Etter all knaingen trenger deigen hvile. En halvtime i kjøleskap, godt pakket inn i plastfolie, så den ikke blir tørr, gjør den klar til neste post på programmet: pastamaskinen.
Sørg for at utstyret står støtt på et rent underlag, og husk at du trenger høyde der du jobber når pastaen skal lages.
For å unngå at pastadeigen setter seg fast, må du strø litt mel på underlaget. Så tar du en deigklum på størrelse med en stor appelsin og klemmer den flat med hendene. Form deigen til en firkant med omtrent samme bredde som pastamaskinens inntak. Still maskinen på det tykkeste hakket(0) og kjør deigen gjennom. Strø på litt mel om deigen setter seg det minste fast. Sett pastamaskinen på ett hakk tynnere (1) og kjør deigen igjennom. Fortsett med ett hakk til (2), og brett deigen fra endene inn til midten slik at du får en jevn rektangulær pastaplate med rette kanter. Kjør pastaen igjennom maskinen igjen på det tykkeste (0) og gjenta alle trinnene helt til du har deigen så tynn som du vil ha den. Trinn 6 er det vanligste for ravioli, spagetti og tagliatelle.