Hopp over navigasjonen
Father and daughter taking cake from oven

Hva er fordelene med dampovn?

Er du på jakt etter en stekeovn som gir saftig mat, og som bevarer farger, tekstur og næringsstoffer? Da bør du vurdere en dampovn eller en stekeovn med dampfunksjon.

Stekeovner med dampfunksjon har mange fordeler når du skal tilberede sunn og god mat. Når du bruker damp, varmebehandles maten på en skånsom måte, noe som gjør at maten beholder farge, konsistens og viktige næringsstoffer.

Damptilførsel er også perfekt til tining eller oppvarming av mat, heving av deiger eller matlaging med sous vide-metoden. Prøv en stekeovn med 100 % damp og PulseSteam.

Woman cooks oven baked salmon

Derfor blir maten best med dampovn

Hvis du bruker bare damp, får du perfekt resultat når du tilbereder fisk, ris og grønnsaker. Dampovnen opprettholder en lav temperatur, mellom 40 og 100 °C, og resultatet er både saftig og næringsrikt. Hundre prosent damp er perfekt til retter som må håndteres skånsomt, for eksempel risotto, crème brûlée eller dumplings. Det er også godt egnet til heving av deiger.
 

Med en dampovn kan du også lage mat med sous vide-metoden. Ingrediensene tilberedes i vakuumpakkede poser over lang tid på lav temperatur. Med dampfunksjonen kan ovnen opprettholde en nøyaktig temperatur i opptil ti timer, noe som gir et perfekt og velsmakende resultat.

Du kan også bruke en kombinasjon av 50 % damp og 50 % varmluft. Dette er supert når du skal varme opp restemat, og gjør at maten holder seg varm og fersk uten å bli tørr.

Storfe- og svinekjøtt og kylling blir best hvis du bruker 25 % damp og 75 % varmluft. Dermed blir kjøttet saftig og får en deilig, sprø overflate. Denne innstillingen er også perfekt når du skal bake brød og kaker.

Dampovner:

Les mer