Hopp over navigasjonen
Hvit oppvaskmaskin i et lyst trekjøkken

Oppvaskmaskin med desinfeksjon til profesjonelt bruk

Reduser risikoen for å spre smitte på arbeidsplassen, blant kunder eller på institusjonen. 

 En profesjonell oppvaskmaskin fra ASKO Professional er spesiallaget for å oppfylle de strenge hygienekravene for en lang rekke profesjonelle bransjer. Derfor er det også en større fleksibilitet i en profesjonell oppvaskmaskin, enn den du kjenner fra kjøkkenet hjemme. 

 Det er nemlig ikke bare glass og servise som kan vaskes og desinfiseres i en profesjonell oppvaskmaskin. Den kan også brukes til vask og desinfeksjon av leker i en barnehage, visir, bakker og instrumenter til bruk på legekontorer eller rengjøringsselskapenes redskaper, som f.eks. kostehoder. 

 Les mer her og finn ut av hvordan ASKOs profesjonelle oppvaskmaskiner kan bidra til et helt rent resultat, samtidig som den minsker smitterisikoen i den bransjen du jobber i. 

Åpen oppvaskmaskin med oppvask inni

Profesjonell oppvaskmaskin med desinfeksjon? 

Akkurat nå er etterspørselen på produkter som kan redusere spredning av virus og bakterier større enn noensinne. ASKO Professional oppvaskmaskiner lever opp til de strenge kravene (internasjonale hygienestandarder) for desinfeksjon.

Asko oppvaskmaskin i titanium i en salong

Sluttskyll på 85 °C i minimum 3 minutter 

Dette er en hygieneanbefaling fra FHI, og dette får du med en oppvaskmaskin fra ASKO Professional. Du velger bare et av SANI-programmene som er spesialutviklet for nettopp desinfeksjon. 

Desinfeksjonsprogrammer  

Oppvaskmaskinene kommer med to ulike desinfeksjonsprogrammer: SaniA og SaniB, som begge øker temperaturen til 85 grader under siste skylling. SaniA øker temperaturen til 85 grader i 10 minutter, mens SaniB øker til 85 grader i 4 minutter.    

Hele desinfeksjonsprogrammet tar mellom 20 og 45 minutter, avhengig av modellen (20 min. for modell DWC5926W, 29 min. for DWCBI331.S, DWCBI331.W og 45 min. for DWCBI231.S, DWCBI231.W og DWCBI252XXL.S). 

To Asko oppvaskmaskiner i et profesjonelt kjøkken

Profesjonelle oppvaskmaskiner til helsesektoren 

Fordi maskinene fra ASKO lever opp til de internasjonale hygienestandardene, kan de brukes som oppvaskmaskiner hos tannklinikker, på andre helseklinikker og sykehus. 

Den fleksible innredningen av maskinen gjør at man kan få plass til større gjenstander. Ønsker man flate over- eller underkurver kan dette kjøpes i tillegg. 

Profesjonelle oppvaskmanskiner for kontorer og institusjoner  

En oppvaskmaskin med desinfeksjon er effektiv både på kontoret og i forskjellige institusjoner (barnehage, omsorgshjem, sykehjem, etc.). Desinfeksjonsprogrammet reduserer risikoen for at bestikk, servise, glass og kopper blir en smittekilde.

Som oppvaskmaskin i barnehager kan maskinen også brukes til rengjøring av leker.

Oppvaskmaskiner som vi anbefaler for helsesektoren, kontorer og institusjoner er:

Hvit oppvaskmaskin fra Asko
Profesjonelle oppvaskmaskiner til hotell og restauranter 

Til restaurantbransjen har ASKO Professional utviklet en oppvaskmaskin som har større kapasitet til oppvask av glass og servise. Maskinen bruker standard industrioppvaskkurv (500mmx500mm) og har plass til tallerkener med en diameter på opp til 30,5cm. 

 Med tanke på desinfeksjon har man mulighet til å velge sluttskyll, hvor maskinen skyller på 85 grader. 

Til denne bransjen anbefaler vi: 

ASKO DWCFS5936.S

Kvalitetsmaskin med kort oppvaskprogram, 5 minutter. Mulighet for sluttskyll på 85 grader. Ekstern og automatisk såpedosering og fleksibelt kurvsystem med stor kapasitet. Det fleksible kurvesystemet muliggjør innsetting av 2x 50x50 cm skuffer, som gir enda større kapasitet.

Profesjonelle oppvaskmaskiner til kontor og barnehage

En oppvaskmaskin med desinfeksjon er effektiv både på kontor og ulike institusjoner (barnehage, omsorgsbolig, eldrehjem o.l.). Desinfeksjonsprogrammet reduserer risikoen for at bestikk, servise, glass og kopper blir en smittekilde. 

Som oppvaskmaskin i barnehager kan maskinen også brukes til rengjøring av leketøy. 

I tillegg er oppvaskmaskinene anbefalt hvis du er ute etter en rask oppvaskmaskin til kontoret. 

