COVID-19: INFORMASJON TIL VÅRE KUNDER >>

Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
 Kaffekopper på en rad

Guide - slik velger du riktig kaffetrakter

I løpet av et år drikker gjennomsnittlig hver nordmann hele 160 liter kaffe. Kaffe er for mange en nødvendig start på dagen, et avbrekk i hverdagen og et samlingspunkt. Er du på jakt etter en ny kaffetrakter og lurer på hvordan du skal velge den som passer for deg? Vi gir deg tipsene.
ECBC kvalitetsstempel

ECBC - grunnlaget for god kaffe

Ønsker du kvalitetskaffe er en god start å se etter ECBC-godkjenningen. Da vet du at kaffetrakteren er nøye testet og godkjent av Norsk Kaffeinformasjon. Du vet at kaffetrakteren lager kvalitetskaffe og at tilberedningen er gjort med korrekt tid og temperatur (92-96 grader). Riktig temperatur gjør at vannet trekker til seg riktig mengde smaks-og aromastoffer fra den malte kaffen.

Enkle løsninger - fleksibel bruk

Kaffetrakteren er en kjøkkenfavoritt i de fleste hjem og brukes ofte flere ganger i løpet av en dag, både morgen og kveld. Dermed er det viktig at den er lett å bruke, uten at det går utover kvaliteten. Det finnes en rekke kaffetraktere på markedet i dag, både de helt enkle og traktere med en rekke funksjoner.

 Avtagbar vanntank

Avtagbar vanntank

En avtagbar vanntank er både praktisk og sikrer den gode smaken. Du er alltid sikret ferskt og rent vann, og slipper å få smaken av gammel kaffe blandet inn i det rene vannet, slik som man gjør om man bruker kaffekolben. En avtakbar tank gjør det dessuten enklere å fylle på vann.

Dryppstopp

Dryppstopp

Med dryppstopp slipper du at det drypper fra filteret når kolben er fjernet. Dermed kan du ta deg en kopp kaffe før kannen er ferdig uten å bekymre deg for søl. Noen kaffetraktere har automatisk dryppstopp mens andre stilles inn manuelt før man fjerner kolben.

 Justerbar filteråpning

Justerbar filteråpning

Uansett hvor store mengder kaffe man drikker vil man at den skal smake perfekt. Med en justerbar åpning på filterholderen kan du justere kontakttiden vannet får med kaffen slik at bryggingen blir optimal, perfekt for når du kun skal lage 1-2 kopper kaffe, men likevel ønsker optimalt resultat.

Få gode råd til kaffebryggingen av baristakunsteren Tim Windelboe

 • Bruk en kaffetrakter som er godkjent av ECBC slik at du vet at du får de beste smaksstoffene ut av kaffen.
 • Bevar mest mulig aroma og kvern dine egne kaffebønner.
 • Luft og lys kan svekke smaken i kaffen, oppbevar derfor kaffe kaldt, mørkt og tørt.
 • Bruk hvite filtre, så unngår du at smaken på kaffen bliver svekket.
 • Bruk alltid friskt og rent vann, samt sørg alltid for at vanntanken og kannen er ren. • Sørg for at forholdet mellom kaffe og vann er korrekt og at kaffen fordeles jevnt i filteret.
 • Juster drypperen til den mengde kaffe du skal brygge, så du får korrekt traktetid.
 • Ikke la kaffe stå lenger enn 30 minutter på varmeplaten. Står den lengre enn dette bliver kaffen bitter og dårlig.
 • Om du ikke har avtakbar vanntank kan du bruke en annen kanne enn den du har kaffen i, slik at du unngår dårligere smak.
4,3
(120)
3 295
 
Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (100+)  
 • 12 kopper på 5 min
 • Patentert oppvarmingssystem
 • Strømkontroll
Les mer om Wilfa Svart Precision kaffetrakter WSP2A