Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
Futuremark - Uavhengige tester i verdensklasse

PC-tester med Elkjøp og Futuremark

For at du skal kunne velge riktig PC testes alle Elkjøps PC-er av Futuremark. Futuremark er et uavhengig selskap som lager noen av de mest populære og respekterte prestasjonstestene for PC-er. På denne siden kan du lære deg mer om PCMark, 3DMark og de andre testene – samt hvordan du skal tolke resultatene.
PC-tester med Futuremark

PCMark10 - Den ultimate PC-testen

PCMark10 er Futuremarks heldekkende prestasjonstest. Testen regnes som en av verdens mest pålitelige og måler dataens ytelse gjennom et antall testrunder som simulerer typisk, moderne kontorbruk. Samtidig belastes prosessor, minne og andre komponenter. Testene er basert på hvordan PC-en presterer på Office-arbeid, surfing, bilde- og videoredigering samt liknende oppgaver.

Slik tolker du resultatet: På hver produktside finner du en PCMark-score. Her gjelder en enkel regel: Jo høyere score, jo mer ytelse. Basert på testen er PC-ene også delt inn i fire ulike kategorier. Basic, Home, Produce og Create. Disse kategoriene kan du lese mer om lenger ned.

Her batteritestes PC-er i Finland

... med batteritest av bærbare PC-er

Testingen av batterikapasitet gjøres på Futuremarks egne kontorer utenfor Helsingfors. Batteritesten er utviklet spesielt for våre butikker og gjennomføres gjennom videoavspilling der batteriets kapasitet måles fra fullt til utladet. Dette gir en realistisk vurdering av batteriets kapasitet på en enhet som brukes konstant. Alle bærbare PC-er er testet med samme innstilinger slik at du enkelt kan sammenlikne de med hverandre.

Slik tolker du resultatet: Under tittelen ”Video Playback” på hver produktside kan du se en verdi for timer og minutter. Dette er dataens batterikapasitet, målt med videoavspilling.

Mer om de fire PCMark-kategoriene:

BASIC: Bruker du i hovedsak PC-en din til epost, til å surfe og til sosiale medier? PC-er i BASIC-kategorien er praktiske maskiner som passer til enkle oppgaver i hverdagen.

HOME: Bruker du PC-en din til å strømme video og se TV-serier? PC-ene i HOME-kategorien er skreddersydd for den typiske hjemmebrukeren og kan brukes til en rekke ulike oppgaver.

PRODUCE: PC-er som takler de fleste oppgaver, og som passer til enkel foto- og videoredigering. Med en PC i PRODUCE-kategorien får du en kraftfull maskin som takler tyngre kontoroppgaver.

CREATE: Ønsker du å produsere film, redigere bilder eller jobbe med musikkproduksjon? Med en PC i CREATE-kategorien har du mulighet til å skape de mest utrolige ting. Husk å sjekke 3DMark-scoren om du er interessert i gaming.

Futuremark tester all maskinvare under kontrollerte forhold. Benchmark-resultatene kan variere på enkelte systemer men er pålitelige med en feilmargin på 3 prosent. Forandringer i programvare, slik som systemoppdateringer, oppdatering av drivere og spilloppdateringer kan påvirke ytelsen. Det finnes også visse enheter der konstruksjonen gjør at det helt enkelt ikke leveres konsekvent ytelse.

3DMark

3DMark - Gamingtesten

3Dmark er en respektert test for å måle PC-ens gamingprestasjoner. Testen brukes av millioner av brukere, hundrevis av hardware-sider og mange ledende produsenter. I testen brukes en serie benchmark-verktøy som for eksempel Time Spy for å teste prosessor, grafikkort, frame-rate stabilitet og mer. Hver PC gjennomgår dessuten en stresstest.

Slik tolker du resultatet: En høy 3DMark-score innebærer bedre ytelse og høyere FPS. Jo høyere scoren er, jo bedre gamingprestasjoner har PC-en.

VRMark

VRMark - Er PC-en klar for Virtual Reality?

VRMark er Futuremarks benchmark-verktøy for å måle ytelsen for Virtual Reality. Testen er bygget opp rundt ulike prestasjonsnivåer som kalles for Rooms og gir svar på om PC-en har det som kreves for VR-innhold. I et blått rom testes en type av ytelsen, i ett oransjefarget rom en annen type. FPS (frames per second) er en nøkkelfaktor i VRMark-testen.

Slik tolker du resultatet: Her er det ingen store spørsmål. Under tittelen ”VR Ready” står det enten Yes eller No.

© 2017 Futuremark® Corporation. 3DMark®, PCMark®, VRMark® and Futuremark® trademarks and logos, character names and distinctive likenesses are the exclusive property of Futuremark Corporation

Sist oppdatert: 18.07.2017 15:02:50