Asko oppvaskmaskin i titanium i en salong
Høy kvalitet og forutsigbarhet fra ASKO

Profesjonelle industrioppvaskmaskiner fra ASKO er spesiallaget for å leve opp til strenge krav om hygiene i profesjonelle miljøer, som på restauranter, institusjoner, kantiner, rengjøringsselskaper, klinikker og lignende steder. Utover desinfeksjon lever maskinene opp til ytterligere 2 krav: 

1.  Maskinen vasker hurtig, hvilket krever en maskin av høy kvalitet 

2.  Oppvaskmaskinen er forutsigbar og driftssikker - alle hovedkomponenter er funksjons- og langtidstestet til en levetid på 15.000 driftstimer.  

En rask oppvaskmaskin

I tillegg til at de generelle hygienekravene oppfylles med en oppvaskmaskin fra ASKO Professional, får du også en maskin som tilbyr en rekke spesialprogrammer, inkludert korte, men effektive programmer. Det er for eksempel mulig å raskt skylle og desinfisere glass og kopper på så lite som 5 minutter. Det kan være en stor gevinst i for eksempel restauranter, barer og kafeer. 

En av grunnene til at oppvasken kan gå så fort er muligheten til å øke pumpetrykket (kraften som vannet forlater sprayarmene) med opptil 70 prosent høyere trykk enn i et vanlig husholdningsapparat. 

Pumpetrykket i ASKO Professional sine oppvaskmaskiner tilpasses, noe som gjør den ideell som oppvaskmaskin til en restaurant. Ølglass krever for eksempel høyt trykk slik at vannet når helt til bunnen av glasset, mens vinglass er mer delikate og må ha et lavere trykk. Derfor er det spesielle programmer for disse forskjellige typene retter i utvalgte modeller fra ASKO Professional. 

Titanium oppvaskmaskin i en lyst trekjøkken
3 tips før du velger en profesjonell oppvaskmaskin

1. Hvor mange ganger om dagen brukes maskinen?   

Velg modell etter hvor mange ganger om dagen du skal bruke den og hvor mange vask som skal gjennomføres. 

2. Hvilke forbindelser? 

Er det mulighet for varmt vann - eller bare kaldt? Kan du få 400 V eller bare 230 V? Bør den stå fritt eller være integrert? Dette bestemmer modellvalget. 

3. Behov for desinfeksjon? 

Hvis oppvask og bestikk skal desinfiseres, må du ha en maskin som kan skylle ved 85 grader i minst 3 minutter. 

Enkel å bruke

ASKO Professional oppvaskmaskiner er enkle å bruke - noe som gir større effektivitet i forbindelse med oppvask. 

Selv om oppvaskmaskinene tilbyr et bredt spekter av programmer, vil du oppdage at de ofte er de samme programmene du vil bruke. Det er fordi oppvaskmaskiner i en institusjon eller restaurant vanligvis vasker opp det samme. En fordel med ASKOs industrielle oppvaskmaskiner er at maskinen husker det sist brukte programmet. Så det er bare å fylle opp maskinen og trykke på start. 

Hvis du vil gjøre det enda enklere, kan du slå på autodosering. Da tilfører maskinen selv riktig mengde såpe til det valgte programmet. 

Miljøvennlig fordel  

Et pluss ved autodosering er at det ikke sendes overflødig såpe ut av maskinen, som deretter skader miljøet. Du unngår også såperester på serviset, som kan skyldes feil dosering av såpe. I tillegg til dette forlenges maskinens holdbarhet med opptil 7 år, med rett såpedosering. Det er altså både godt for miljøet, og bedriftens lommebok å investere i en maskin med autodosering. 

 Fleksibel innredning 

ASKO Professional har et stort tilbehørsprogram. Vasker man for eksempel mye glass, skåler og kopper kan man med fordel kjøpe flate over- og underkurver. Det finnes også flaske- og vaseholdere med mer i tilbehørsprogrammet.  

Profesjonelle maskiner av høy kvalitet 

Profesjonelle oppvaskmaskiner kjører mer eller mindre konstant i arbeidstiden. Derfor er ASKO Professionals maskiner solid bygget. 

For å leve opp til de høye hygienekravene i de profesjonelle miljøene, kan ASKO Professional benytte særlig effektive såpetyper. Det er derfor viktig at alle de viktigste delene i maskinene består av syrefast, rustfritt stål som kan tåle en rekke sterke såper og høyt vanntrykk. 

Hvis det ikke er en mulighet for varmt vann, kan ASKO Professionals maskiner kjøre de aller fleste programmene med tilførsel av kaldt vann. Det gir en stor fleksibilitet å ha denne muligheten, da ikke alle steder har tilgang på varmt vann. 

Det kan være ytterligere bransjespesifikke hygienekrav som maskinene ikke imøtekommer. Vi anbefaler derfor at den enkelte virksomhet alltid orienterer seg om disse. 

Anbefalte produkter:

Les mer