Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter

Vi sammenligner de 3 beste billige mobilene

Hvis du er ute etter en enkel telefon eller leter etter en prisgunstig mobil til barna dine, er en mobiltelefon i den billige enden av skalaen en god løsning. Uansett får du mye mobil for pengene selv om prisen er beskjeden. Hos Elkjøp har vi et stort utvalg av budsjettvennlige mobiltelefoner. Her anbefaler vi tre av beste og viser deg forskjellene og likhetene mellom Huawei P Smart, Nokia 3.1 og Samsung J4 Plus.

Huawei P smart

Forsiden av Huawei P Smart

Best skjermutnyttelse

Med en tykkelse på bare 0,75 cm er Huawei P Smart den tynneste av de 3 telefonene, men med målene 15,0 x 7,2 cm og en vekt på 143 gram, ligger den midt imellom de to andre i størrelse. Hvis du i tvil om en 6” skjerm blir for stor eller en 5,2” skjerm blir for liten, er Huawei P Smarts 5,65" skjerm den gylne middelvei.

IPS LCD-skjermen kommer med Full HD+ oppløsning, som gir deg klare og levende farger. Skjermen fyller hele 76,1 % av forsiden, og denne telefonen er dermed den som utnytter skjermplassen best. I likhet med mange av de nyeste modellene, har skjermen en 18:9-ratio, som egner seg til split-screen-multi-tasking, ettersom det er nok plass til to apper samtidig. Skjermen er innrammet av en aluminiumsramme.

Nokia 3.1

Forsiden av Nokia 3.1

Den minste

Nokia 3.1 er både den minste og letteste, men også den tykkeste av de 3 telefonene med mål på 14,6 x 6,9 x 0,87 cm og en vekt på 138,3 gram. Den har også den minste skjermen med sine 5,2 tommer.

Nokia 3.1 har, i likhet med Huawei P Smart, også en IPS LCD-skjerm med Full HD+ oppløsning og en 18:9-ratio. Selv om denne telefonen har den minste skjerm-til-telefon-ratioen får du likevel stort utbytte av skjermen, da den fyller 67,3 % av telefonens forside.

Telefonen er en slitesterk modell i polykarbonat med ramme i aluminium og Corning Gorilla-glass.

Samsung J4 Plus

Forsiden af Samsung J4 Plus

Den største

Samsung J4 Plus er 16,1 x 7,7 x 0,79 cm og veier 178 gram, og er dermed både den største og den tyngste av disse mobilene. Med sin 6” tommers skjerm har den også den største skjermen.

IPS LCD Infinity display-skjermen med True HD+ oppløsning gir skarp fargegjengivelse, enten du ser på film eller bilder. Bildeforholdet litt annerledes enn to andre, nemlig 18.5:9, som betyr at skjermen er noe mer avlang. Med en skjermutnyttelse på 73,6 % ligger Samsung J4 Plus midt imellom de to andre telefonene. Samsung J4 Plus kommer i plastikkdesign.

Fysiske knapper

Knappene på Huawei P Smart

Lås telefonen opp raskt

Huawei P Smart har bare de mest nødvendige knappene. Av-/på-knappen er plassert på høyre side av telefonen, rett under volumknappen, slik at knappene ligger praktisk til på samme side.

På baksiden sitter fingeravtrykksleseren, som lar deg låse opp telefonen lynraskt. Huawei P Smart er den eneste av disse tre telefonene som har denne funksjonen. Hjem-knappen finner du på forsiden som en del av skjermen og ikke som en fysisk knapp du kan trykke ned.

Nederst på telefonen er det en 3,5 mm audio jack-inngang til hodetelefoner, høyttaler og mikro USB-inngang til lading.

Knappene på Nokia 3.1

Jack-inngang på toppen

Nokia 3.1har i likhet med Huawei P Smart både volumknappen og av-/på-knappen på høyre side.

Hjem-knappen er også på denne telefonen en trykkfølsom digital knapp på skjermen og ikke en fysisk knapp. Nokia 3.1 har ikke fingeravtrykksleser, så her må du låse den opp på gamlemåten.

Nokia 3.1 lades som de to andre via en micro USB-inngang, som ligger ved høyttaleren på kortsiden under skjermen. Jack-inngangen til hodetelefoner er imidlertid blitt flyttet til toppen av telefonen.

Knappene på Samsung J4 Plus

Med ansiktsgjenkjenning

Samsung J4 Plus ligger av-/på-knappen på høyre side sammen med høyttaleren, som har blitt flyttet fra bunnen av telefonen for å gi bedre lyd. På venstre side finner du volumknappen.

Samsung J4 Plus har i likhet med Nokia 3.1 ikke fingeravtrykksleser, men den kan i stedet låses opp med ansiktsgjenkjenning. I likhet med de to andre har den ingen fysisk hjem-knapp, men hjem-knapp på skjermen.

I bunnen av Huawei P Smart finner du 3,5 mm lyd-jack til hodetelefoner og mikro USB lading.

Batterikapasitet

3000 mAh

Alle de tre telefonene har et batteri som varer i minst ett døgn før de må lades opp (ved normal bruk). Huawei P Smart ligger størrelsesmessig mellom de to andre med en batterikapasitet på 3000 mAh.

