Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter

Alle PCer hos Elkjøp er testet av UL Benchmarks

UL Benchmarks er en uavhengig aktør som kvalitetssikrer datamaskiner. Alle Windows-PC-er som selges av Elkjøp er testet av UL Benchmarks. Her kan du lære mer om de ulike testene:
 PC-tester med UL Benchmarks

PCMark10 - Den ultimate PC-testen

PCMark10 er UL Benchmarks heldekkende prestasjonstest. Testen regnes som en av verdens mest pålitelige og måler dataens ytelse gjennom et antall testrunder som simulerer typisk, moderne kontorbruk. Samtidig belastes prosessor, minne og andre komponenter. Testene er basert på hvordan PC-en presterer på Office-arbeid, surfing, bilde- og videoredigering samt liknende oppgaver.

Slik tolker du resultatet: Med PCMark-testen er det én enkel regel som gjelder: Jo høyere score, jo mer ytelse. Basert på testen er PC-ene også delt inn i ulike kategorier:

Basic: Disse PC-ene er beregnet for hverdagsbruk, slik som epost og surfing på nettet.

Home: Disse PC-ene er tilpasset til normal, privat bruk, slik som streaming og bruk av Microsoft Office.

Produce:Med disse PC-ene får du god ytelse som løser de fleste oppgaver, både tung Office-bruk og lett foto- og videoredigering.

Create: Disse PC-ene håndterer det aller meste. De fleste gaming-PCer befinner seg i denne kategorien.

3DMark

3DMark - Gamingtesten

3DMark er verdens ledende benchmark-verktøy for gaming-PC-er, både stasjonære og bærbare, og er en annerkjent test. Den benyttes av millioner av brukere, hundrevis av hardwaresider og mange ledende produsenter. I testen brukes en serie benchmark-verktøy, slik som Time Spy, til test av prosessor, grafikkort, framerate, stabilitet og så videre. I tillegg innebærer testen at alle PC-er gjennomgår en såkalt stresstest.

Slik tolker du resultatet: En høy 3DMark-score betyr bedre ytelse og høyere FPS. Jo høyere score, desto bedre presterer PCen til gaming. Testen deler inn alle PC-er i fire 3DMark-kategorier:

CasualGaming-PC-er til grunnleggende behov – Spill spill med god opplevelse og en oppløsning på 1080p.

Specialist: Bedre ytelse og spill i 1080p med høye grafiske innstillinger. Alle produkter på Specialist og opp er VR-ready.

Hardcore:Høye grafiske innstillinger med maksimal grafikk i 1440p og spill i minst 60FPS.

Elite: De mest avanserte grafiske innstillinger, med alle spill i 1440p, god ytelse og spill i 4K-oppløsning.

Her kan du finne bærbare gaming-PC-er i alle kategorier.

FAQ:

Hvorfor skal jeg velge en PC som er basert på disse testene? Hva er fordelene?
Hos Elkjøp mener vi at det er en selvfølge at PC-ene testes før den kjøpes. For oss er prinsippet det samme som når man prøvekjører en bil eller leser en hotelanmeldelse. Med hjelp av ULBenchmark og PCMark10 kan du finne en PC so mer testet presist etter dine behov, interesser og hverdagsliv.

Hvorfor tester vi ikke MacBooks?
PCMark10 er som navnet tilsier et benchmarkverktøy for test av PC-er. Det finnes ingen liknende verktøy til Mac, og UL Benchmarks har heller ikke Mac-tester som en del av sin virksomhet.

Jeg forstår ikke forklaringen ovenfor. Hvordan testes PC-ene?
PCMark er et benchmarkverktøy og et dataprogram som med ulike metoder måler PC-ens egenskaper. Programmet gjennomfører ytelsestester, simulerer ulike oppgaver for så å dele PC-ene inn i fire ulike kategorier, avhengig av testenes resultat. Mer informasjon om testene finner du også under PCMark-delen på UL Benchmarks hjemmeside.

VRMark - Virtual Reality VRMark - Virtual Reality VRMark - Virtual Reality
UL Benchmarks UL Benchmarks
PCMark 10 - PC-ytelse PCMark 10 - PC-ytelse
3DMark - Gaming 3DMark - Gaming
Her batteritestes noen av Elkjøps PC-er i Finland

Test av batterilevetiden

Testingen av batterikapasitet gjøres på UL Benchmarks egne kontorer utenfor Helsingfors. Batteritesten er utviklet spesielt for våre butikker og gjennomføres gjennom videoavspilling der batteriets kapasitet måles fra fullt til utladet. Dette gir en realistisk vurdering av batteriets kapasitet på en enhet som brukes konstant. Alle bærbare PC-er er testet med samme innstilinger slik at du enkelt kan sammenlikne de med hverandre.

Slik tolker du resultatet: Under tittelen ”Video Playback” på hver produktside kan du se en verdi for timer og minutter. Dette er dataens batterikapasitet, målt med videoavspilling.

VRMark

VRMark - Er PC-en klar for Virtual Reality?

Det stilles vesentlig høyere krav til en PCs ytelse hvis den skal kunne kjøre VR-spill. VRMark er UL Benchmarks digitale verktøy for å måle ytelsen for Virtual Reality. Testen er bygget opp rundt ulike prestasjonsnivåer som kalles for Rooms og gir svar på om PC-en har det som kreves for VR-innhold. I et blått rom testes en type av ytelsen, i ett oransjefarget rom en annen type. FPS (frames per second) er en nøkkelfaktor i VRMark-testen.

Slik tolker du resultatet: Her er det ingen store spørsmål. Under tittelen ”VR Ready” står det enten Yes eller No.

Les mer om:

© 2018 Futuremark® Corporation. 3DMark®, PCMark®, and VRMark® and Futuremark® trademarks and logos, character names and distinctive likenesses are the exclusive property of Futuremark Corporation. UL and the UL logo are trademarks of UL LLC