bærbare spillkonsoll.

Gaming på farten med håndholdte konsoller

Les mer om Elkjøps produkter: