Snakk med en kjøkkenspesialist
Bestill gratis tegnetimeBegynn her
Før du kan planlegge noe som helst, må du sette opp et budsjett. Dette legger føringene for alle valgene som må tas fremover, og det gjør at du unngår å gå tom for penger før alle detaljene er på plass. Det er for eksempel kjedelig å stå igjen uten skapinnredning eller måtte droppe mikrobølgeovnen fordi pengene ikke strekker til.
Vel så viktig som budsjettet, er ønskelisten din. Del den opp i «må ha» og «vil gjerne ha», så har du en rettesnor å gå etter når de tøffe valgene må tas.
Hvilken layout som passer kjøkkenet, er neste steg. I, L, U, parallell-kjøkken – alt avhenger av hvordan rommet som skal huse kjøkkenet er.
Hvordan planlegge et kjøkken du vil elske å jobbe i
Du har kanskje hørt om «arbeidstrekanten». Denne måler avstand mellom de viktigste sonene i kjøkkenet – komfyren, vasken og kjøleskapet – og er et verktøy vi bruker for å sikre best mulig arbeidsflyt i kjøkkenet. Målet er at du skal kunne forflytte deg så effektivt som mulig mellom arbeidssonene og unngå unødvendige steg.
I tillegg til å tenke avstand mellom disse sonene, er det et par ting til du bør ha i bakhodet:
Din egen, private øy
Manges drømmekjøkken inkluderer en kjøkkenøy. Er du så heldig å ha plass til en kjøkkenøy, vil den ikke kun tjene det åpenlyse formålet med mer arbeidsflate og oppbevaringsplass, den er også ypperlig i en åpen løsning med spisestue og kjøkken eller stue og kjøkken.
Kjøkkenet grenses av ved kjøkkenøyen, samtidig som den fungerer som en sosial sone som binder rommene sammen. Spesielt om du har sitteplasser ved øyen eller spisebord innenfor kort avstand. En kjøkkenøy gir også ofte den optimale arbeidstrekanten. Avstander mellom arbeidssonene blir korte og gir et ergonomisk korrekt og effektivt kjøkken.