Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
Et barn sitter i baksetet i bilen med hodetelefoner og nettbrettet trygt montert på setet foran

Gjør bilturen med barn enklere med nettbrett

Skal dere kjøre langt med barn i bilen? Mange barn blir rastløse av lange bilturer, og det kan være en utfordring for alles tålmodighet. Heldigvis finnes det gode løsninger! Her er noen tips som kan gjøre transportetappen mer behagelig for både store og små.
Barn hører på innhold fra nettbrett med barnesikre hodetelefoner

Lydbøker redder dagen

Alle barn liker å bli lest for. Før bilturen kan det være en tanke å laste ned noen lydbøker dere kan høre underveis. La gjerne barnet være med på å velge. Dersom barnet vil høre favorittmusikken sin, musikk som jo ofte kanskje ikke er den foreldrene ønsker å høre på mange timer i strekk, er et par barnevennlige hodetelefoner en god tanke. De fleste nettbrett har muligheten for å stille inn en maksgrense for lyden, slik at barna ikke får satt volumet så høyt at det er skadelig for dem.

Det enkle tipset: frem med solskjerm

Sol i øynene er det ingen som liker. Særlig ikke barn. Sjekk værmeldingen før dere drar og sørg for at det finnes tilpasset solskjerming for barna. Da utelukker du en av årsakene til hylekor i baksetet.

Nettbrett i bilen

I dag finnes det mange gode alternativer i nettbrett, selv til de minste barna. Husk bare å velge et abonnement som passer behovet ditt for datatrafikk – eller sørg for å ha lastet ned barnas favorittfilmer og -serier før avreise.

Et nettbrett som er sikre på baksiden av forsetet i bilen

Sørg for at nettbrettet er festet skikkelig

Løse gjenstander i bilen er en sikkerhetsrisiko. Selv små, lette gjenstander vil utgjøre en fare dersom noe uventet skulle oppstå. Ved en bråbrems fra 70 km/t kan et nettbrett på en halv kilo kastes fremover med en vekt tilsvarende 10 kilo.

Derfor er det viktig at nettbrettene festes skikkelig. Det finnes flere ulike festeanordninger på markedet, i ulike priskategorier.

iPad-feste for bil på bilstolen

Finn riktig festeanordning

De fleste festeanordninger festes på hodestøtten til forsetet, med eller uten svingbar arm. Det gjør at ikke bare sitter nettbrett godt fast, men barnet får også en bedre synsvinkel og har muligheten til å kikke ut av vinduet også – noe som er greit for å motvirke reisesyke.

Les mer om Elkjøps produkter:

Les mer om Elkjøps produkter:

Se og les om Elkjøps smarte produkter: