Hopp over navigasjonen

Alt du trenger å vite om ringeklokker med kamera

Synes du det er stress å måtte kaste fra deg det du holder på med for å løpe til døra når noen ringer på? Vi også. Heldigvis finnes det en løsning: Smarte ringeklokker med kamera.

«Bank bank!»
«Hvem der?»
«Det ser du vel!»

Formålet med et smart hjem er å gjøre hverdagen din enklere. Og hva er vel enklere enn å få varsel på mobilen når noen ringer på? Enten det budbilen med en pakke, svigermor som kommer på overraskelsesbesøk eller bare fiskebilen som lurer på om du trenger reker – ofte er du midt oppi noe når det ringer på døra. Eller kanskje du ikke er hjemme i det hele tatt?

Hvilken modell passer for deg?

En smart ringeklokke er en ringeklokke med kamera som gir deg levende bilde og lyd i sanntid på mobilen av den som ringer på – eller som utløser bevegelsessensoren. Dette lar deg både se og høre den som står der, og vurdere om det er noen du vil åpne for, gi en beskjed eller be om å gå vekk. De fleste modellene kan også betjenes ved hjelp av stemmestyring.

Få full oversikt

Ringeklokker med kamera gir deg ikke bare en mer praktisk hverdag, men gir deg også en mulighet til å holde et ekstra øye med boligen din. Mange modeller har innebygget bevegelsessensor og nattsyn, slik at de vil gjøre opptak av det som måtte bevege seg innenfor den sonen du ber den om å overvåke. Skulle det dukke opp noen med uærlige hensikter, vil du få varsel om det på mobilen.

Mann installerer Google mesh-nettverk med telefon

Trådløst nett

Ikke alle har like god dekning i hele boligen, som for eksempel ved inngangsdøren. Avstand og hindre, slik som betongmurer eller vannrør, kan gi «sorte hull» i WiFi-dekningen. Dette finnes det heldigvis enkle løsninger for. Noen produsenter tilbyr lydenheter med WiFi-signalforsterkere, noe som kan sørge for dekning til ringeklokken. 

Et annet alternativ er å investere i et mesh-system. Dette er to eller flere routere som samarbeider for å gi full dekning i hele huset. Prikken over i-en er at mesh-rutere håndterer et betydelig større antall påkoblede enheter, så om du er i startfasen av å skape et smart hjem, kan et mesh-system være en god idé.