Steketermometer
Med et godt steketermometer er du garantert perfekt resultat – hver gang. I denne kategorien finnes det mange produkter å velge mellom. Fra enkle analoge termometere til trådløse, digitale steketermometere som kan styres med en app på telefonen din.
Pizzasten eller pizzastål? Og hva er forskjellen?
Sprø, autentisk italiensk pizza? Ja, takk! Både pizzastener og pizzastål er gode alternativer som gjør det enklere for deg å lage pizza med sprø skorpe på grillen. De skiller seg imidlertid på noen viktige punkter. Siden pizzastål er laget av stål, overfører det varme raskere enn en pizzasten, som er laget av keramikk eller kordieritt. Det gjør at pizzastål normalt sett steker pizzaen raskere enn en pizzasten.
Hvis du heller kunne tenke deg en pizzaovn, kan du lese mer om det her: 4 fordeler med en pizzaovn.
Rotisseri
Tilbered smakfull grillmat med rotisseri, som er laget for å holde kjøttet på plass. Takket være de spesielle gaflene faller ikke kjøttet av spydet. Grill saftig kylling eller andre typer kjøtt.
Rotisseri passer generelt sett godt når du skal grille større kjøttstykker som gjerne ikke passer helt på grillen. Dette kommer ekstra godt med hvis du skal grille for mange personer.
Det er likevel viktig å følge godt med selv om du bruker et rotisseri, og husk det krever gjerne også litt mer rengjøring, fordi det drypper mer fett enn ved vanlig grilling. Beregn også ekstra tid, da det tar lenger tid for kjøttet å bli gjennomstekt, siden det varmes saktere og jevnere. Men det saftige, jevne resultatet er som oftest vel verdt innsatsen!
Grillkurv og grillplate for saftig kylling, grønnsaker med mer
Hva med å kjøpe en grillkurv, så du kan lage deilig kylling, sjømat og stekte grønnsaker rett på grillen? Grillkurven fra Nordic Season er et bra alternativ. Den er 30 cm i diameter og hindrer maten i å falle gjennom grillristen. I tillegg er den en perfekt kyllingholder. Kurven er laget i rustfritt stål, og du får både grillkurv og kyllingholder i samme pakke.
Hvis du bruker et smart grillfat, får du flere grillmuligheter, og det blir mye enklere å tilberede fisk og skalldyr på grillen. Denne grillplaten fra Weber er enkel å bære til og fra grillen. Den har også små hull som siler bort væske fra fisken, slik at fisken ikke koker. De lave sidene på platen gjør det lett å snu fisk og skalldyr skånsomt under grilling. Platen kan også brukes til grilling av potetbåter og grønnsaker.
Røkeboks
Liker du grillmat med røkt smak? Da bør du lese videre. Ved å bruke en røkeboks kan du gi alle typer grillmat en herlig røkt smak. La maten få en aroma av hickory, eple, eik eller kirsebærtre. Sett røkeboksen rett oppå grillristen, og gassgrillen blir til en smoker. På den måten får kjøtt, grønnsaker og ost akkurat den røkesmaken du ønsker. Se nærmere på Weber Universal røkeboks hvis du kjenner det begynner å rumle i magen.
Dryppbakke
En dryppbakke er en liten, men smart investering, og noe alle som griller, bør ha. Ikke bare forhindrer den at fett søler til grillen, men tenk på all den deilige saften fra grillmaten. Sky fra kjøtt eller grønnsaker er perfekt å ha i sauser. Dessuten kan du bruke dryppbakken til å grille grønnsaker i.
Etter at dere er ferdig med å spise – og alle har skrytt av den skybaserte sausen din – er det tid for å gjøre rent grillen. Denne jobben går nå langt lettere takket være dryppbakken, som har samlet opp fettet fra grillingen. Dessuten vil grillen vare mye lenger. Ta en kikk på dryppbakken fra Weber, som effektivt samler opp fett.
Mulighetene er mange med riktig utstyr
Som du ser, finnes det mange måter å bruke grillen på – og en rekke redskaper og tilbehør som gjør jobben enklere. Og du trenger ikke begrense grillingen til sommerhalvåret. En smoker for eksempel kan du like fint bruke om vinteren som om sommeren. Og hvem har vel sagt at det bare er pølser og hamburgere du kan grille? Med riktig tilbehør kan du tilberede all slags herlig mat på grillen. Mulighetene er mange.
Se flere grillprodukter
Relaterte artikler
Ikke gå glipp av vårt store utvalg av guider og artikler om grill. Her finner du informasjon om hvordan du får mest mulig ut av grillsesongen.