Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter

Black Week og Black Friday 2021

Black Friday 2021 er fredag 26. november. Black Friday er den største handelsdagen i året.

Hos Elkjøp har vi Black Week hvor du får gode tilbud på en mengde varer, både på nett og i butikk hele uken. Dagen er typisk kombinert med Cyber Monday, slik at du kan finne gode tilbud helt frem til mandagen etter Black Friday. 

Meld deg inn i vår kundeklubb for å få tilbudene før alle andre.
Bedriftskunder kan handle alle Black Week-tilbudene i butikk og på elkjop.no/bedrift/

Black Friday - Meld deg inn i kundeklubb
En ung mann med hodetelefoner og en smarttelefon

Dine fordeler som klubbmedlem:

  • Eksklusive klubbtilbud

  • Faste rabatter på utvalgte produktgrupper

  • VIP shopping

  • Fordeler hos våre samarbeidspartnere

Black Friday FAQ

Black Friday er den største handelsdagen i året, med nettsteder og butikker fulle med gode tilbud og rabatter. Dagen er typisk kombinert med Cyber Monday, slik at du kan finne gode tilbud helt frem til mandagen etter Black Friday. Fenomenet er mer enn 30 år gammelt. Dagen har blitt et globalt fenomen, etter mange land har adoptert Black Friday. Flere butikker har også Black Friday hele uken, slik du kan få gode rabatter flere dager på rad. Elkjøp var med på å adoptere den store handelsdagen i Norge.

Black Friday er alltid fredagen etter Thanksgiving, som er den fjerde torsdagen i november. Derfor varierer datoen fra år til år. Den vil dog alltid være mellem 23. og 29. november. Her er datoene for de neste årene:

  • Black Friday 2021 er fredag den 26. november
  • Black Friday 2022 er fredag den 25. november

Elkjøp har selvfølgelig sterke kampanjer hvert år fremover, og vi håper du alltid vil finne det du vil ha hos oss. Black Friday foregår på en tid på året som gjør at dagen er perfekt til å foreta kjøp av julegaver, både raskt og rimelig. Så får du også tid til mye annet i førjulstiden.

Det er ikke kun en forklaring på hvordan Black Friday fikk navnet sitt. Det er flere forskjellige forklaringer på navnet, og det er ingen enighet om hvilken som er den mest riktige. Vi lister opp de mest populære, slik at du selv kan bestemme hvilke versjon du mener er riktig.

Det er alt fra slavehandel til trafikkaos som sies å ligge til grunn for navnet. Slavehandelsteorien kommer fra det faktum at det var dagen etter Thanksgiving, og slaveeierne dro til markedet og solgte slaver. Imidlertidig tror mange også at konseptet ble til da dagen markerte vendepunktet da butikker gikk fra rødt til svart tall i regnskapet.

Den mest populære teorien er basert på noe ganske så vanlig som trafikkkaos. Black Friday ble allerede brukt i Philadelphia i 1961 for å beskrive den voldsomme trafikken av biler og fotgjengere som skjedde dagen etter Thanksgiving. Fredag var en høytid for mange mennesker.