Elkjøps guider og artiklerKjøkkenapparater: Guider og artiklerKaffe: Guider og artiklerKaldbrygget kaffe eller iskaffe: Hva er forskjellen?




Ulike smaksprofiler
De ulike bryggemetodene resulterer i ulike smaksprofiler: Tradisjonell iskaffe opprettholder gjerne de gjenkjennelige kaffesmakene, men med en mildere smak fordi isbitene etter hvert vil tynne ut kaffen. Kaldbrygget kaffe, derimot har en jevnere, mindre syrlig og ofte mer konsentrert smaksprofil. Den utvidede trekkeprosessen i kaldbrygg utvinner færre bitre forbindelser, noe som resulterer i en naturlig søtere og rikere smak.

Forskjellig koffeininnhold
Når det gjelder koffeininnhold, leverer kaldbrygget kaffe og iskaffe litt forskjellige. Iskaffe er vanlig kaffe eller espresso, avkjølt med is og ofte servert med melk som er med på å tynne ut kaffen. Med kaldbrygget kaffe starter du med et kaffekonsentrat som inneholder vesentlig mer koffein enn vanlig kaffe. Grunnet den milde, runde smaken på kaldbrygget kaffe kan den nytes i alt fra konsentrert form over is, til mer utvannede varianter. Koffeininnholdet varierer avhengig av hvordan du serverer kaffen.
Sett ditt preg på kaffen!
En av hovedfordelene med iskaffe ligger i at du kan brygge en rekke ulike kaffestiler, og nyte dem avkjølt med isbiter.
Til gjengjeld byr kaldbrygget kaffe på en overraskende vri: den kan nemlig varmes opp! Ved forsiktig oppvarming av kaldbrygget ditt, oppdager du andre sider av smaksprofilen, samtidig som du beholder den lave surheten.
Til syvende og sist avhenger valget mellom kaldbrygget kaffe og iskaffe av dine preferanser. Hvis du tiltrekkes av en jevnere, mindre syrlig smak med en anelse naturlig sødme, kan kaldbrygget kaffe være perfekt for deg. Om du derimot ønsker den gjenkjennelige kaffesmaken med en forfriskende vri, er det iskaffe som skal få deg gjennom varme sommerdager.