Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
Epoq benkeplate i stein

Epoq benkeplater - stein

Benkeplater i naturstein er unike kunstverk. Du vil aldri finne nøyaktig samme benkeplate noe annet sted. Granitt og marmor har lenge vært bakernes favoritt. Ulike typer stein har ulike kvaliteter, så det er ikke mulig å omtale steinbenkeplater som ett materiale.

Når det kommer til holdbarhet tåler de fleste benkeplater i marmor og granitt både varme, vann og er motstandsdyktige mot riper. De krever svært lite vedlikehold, selv om noen typer krever hyppigere forsegling enn andre.
Illustrasjon av varmebestandighet, skala fra 1 til 5: 4

Varmebestandighet

Illustrasjon av vannbestandighet, skala fra 1 til 5: 5

Vannbestandighet

Illustrasjon av pris, skala fra 1 til 5: 3

Pris

Illustrasjon av vedlikehold, skala fra 1 til 5: 2

Vedlikehold*

Laget på mål til hvert kjøkken

*Lettere steintyper, for eksempel marmor, har ofte en høyere porøsitet. Derfor er de mer utsatt for riper og misfarging fra fargede væsker. Det krever hyppigere forsegling enn andre typer stein, og du vil sannsynlig likevel få noe misfarging. Det anses som en patina som er uunngåelig for denne typen stein. Unntaket er Sensa-steinen, som har en forsegling som holder i rundt 15 år. Benkeplater med lav porøsitet, slik som granitt, er vesentlig hardere og mer ripebestandig.

Steinbenkeplater lages av store stykker stein som hugges ut i steinbrudd rundt omkring I verden. Deretter kuttes de i riktig størrelse og poleres, slik at du får en helt unik benkeplate som er spesialtilpasset ditt kjøkken eller vaskerom. Alle utskjæringer og tilpasninger må gjøres ved fabrikken.

Benkeplater i naturstein tåler normal sett mer enn menneskeskapte benkeplater i stein, men de bør ikke utsettes for temperatursjokk. Det kan for eksempel være hvis du plasserer noe frossent der du nettopp har hatt noe varmt. Natursteinsbenkeplater holder godt på varmen, så vi anbefaler at du bruker et gryteunderlag til varme gjenstander.

Tørk av umiddelbart

Daglig rengjøring av natursteinsbenkeplaten gjøres med vann og oppvasksåpe, eller en overflaterens beregnet på kvarts og granitt. Bruk aldri såper med blekemidler, ammoniak eller slipende ingredienser. For gjenstridige flekker kan du bruke flekkfjerner som er beregnet på bruk til naturstein.

De fleste benkeplater i stein tåler fint litt vannsøl, men de mer porøse typene kan få mørke flekker om vannsøl blir liggende over tid. Disse benkeplatene er også sårbare for syrer, olje og enkelte typer matvarer og væsker – som stekeolje, fett, sitrusfrukter, vin, kaffe, te og tomatsaus. Du bør alltid tørke vekk søl umiddelbart for å unngå at det blir flekker. Dersom uhellet først skulle være ute, finnes det ulike måter å behandle flekker på, men det er ikke sikkert at man kan få de vekk fullstendig.

Steinbenkeplater gjør det mulig å montere vasken enten toppmontert, planlimt, bunnlimt eller undermontert.

En planlimt-, undermontert- eller bunnlimt vask kan kun monteres ved fabrikken når benkeplaten skjæres til, eller av profesjonelle ved montering av benkeplate hos kunde.

Toppmontert vask

Toppmontert

Planlimt vask

Planlimt

Undermontert vask

Undermontert

Bunnlimt vask

Bunnlimt

Vi tilbyr natursteinsbenkeplater i følgende mål:

Dybde: opp til 1950 mm*
Tykkelse: 20 / 30 / 40 mm*
Lengde: opp til 3200 mm*

*Alle priser gjelder per løpemeter for en tykkelse på 20 mm og en dybde på opp til 620 mm. Kanter, utskjæringer og andre tilpasninger medfører tilleggskostnader. Kontakt din Epoq kjøkkenrådgiver for totalpris på din benkeplate.

Cambrian Black benkeplate

Cambrian Black
Fra 3690,-

Sensa Indian Black benkeplate

Sensa Indian Black
Fra 4250,-

Emerald Pearl benkeplate

Emerald Pearl
Fra 3070,-

Blue Pearl benkeplate

Blue Pearl
Fra 3130,-

Labrador Antique benkeplate

Labrador Antique
Fra 3130,-

Bohus Red benkeplate

Bohus Red
Fra 2740,-

Bohus Grey benkeplate

Bohus Grey
Fra 2650,-

Bianco Sardo benkeplate

Bianco Sardo
Fra 1730,-

Bianco Antico benkeplate

Bianco Antico
Fra 5650,-

Sensa Taj Mahal benkeplate

Sensa Taj Mahal
Fra 10280,-

Sensa White Macaubas benkeplate

Sensa White Macaubas
Fra 8330,-

Carrata Marble benkeplate

Carrara Marble
Fra 2740,-

Pil med teksten: Gå til Epoq forside

Les mer om Elkjøps produkter:

Les mer om Elkjøps produkter:

Se og les om Elkjøps smarte produkter: