Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
 Bryllup
 Bryllup
 Bryllup

Bryllupsfotografering

For å få et vellykket bryllupsbilde trenger du riktig fotograferingsteknikk, reaksjonsevne, kunnskap om bryllupet og riktig kamerautstyr. Teleobjektiv av god kvalitet, stabilt stativ og flere minnekort vil hjelpe deg på veien.


Dette trenger du

Kameraer

Det ideelle kameraet for bryllupsbilder bør være raskt, allsidig og fungere godt i dårlige lysforhold. De fleste moderne DSLR-kameraer oppfyller disse kravene, men noen av dem presterer bedre når det kommer til hastighet og ytelse ved dårlige lysforhold.

Objektiver

Drevne fotografer sverger til en kombinasjon av et normalobjektiv med stor blenderåpning og et teleobjektiv, som f.eks. 28-70mm f/2.8 og 70-200mm f/2.8 objektiver. Det fins imidlertid også utmerkede vidvinkel- og objektiver med fast brennvidde som gir fantastiske bryllupsbilder.

Stativ

Et stativ er helt nødvendig for å få skarpe bilder ved vanskelige lysforhold og når du skal ta gruppebilder. Hvis du ikke har en trefot, bør du gå til innkjøp av en.

Begynnertips for bryllupsfotografering

To kameraer / To objektiver

Et allsidig zoomobjektiv dekker mange brennvidder, men du bør ha to kameraer klare, ett med teleobjektiv og ett med vidvinkelobjektiv. Da er du sikret å få med deg alle de små og store øyeblikkene som skjer i et bryllup.

Forberedelse

Kjenn brudeparets stil, undersøk lokalene, se værmeldingen, gå over utstyret ditt, lad batteriene, formater minnekortene dine og forbered deg på det uforventede.

Styr retningen av blitsen

Prøv å begrens blitsbruken og heller bli bekvem med det naturlige lyset. Ikke bruk blits under vielsen og prøv alltid å rette blitsen mot tak eller vegger og ikke direkte mot ansikter.

Hva vil du ta bilde av?

Kameraguide
 Kameraguide
 Kameraguide
 Kameraguide
 Kameraguide
 Kameraguide