2990 mAh

Nokia 3.1 har et minimalt mindre batteri enn Samsung, med en kapasitet på 2990 mAh. Ettersom mobilen har en relativt enkel programvare som ikke bruker så mye batteri, har Nokia 3.1 likevel en solid batterilevetid.

3300 mAh

Samsung J4 Plus har det største batteriet på 3300 mAh, noe som gir deg lang kvalitetstid med telefonen din. Etter en dags bruk bør du derfor fortsatt ha mer batteri igjen på mobilen.

Kamera

Kameraet på Huawei P Smart

Dobbelt kamera

Kameraet på baksiden av Huawei P Smart består av en 13 MP hovedsensor og en 2 MP lavoppløselig dybdesensor. Det er ikke vanlig at telefoner i denne prisklassen har et dobbeltkamera. Dette gjør at du kan ta bilder med Huawei P Smart med stor blenderåpning, portrettmodus og med bokeh-effekt (hvor bakgrunnen tilsløres).

Frontkameraet på 8 MP bruker en egen algoritme for å få frem dine beste trekk.

Det er i det hele tatt mye du kan gjøre med dette kameraet. Det har mange forhåndsinnstilte funksjoner som HDR, time lapse, light painting og et promodus, hvor du selv kan stille inn ISO, blender og lukketid.

Videofilmer får også god kvalitet, men du kan oppleve noe uklarheter ettersom kameraet ikke har bildestabiliseringsfunksjon.

Kameraet på Nokia 3.1

Godt hverdagskamera

Vi må være ærlige. Telefoner i denne prisklassen har ikke markedets beste kameraer. Fargegjengivelse, skarphet, detaljer, bildekvalitet ved dårlige lysforhold osv. er mye bedre hos de dyrere telefonene. Har du en hobbyfotograf i magen, bør du velge en telefon med bedre kameraspesifikasjoner, men bruker du bare kameraet til å ta enkle bilder av familien, på ferie eller i hverdagen, gjør disse kameraene jobben.

Nokia 3.1 har et 13 MP hovedkamera med LED-blitz og et frontkamera på 8MP. Den brede vinkelen på frontkameraet gjør at kan du få flere med i bildet, og du kan ta flotte selfier (eller ”usies” som det kalles med flere (”us”) i bildet).

Kameraets brukerflate er enkel og meget brukervennlig.

Kameraet på Samsung J4 Plus

All-around-kamera

Samsung Galaxy J4 Plus har et 13 MP hovedkamera med f/1.9 apertur og LED-blitz. Bildekvaliteten er god både ved gode og dårlige lysforhold.

Frontkameraet på 5 MP har også LED-blitz, slik at du kan ta bedre selfies i dårlig belyste omgivelser.

Kameraappen er brukervennlig. Utløserknappen er ”svevende” og kan flyttes hvor som helst på skjermen. Dette gjør at du enkelt kan ta bilder uansett hvordan du holder telefonen.

Telefonminne

Mulighet for mer minne

Telefonene i den lavere prisklassen har generelt mindre internt minne enn toppmodellene. Heldigvis kan de som regel utvides med et minnekort, slik at du ikke går tom for plass. Huawei P Smart har 32 GB internt minne, som kan utvides med et Micro SD-kort på opptil 128 GB.

Begrenset internt minne

Nokia 3.1 har med sine 16 GB den minste lagringsplass av de tre i sammenligningen. Her må man huske på at en del av denne lagringen brukes til å kjøre systemet osv. Det betyr at du raskt kan trenge et minnekort. Heldigvis støtter Nokia 3.1 også Micro SD-kort på opptil 128 GB.

Plass til stort SD-kort

Samsung J4 Plus har i likhet med Huawei P Smart 32 GB intern lagring. I tillegg har J4 Plus plass til et SD-kort på helt opptil 512 GB, slik at du får plass til det du trenger av apper, bilder, videoer osv.

Velg mellom Huawei P Smart, Nokia 3.1 eller Samsung J4 plus

Ingen produkter er tilgjenglig

 
 • 5,65" Full HD+-skjerm
 • Android 8.0 Oreo
 • 13 Mp+2Mp dobbelt kamera
  
 
 
 • 5,65" Full HD+-skjerm
 • Android 8.0 Oreo
 • 13 Mp+2Mp dobbelt kamera
  
 
 
 • 5,65" Full HD+-skjerm
 • Android 8.0 Oreo
 • 13 Mp+2Mp dobbelt kamera
  
 
 
 • 5,2" HD+-skjerm
 • Android 8.0 Oreo
 • Slitesterk aluminiumsramme
  
 
 
 • 5,2" HD+-skjerm
 • Android 8.0 Oreo
 • Slitesterk aluminiumsramme
  
 
 
 • 5,2" HD+-skjerm
 • Android 8.0 Oreo
 • Slitesterk aluminiumsramme
  
 
Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (50+)  
Telefon og Mobil 2GB Betal nå 1 290 kr, 199 Abonnement 0 måneder
  
 
Sammenlign
Vis produkt
Bekreftet lagerdato 29.04.2019  
Telefon og Mobil 2GB Betal nå 1 290 kr, 199 Abonnement 0 måneder
  
 

Les mer om Elkjøps produkter:

Se og les om Elkjøps smarte produkter: