COVID-19: INFORMASJON TIL VÅRE KUNDER >>

Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
 Fugle- og naturfotografering
 Fugle- og naturfotografering
 Fugle- og naturfotografering

Fugle- og naturfotografering

Fugle- og naturfotografering er en populær hobby. Riktig objektiv og kamerautstyr, som stativ og filter gjør fotograferingen enklere og sørger for høyere bildekvalitet. Vi hjelper deg med å velge riktig kamera, objektiv og tilbehør, og gir deg nyttige oppstartstips.

Utstyr til fugle- og naturfotografering

Kameraer

Hastigheten er en viktig funksjon i et kamera. Dette gjelder særlig hastigheten på autofokusen og bildefrekvensen. Noen foretrekker kameraer med utskiftbart objektiv slik at man kan benytte objektiver med lengre brennvidde.

Objektiv

Å komme tett på motivet er viktig. Da trenger du et teleobjektiv med lang brennvidde. Objektiver med større blenderåpning gir også raskere lukkerhastighet og mindre dybdeskarphet slik at motivet ditt skiller seg ut fra bakgrunnen.

Stativ

Stativet legger fundamentet for et skarpt bilde, særlig når du bruker et objektiv med lengre brennvidde. Når du fotograferer ute i naturen kan et ettbensstativ gi deg mer fleksibilitet samtidig som det også gir stabilitet.

Fugle- og naturfotograferingstips til nybegynnere

Blenderprioritet

Du kan selvsagt bruke automodus, men du anbefales å bruke blenderprioritetsmodus når du fotograferer med større blenderåpning. Da slipper kameraet inn mer lys og gir deg muligheten til å sette motivet i fokus og få mindre dybdeskarphet.

Rask lukker

Dyremotiver er ofte i bevegelse og en rask lukkertid hjelper deg med å fryse bevegelsene. Selv når dyret står stille, vil litt risting på hodet eller flaksing med vingene gi uskarpheter i bildet.

Lys

Hvor er solen? Hvor er skyggene? Hvor faller lyset? Fotografering dreier seg mye om lysforholdene. For at naturbilder skal bli optimale må du legge merke til hvor lyset kommer fra og bruke det til å fremheve motivet.

Hva vil du ta bilde av?

Kameraguide
 Kameraguide
 Kameraguide
 Kameraguide
 Kameraguide
 Kameraguide