Så enkelt er det å få smartbelysning hjemme
Med smartbelysning styrer du lyset med noe annet enn bare lysbryteren på veggen eller lampa, og det åpner for mange muligheter. Du trenger en form for nettverk i boligen, og da er WiFi den enkleste måten å komme i gang på. Det sikrer også at du kan fjernstyre belysningen med en app når du ikke er hjemme.
Enkel montering av smartpærer
Heldigvis er det ikke nødvendig med en avansert installering, eller bruk av elektriker for å komme i gang.
– Det er flere måter å montere smartbelysning på, og jeg er en sterk tilhenger av å gjøre det ved å bruke smartpærer, understreker Garshol. Utvalget av pærer er stort, og de mest avanserte kan til og med erstatte bruk av bevegelsessensorer i rommet, forteller han, og legger til at det også er enkelt å montere sensorer selv.
Smartpærene styres enten av en fjernkontroll eller en app på mobilen din, og koster fra 100 kroner og oppover. Synes du det høres mye ut? Da skal du vite at de varer i mange år og er svært energibesparende.
Hva med smartplugger?
En annen måte få smartbelysning på er å bruke smartplugger som settes inn i stikkontakten. Sett stikkontakten i pluggen, og så har du full styring av lyset. Da kan lyset tidsstyres og dimmes med en app, men du har ikke like mange muligheter som med smartpærer.
Smartbrikke bak lysbryteren
En tredje måte er å montere en brikke bak lysbryteren. Det kan gjøres dersom du ønsker å kunne styre lyset smart, men gjerne vil beholde de originale bryterne.
– På den måten forvandler du lysbryteren til en smartbryter, forteller Garshol.
Forenkler hverdagen
- Bevegelsessensor
– Bevegelsessensorer er en fantastisk oppfinnelse som kan anbefales til alle husets rom, foruten stue og soverom. Da trenger du aldri mer å lyse opp rom som ikke er i bruk. Du kan også stille inn så lyset har forskjellig styrke på forskjellige tider av døgnet. Veldig praktisk for de som av ulike grunner må bevege seg rundt i huset på nattestid og ikke ønsker sterk belysning, forteller Garshol med entusiasme.
- Tidsinnstilt beslysning
Eller hva med å stille utelampen til å lyse fra kl. 17 til midnatt, eller kanskje hele natten? Du kan selv fikse det meste med smarte pærer og en app.
- Wake up light
Noen lys kan etterligne naturlig lys igjennom dagen. Start med et hvitere lys på morgenen for å våkne opp. Så vil lyset sakte, men sikkert bli litt varmere i fargen og mer dempet utover ettermiddagen for å hjelpe oss å slappe av.
- Stemningsskaper
Smartlys kan rett og slett gjøre hjemmet ditt til et hyggeligere sted, og ikke minst mer energieffektivt. Med bruk av farget lys kan du dessuten få til mange spennende effekter, og det er fortsatt bare smarte lyspærer eller LED-lysstriper som må til.
Vi hjelper deg
Hos Elkjøp finner du selgere som er eksperter på belysning. Vi hjelper deg med å finne fram blant alle de ulike mulighetene, og gir deg tips til hvordan du kan bruke dem på smarteste måte. Vil du avansere etter hvert, er det uendelig mange muligheter med smartlys knyttet til gaming og tv-titting. Husk også at du kan snakke med en Live Shopper om du handler på nett. Se etter Live Shopping-ikonet neste gang du handler.
Smartpærer med WiFi, Bluetooth eller gateway?
Les merHva er fordelene og ulempene med smart belysning med WiFi, Bluetooth eller gateway? Oppdag forskjellene på de ulike smartbelysningsteknologiene.
Spar strøm og penger med smarthus
Les merDet er mange måter du smart kan spare penger og energi. Med denne guiden fra Elkjøp kan du lære hvordan du sparer energi med et smart hjem.
Smart belysning: Guider og artikler
Les merEr du nysgjerrig på unik belysning? Ta en titt i våre guider og artikler om smart belysning og hvordan du justerer, automatiserer og fjernstyrer lampene dine.