Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
Epoq kjøkkenplanlegging

Epoq kjøkkentips - "Planlegg, planlegg, planlegg. Det er det viktigste!"

Interiørkonsulent Hanna Wessman har massevis av kjøkken på samvittigheten, det ene lekrere enn det andre. Her avslører hun sine hemmeligheter. Få hjelp til planleggingen av ditt nye Epoq-kjøkken hos Elkjøp.
Hanna Wessman

Hva er den største utfordringen når man skal innrede et kjøkken?

– Å få en god balanse mellom estetikk og funksjon. Å få en helthetlig stil og at kjøkkenet ikke er for forskjellig fra resten av boligen. Personlig synes jeg ikke et landlig kjøkken passer inn i en funkisleilighet, for eksempel.

Er det en typisk feil som mange gjør?

– Å ha for eksempel et moderne kjøkken og et blandebatteri i en helt annen stil er sjelden vellyket. Her må man prøve å samordne alle materialer slik at de bygger opp under og forsterker den stilen man er ute etter. Å velge etter magefølelsen i øyeblikket øker faren for feilvalg. Forberedelse er alfa og omega for å lykkes.

Hva bør man begynne med hvis man vil pusse opp kjøkkenet??

– Budsjettet! Vi vil ikke at pengene skal ta slutt før alt er kjøpt inn. Å måte gjøre "billigvalg" mot slutten av oppussingen er bare trist, og med et klart budsjett unngår man det. Så bestemmer man stil og leter etter produkter som passer budsjettet. Husk å ta med utgifter til elektriker i budsjettet. Ofte må man jo flytte noen hvitevarer for å få best mulig resultat.

Hvordan skal man tenke rent stilmessig for at kjøkkenet ikke skal virke umoderne om noen få år?

– Det kan være lurt å redusere antall "trendvalg" og heller satse på klassiske materialer. Et typisk eksempel på trendvalg er å gå hundre prosent inn for messing. Det er sant nok ikke noen kjempejobb å skifte beslag og blandebatterier etter et par år, men det koster jo litt ekstra. Så hvis man vil unngå den utgiften, ville jeg heller anbefale krom.

Hva er dine beste tips for å få et hjemmekoselig kjøkken?

– Plassbygde løsninger som en sofabenk eller et åpent hyllesystem gir både personlighet og stilmessig kraft til kjøkkenet. Tekstiler som teppe og gardiner er også valg som har mye å si for sluttresultatet og bidrar til å forsterke stilen man har valgt. Kanskje skinn på den spesiallagde sofabenken er et bedre valg enn stoff?

Hvordan tenkte du da du innredet ditt eget kjøkken?

– Det var ikke jeg som bygget kjøkkenet vårt, så jeg har dessverre ikke noe morsomt og inspirerende å komme med. Men jeg har en spesiallaget sofabenk og en steinplate til bordet som er laget etter mål. Sofabenken i teak med plass til kildesortering er det jeg er mest fornøyd med på kjøkkenet.

Hvordan bruker du kjøkkenet?

– Vi henger mye på kjøkkenet. Det kalles jo ofte hjertet i huset, og jeg synes det er det mest innbydende rommet. Vi elsker å lage mat, og det er alltid noe som skjer på kjøkkenet. Neste gang jeg pusser opp, vil jeg ha et kjøkken med mer plass.

Hvis du skulle gi bare ett stiltips til blivende kjøkkenoppussere, hva ville du da si?

– Planlegg, planlegg, planlegg. Det er vel tydelig sagt? Det er det viktigste! Let etter inspirasjonsbilder og lag et moodboard med dem. La det være utgangspunktet når du gjør dine valg, og husk å holde alt i samme stil!

Pil med teksten: Gå til Epoq forside

Les mer om våre produkter her: